Home » Forum » Vreemdgaan 3

Vreemdgaan

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

103 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
zucht
Vreemdgaan

zijn daar ook positieve ervaringen mee ??
hoe ?

Iemand
Van welke kant....

Wil je die positieve ervaringen horen?
Het zorgt hoe dan ook voor veel verdriet bij alle partijen.
Vaak word de schuld op de '3e persoon' geschoven.

Genista
Vanwaar de vraag?

Heb je zin om eens lekker vreemd te gaan of iets dergelijks?

Winona Ryder
Tsja wat vind je positief?

Begin je net, dan is alles spannend en voel je je vaak erg goed. Geliefd en passievol. Je denkt dat hij/zij de ware is en voelt dingen je nog nooit gevoeld heb.
Maar ja, dan begint je geweten te knagen of komt het uit dan zijn vaak alle partijen gekwetst.
Dus wat vind je positief? Wat wil je eruit halen dan? Wil je 1 maal, of wil je een minnaar ernaast?

Mezenbol
Flirten

Ik hou het maar bij flirten, dat is wel zo veilig. Ik ben niet goed in smoesjes en zo.Voor mij is flirten een goed middel tegen vreemdgaan. Voor anderen zal dit echter bedreigend klinken.Wat ik ook wel weer goed snap.

Het ligt voor mij heel erg aan de situatie waarin ik verkeer. In mijn vorige -echt uitzichtsloze niets meer aan te doen - relatie heb ik weleens met iemand gezoend. Ik heb dat nooit verteld, maar ik heb er ook nooit spijt van gehad.Het was eenmalig maar wat mij betreft had het wel (heel)lang mogen duren.

Mezenbol

zucht
Onbeschrijflijk

Je hebt reeds jaren een prima relatie, weet zeker dat je voor altijd samen wilt blijven, geeft echt veel om elkaar....en plots komt er iemand op je pad waarvoor je onbeschrijfelijk fijne gevoelens hebt, ook weer een zeer lieve en goede man , alleenstaand en heeft alles voor je over... je hele lichaam is in strijd, kunt niet meer nuchter nadenken... de 2 liefste mannen ter wereld welke alles voor je geven, de ene al meer dan 20 jaar, de andere allesoverwelmend, alleenstaande 50-er ...ik wil geen van de 2 kwetsen, wat kan ik doen ??

Tinus_p
T oude liedje

Jahoor, dit is een aloud liedje: Je bent verliefd. Heel normaal hoor, zulke verhalen duiken hier vaker op.

Niet aan toegeven, behalve als je je huwelijk wil verwoesten.

krin
Nadenken

"de ene al meer dan 20 jaar, de andere allesoverwelmend, alleenstaande 50-er ...ik wil geen van de 2 kwetsen, wat kan ik doen?"
Bedenken waar je over vijf jaar wil zijn. Gescheiden en waarschijnlijk een illusie armer, of getrouwd met dezelfde, met sleur en al.
De andere mogelijkheid is van twee walletjes eten, en er zijn maar heel weinig mensen die dat uiteindelijk goed bekomt.

Ma
Nou, niets dus

Je vraagt: wat kan ik doen?
Mijn advies: niets doen.
Je wilt geen van beiden kwetsen, maar besef je 1 ding goed als je een moment van zwakte kent in je gevoelens. De man op wie je nu verliefd bent, die 50+ er, zal een 'nee,dank je' even moeilijk vinden en weer verder vooruit kijken.
De man met wie je al 20 jaar samen bent zal je zijn leven ontnemen (want hij kent zijn leven al 20 jaar samen met jou).
Ze zijn beiden de liefste schrijf je, van je eigen man weet je dat zeker, van die 50+ er vermoed je dat.
Blijf bij je man, zet die verliefde gevoelens om in iets positiefs voor jullie samen!

