Relaties Relaties

Relaties

Voor verliefden, vreemdgangers en bedrogenen

Ik las op de site van psychologiemagazine een paar artikelen van/over relatietherapeute Bianca van den Brand. Ik moest aan de situaties van Pokemam en Anoniempje denken.

Die Bianca geeft bv aan dat verliefd worden op een ander vrij vaak gebeurt en vervolgens tips hoe dit binnen je relatie uit te werken. Ze raadt aan de positieve energie die met verliefd zijn samengaat in je relatie te steken. En wat zij ook stelt (wat meerderen hier ook al zeiden ): als je vermoedt dat je partner vreemd gaat, dan is het meestal ook zo...

Voor hen die het interessant vinden hierbij de linkjes:

http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/5-spannende-vragen-over-vreemdgaan.htm (5 vragen dus over vreemdgaan).

http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Ik-ben-verliefd-op-een-ander-wat-nu.htm (als je verliefd bent op een ander).

http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Mijn-partner-is-verliefd-op-een-ander-wat-nu.htm (als je partner...).

http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Tips-voor-bedriegers-en-bedrogenen.htm (tips voor beide zijden).

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yep!

Yep!

08-12-2012 om 12:56

Dat had ik nu net nodig

Dank je Serra. Dit had ik net nodig, het verhaal over "verliefd op een ander...". Ik ben al 15 jaar gelukkig getrouwd, ken hem al veeel langer en we hebben kinderen etc. Ik hoef niks anders en toch heb ik de kriebels voor een andere vent. Ietsje jonger dan ik ben, knap en met gedeeltelijk dezelfde interesses als ik heb. Met name op dat vlak waar ik met mijn man geen klik in heb (hobby-matig). En ik zie hem door die hobby 1 tot 2 keer per week. "werken" ook samen aan het hobby-matige project. Hij heeft ook een serieuse relatie en we zijn dus nergens op uit. Hij weet ook niks van mijn kriebels (denk ik, zowel dan laat hij niks merken) behalve dat we dus een leuke klik hebben. En dezelfde humor etc. Flirten? Weet niet of ik dat doe. Probeer juist niet op te vallen want er zijn ook anderen bij en ik wil niet dat die ineens iets gaan denken. Helaas ben ik vrij verlegen in gezeldschap van knappe mannen waar ik een klik mee heb dus ik bloos vrij snel in zo'n situatie. Zeker bij bijv direct en vooral onverwacht oogcontact. Ik wil niet dat hij iets denkt of vermoed. Of de anderen die dan aanwezig zijn. Want ik wil er niks mee. Probeer dus te genieten van de kriebels en het verder op afstand te houden. Maar dat is wel moeilijk. Ga nu het stuk lezen!

Serra

Serra

09-12-2012 om 10:27 Topicstarter

De lading eraf

Heel herkenbaar, Yep, wat je schrijft over dat rood worden. Heb in het verleden regelmatig met een man te maken gehad die bekend stond als aantrekkelijk en waarbij ik me er ook goed in kon vinden. Geen haar op mijn hoofd die ook maar iets wilde, ik was zelfs nog dolverliefd op mijn eigen partner. Maar ik hoefde hem maar tegen te komen (wat vaak was) en ik werd knalrood. Zo suf.... Ik was me heel erg bewust van hem en van zijn aantrekkelijkheid en baf...! Daar ging ik. Op een gegeven moment werd ik al rood als alleen maar zijn naam viel bij wijze van spreke.

Op een gegeven moment heb ik me er bij neergelegd. Ook met wat mensen gedeeld (vertrouwelingen) dat ik het zo suf vond wat er gebeurde, dat ik niets voelde voor die man, maar dat het toch steeds gebeurde. Nou en dat heb ik geaccepteerd. Ik heb de lading eraf gehaald. Ik was ook niet verliefd of zo maar me wel erg bewust van hem. Enfin, lang verhaal kort: toen ik me eenmaal neer had gelegd bij mijn rood worden, me er niet meer voor schaamde en het liet zijn, was het al snel over. De lading die ik er zelf aan gaf maakte het zo'n ding. Het werd er steeds groter door. Volgens mij ook zo met verliefdheden die iets verder gaan dan alleen maar signaleren dat iemand leuk is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.