Polly Shearman
Mijn beste tip

Gooi de verliefdheid die je voor de andere man voelt, als extra ingredient in de herman die nu je relatie is. Beetje husselen, beetje roeren, nog een dagje laten staan.. en er daarna gewoon van genieten.
Wat in jou hoofd zit weet niemand, maar wat aan je lijf komt, zal altijd, vroeg of laat uitkomen.

groet, polly

zucht
Maar hoe?

elke vezel in m'n lichaam voelt het,ik denk er constant aan, het is allesoverheersend,
Hoe raak ik daar vanaf als ik het eigenlijk niet wil ..?
ik luister naar emotionele liedjes , stop ik daar beter mee ? zou ik er daardoor meer in blijven hangen ?
ik heb ook zo medelijde met 50+-er als ik eraan denk dat ik hem de laan moet uitsturen... hij is ook in de 7e hemel
vreselijk,!! is het niet teveel een cliche dat het fout zal lopen als ik mijn gevoelens wel meer toelaat ? kan het niet positief zijn ? zijn er ervaringsdeskundigen onder jullie ?
is het niet zonde om te vechten met zulke enorme gevoelens ...zucht

Tinus_p
Gaat wel over

zucht:
"Hoe raak ik daar vanaf als ik het eigenlijk niet wil ..?"
Door t in ieder geval niet op te zoeken. Onthoud; verliefdheid is een tijdelijke emotie. Gaat wel weer over.
Tenzij (tenzij!) je bereid bent om je huidige huwelijk idd op te blazen en het risico te nemen in een relatie met deze man te stappen die ook weer uit kan gaan. Maar dat is dan ook de keuze die je moet maken.

Damajo@
Wel verdrietig

Het zal best zo zijn dat ze veel van hem houdt.Dat kan goed , van meerdere mensen houden. En 50+er zal ook vast erg veel verdriet hebben als het over is.Ik kan me voorstellen dat dat "zucht" aan het hart gaat en dat ze medelijden met hem heeft.

Maar misschien kan *zucht* maar beter bij haar man blijven.
50+ is over een paar jaar waarschijnlijk ook weer een heel gewoon mannetje.

Misschien mist "zucht" iets in haar leven. Dat hoeft nog niet eens altijd iets in de relatie te zijn. Ook een gemis aan spanning/ afwisseling op ander gebied is mogelijk.

Maar dat neemt niet weg dat het op een of andere manier verdrietig is.
Sterkte *zucht*.
Ik denk dat er niets anders opzit dan 50+ dag te zeggen want de kans is groot dat je anders je man kwijtraakt. En dat wil je geloof ik niet als ik het goed lees.

groetjes Damajo

Iemand
Ervaring

En positief is hij helaas niet.

Waar ik wel ervaring in heb? Het verdriet wat er achter weg komt, bij iedereen. En ja waarschijnlijk zal 50+ verdriet hebben als je hem de laan uit stuurt. Mag ik vragen hoe lang dit al aan de gang is?

Je zult heel goed moeten nadenken over wat je wilt.

Yta Chalne
Mis

Ik mis alleen nog de zin: "Ik hoor wel vaker dit soort verhalen maar dit is Anders, dit is Echte Liefde".
Nee, dit is niet anders, en een opkomende verliefdheid kwetsen is heel wat anders dan een goed huwelijk verwoesten. Maak er geen drama van.

zucht
Goed huwelijk

neen, ik wil mijn goed huwelijk zeker niet stuk !!!
50+ ken ik nu 14 maanden, toen had ik mijn eerste intensief gesprek met hem op m'n werk, ik was direct verkocht aan een bepaalde blik, luisterbereidheid, houding....(we zagen elkaar een 2 a 3 x /maand) een half jaar geleden is het pas echt hevig geworden, en voelden we de electriciteit vonken, we hebben tot nu toe dus alle moeite gedaan om ons kalm te houden, wat echt wel zeer zeer moeilijk is en was !
nu is dat werk voorbij en kunnen de contacten dus wel grotendeels stoppen, maar dat voelt zo intens pijnlijk aan....

Damajo@
Tis nie makkelijk maar

Hoi -zucht-,

Misschien heb je iets aan dit boek? Helder geschreven.

http://www.carolienroodvoets.nl/?page=paginas/publicaties/de-duivelsdrie...

Misschien niet op je nachtkastje laten liggen..;)

Damajo

roosje
Ja ervaringsdeskundig

Lees draadje maar eens uit najaar 2006, zoeken op mijn naam. Ik ben helaas 100% ervaringsdeskundig en heb maar 1 tip: verbreek zo snel mogelijk alle contact. Als je dat niet doet wordt alles alleen nog maar moeilijker, pijnlijker en verdrietiger en de kans dat je je huwelijk naar de filistijnen werkt is heel groot. Het was de zwartste tijd uit mijn leven.
Roosje

ervaring
Ik ook

ik was veeeeeeeeeeeeeel jonger, nog niet getrouwd maar dat voelde wel zo, we waren al heel lang bij elkaar. Ik werd op slag verliefd op een collega 10 jr ouder met gezin. Er is wel een soort van affaire uitgekomen al was ik een bange scheiterd dus hotels boeken durfde ik niet dus bleef het bij zoenen in de auto. Maar elke vezel inderdaad.
Op een dag komt het gewoon uit. Daar kun je zeker van zijn. Dat is altijd zo. Bij mij heeft het wel 1,5 jaar geduurd in totaal al het gedoe. Mijn partner toen heeft een enorme optater ervan gehad en het duurde lang voordat er weer vertrouwen was. Maar gelukkig kwam het wel goed. Ik vind het zeker NIET de zwartste periode uit mijn leven. We zijn er enorm sterk uit gekomen maar dat is meer dankzij mijn parnter dan dankzij mij. Wat ik zelf nog het moeilijkst te verkroppen vond was dat ik beter kon liegen en bedriegen dan ik ooit van mezelf had verwacht. Ik heb mezelf lange tijd niet in de spiegel durven aankijken en ben in therapie gegaan. Zo n verliefdheid is een katalysator van een ander issue. Kijk daar es naar. Gooi het open naar je partner. Je komt er zeker sterker uit. Nogmaals niet de zwartste periode in mijn leven maar ik zou het niet overdoen en zeker niemand aan willen raden.
Stoppen is nu moeilijk maar blijft moeilijk. Als je over de lijn gaat is het nog moeilijker, dan blijf je ook verlangen. Enige remedie is ALLE contact verbreken....het slijt echt....

Sterkte

Roosje
Ook sterker

Wij zijn er ook sterker uitgekomen maar ik heb gruwelijk veel liefdesverdriet gehad, dat bedoelde ik met zwartste periode. Het hoeft trouwens niet altijd uit te komen; ik heb het zelf verteld.
Roosje

ervaring
Roosje

ja oke dat herken ik van dat liefdesverdriet.
Ik heb het ook zelf verteld dus het komt altijd uit. Of je betrapt wordt of niet....op een gegeven moment loopt het zo hoog op. Ik kon niet anders meer dan het vertellen, dus het kwam uit....Maar goed da s logisch. Ook als je wel met de minnaar verder gaat, uiteindelijk komt dat ook uit. Dus verdriet is gegarandeerd....:(

zucht
Kracht nodig

Damajo@, dat lijkt mij wel een interessant boek, ik ga er zeker eens voor kijken
roosje (en ervaring), wat herken ik veel in je (oude)verhalen !! Hoe lang hebben jullie nodig gehad om er geen pijn meer van te hebben ?
Zouden jullie geen spijt hebben als jullie die ervaring niet gehad zouden hebben ? (of is de pijn zoveel sterker dan het positieve) ?
Mijn man is mijn eerste en enige liefde geweest tot nu toe, nu ben ik dus blijkbaar in een mid-life crisis aangekomen ..
we hebben vlolgende week dus ons laatste contact op het werk, en het lijkt mij dat dat hem meer openheid geeft, ik denk dat ik daarna jullie ervaringen hard nodig ga hebben !!! ik ga het zo vreselijk moeilijk vinden het van mij af te blijven houden, het is zo onmenselijk allesoverheersend...

zucht
Marco borsato

Ik heb zonet 20x na elkaar geluisterd naar het liedje van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis hun ''wereld zonder jou '' zucht

Yta Chalne
Tja

Je bent toch van plan er een drama van te maken. Tja. Wat jij wil, maar je kunt die tijd en energie ook op zinvollere dingen richten dan 20x Borsato. Hou er zelf controle op, maak jezelf niets wijs over 'het overviel me', ga lekker met de kids naar de film ofzo. Zoek afleiding, ga een weekje weg met z'n allen, zwelg niet in medelijden met jezelf. Of wel, maar dan komt het uit of loopt het alsnog fout.

zucht
Ombuigen

Het is zoo vreselijk moeilijk,
voor mijn man ben ik heel lief, (waarschijnlijk speelt schuldgevoel wel mee) ik wil hem niets tekort doen of pijn doen, ik buig de gevoelens dus wel in zijn voordeel om
dan vraag ik mij af; 1X met 50+ alles erop en eraan en daarna cold turkey... zou dat niet kunnen ?

Iemand
Weet wat je doet

Ergens in mijn verleden ligt een hele bijzondere avond. Hij zal me altijd altijd achtervolgen die avond. Nadien is er nooit weer zoiets geweest.
Waarschijnlijk maak je alleen maar meer 'wakker'.

Genista
Zucht

zucht: "1X met 50+ alles erop en eraan en daarna cold turkey... zou dat niet kunnen ?"
Ja hoor, dat kan. Maar je hebt er alleen maar veel meer vedriet door.
Weet je wat ook kan? Met een smoesje (griep, weet ik het) zorgen dat je die laatste keer op het werk niet eens meer meemaakt. Geen dramatische afscheiden, maar nu al beginnen met er een punt achter te zetten.

Winona Ryder
Misschien helpt het om...

Je voor te stellen hoe het zou zijn als je man in jou schoenen zou staan? Misschien kom je dat wat meer op de grond.
Tsja je kan 1x met die man sex hebben en daarna stoppen, maar de praktijk is vaak dat je dan niet stopt. Ik denk dat je teveel een sluier van verliefdheid voor je ogen hebt.
Tip van Genista is een goeie, ik denk ook dat dat het beste is. Je maakt veel meer wakker als je doorgaat.

ervaring
Niet doen

nu kun je jezelf en je man nog aardig recht in de ogen kijken, als je die lijn overgaat echt niet meer...
Wil je dat?
Het zal een geheim zijn dat je mee je graf inneemt en dat is zwaar.
Ik heb het zelf nog wekelijks. Dan rijdt er een busje langs van de bakker met toevallig dezelfde naam. ALTIJD word ik ermee geconfronteerd en dat is mijn straf denk ik dan maar. Al weet mijn man in principe alles en ben ik nooit met die minaar echt all the way gegaan al wilde ik dat wel...
Het is zwaar om verdriet te hebben en dat nergens kwijt te kunnen. Aan wie ga je dat vertellen?
Het verdriet is toch wel zwaar of je het wel of niet doet (de sex) maar het is wel een verschil of je hierover nog jezelf recht aan kan kijken (en je man).
Hoe doe je dat nu dan qua verdriet? merkt je man helemaal niks? Ik ben op een gegeven moment ingestort van de stress. Die stress en het geheim zoekt toch een uitweg. Linksom of rechtsom. Het kan lang of kort duren.
Maar zo te horen heb je je besluit wel al een beetje genomen. Je wil het gewoon doen. Het is een illusie te denken dat het daarbij kan blijven. Het verlangen wordt alleen maar groter en wat denk je van de verwchtingen van de ander?
Mijn minnaar was bereid zijn gezin voor mij te verlaten. Ik was zo in de war. Ik heb toch voor partner gekozen en minaar haatte mij tot in diepst van zijn tenen. Ik moest 'handelen' met verdriet van mijn partner, minnaar en mezelf.... Aan je minnaar vertellen dat het alleen maar voor 1 keer is heeft geen zin. Die is ook vertroebeld en in de war. Die zal JA en amen zeggen en denken we zien wel verder.
Als je echt denkt dat er meer wakker gemaakt moet worden omdat eigenlijk je toekomst bij die ander ligt, speel het dan gewoon 'netjes'. Breek je huwelijk op en ga ervoor. Dat is dan du8idelijk voor alle partijen. Zoals het nu is echt niet. Dit wordt alleen maar erger.
Kappen dus als je echt met je man verder wil....
Sterkte

ervaring
Nog even antwoord

op je vragen:
"Zouden jullie geen spijt hebben als jullie die ervaring niet gehad zouden hebben ? (of is de pijn zoveel sterker dan het positieve) ? "

Ja de pijn is sterker. Die pijn komt er gegarandeerd, want je kunt er niet de rest van je leven mee doorgaan en het gaat niet zomaar opeens over. De positieve ervaring weegt niet op tegen de rest. Uiteindelijk het hele proces van verdriet, pijn etc heeft wel iets opgeleverd (nl in therapie gegaan en daar veel geleerd etc).
Vergelijk het met een leuke dronken avond.
Geweldig leuke avond gehad en ach de rest zie je morgen wel weer. Het is NU toch leuk?
Als je de volgende dag weer nuchter bent ziet die avond er ineens heel anders uit.....

Ik heb het ook ervaren als onmenselijk en het voelde alsof ik in 2 werelden leefde. Nogmaals bij mij is het 8 jaar geleden ofzo en wekelijks word ik er nog mee geconfronteerd en daar word ik niet echt blij van....

roosje
Zucht

Ik ben 1x "all the way" gegaan met dezelfde gedachte als jij: daarna zou ik stoppen. Maar Zucht, zo werkt het niet. Na 1x wil je nog 1x en nog 1x etc. Het wordt alleen maar erger en sterker en nog moeilijker. Bij mij heeft het uiteindelijk een jaar geduurd. Ik was stapelgek op die man en hij op mij. Natuurlijk waren er fantastische momenten maar meestal voelde ik me verscheurd van ellende, schuldgevoel, verdriet etc. Je bent hopeloos verliefd maar het kan en mag niet. Iets wat mooi is is eigenlijk lelijk, erg tegenstrijdig allemaal. Uiteindelijk heb ik het mijn man verteld omdat ik anders niet zou kunnen stoppen. We hebben het gelukkig gered (met therapie en dankzij mijn geweldige man) maar het was erg zwaar. Ik heb zeker driekwart jaar diep liefdesverdriet gehad en nog kan ik er soms erg weemoedig van worden. Een onmogelijke liefde gaat nooit echt over.
Ik vind het lastig om te zeggen of ik het wel of niet had willen missen. Ik heb mooie dingen meegemaakt maar ook hels verdriet gehad. En het allerergste is dat ik mijn huwelijk bijna had verwoest. We hebben het gered, en zijn er sterker uitgekomen, en inmiddels is het verdriet voorbij dus achteraf gezien kan ik in mijn geval misschien zeggen dat ik het niet had willen missen. Maaaaar, meestal loopt het niet zo goed af. De meeste huwelijken overleven dit niet. En, je hebt ook nog te maken met je "minnaar". De mijne heeft het zijn huwelijk gekost en hij stond dus uiteindelijk met lege handen.

Roosje

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.