Home » Forum » Wel of niet te vertrouwen

Wel of niet te vertrouwen?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
moess
Wel of niet te vertrouwen?

Ik zit al een tijd met het volgende: ik heb een relatie van 17 jaar, samen hebben we twee puberdochters. In het verleden is het al een aantal keren voorgekomen dat mijn vriend achter mijn rug 'platonische' vriendinnen heeft gehad, meestal begonnen via chatsites en uiteindelijk ook met ze afsgesproken om 'koffie te drinken'.We hebben hier veel over gepraat en volgens mijn vriend is het hem om de spanning en het stiekume te doen en beloofde keer op keer dat het niet meer zou gebeuren.
Ik ben na de laatste keer mijn vertrouwen helemaal kwijt geraakt, ik werd door de vriend van een vrouw gebeld die vertelde dat hij met haar omgaat en dat dit volgens hem geen gewone vriendschap is.. Ik heb de vrouw in kwestie zelf gebeld, zij blijft erbij dat het niets meer is dan een gewone vriendschap.
We staan nu op het punt hierdoor uit elkaar te gaan, ik denk dat ik hem nooit meer 100% zal kunnen vertrouwen, ook al zou ik het willen.
Ik hou nog wel heel veel van hem, en hij van mij, maar er zal een knoop doorgehakt moeten worden. Omdat er kinderen bij betrokken zijn, is het nemen van een goede beslissing
heel zwaar.
Ik ben benieuwd of iemand dit herkent en hoop op jullie reactie!

Elx
Herken van andere kant

Ik herken dit vanaf de andere kant. Leuk email contact met oude vlam, werd wel erg gezellig. Daarbij langzaam grenzen overgegaan. Fantasieën, flirten, etc. Elkaar nooit gezien, bleef via email.

Bij jou natuurlijk anders, maar wat voor mezelf in dit hele verhaal naar boven kwam. Waar ligt de definitie van vreemdgaan? Die vraag moet je jezelf misschien ook stellen en overleggen, want misschien ligt hij bij hem ergens anders. Voor mij belangrijke punten:
1) emotioneel contact: als er iets belangrijks gebeurt, wie vertelt hij dit dan t eerst en waarom?
2) waarom zoekt hij dit op? (chatten, etc). Mist hij iets in jullie relatie?
3) ontsnapping? Is "gewone" leven erg zwaar momenteel en met dit andere contact heb je al die praktische vraagstukken niet. Je kan gewoon alleen praten, over wat je bezig houdt. Geen gesprekken over wie kinderen van school haalt, of wie gaat stofzuigen, etc.
4) waarom doet hij het weer? Jij hebt toch aangegeven t niet fijn te vinden? Heeft hij geen/ minder respect voor jou?
5) spreekt hij de waarheid over "platonisch"? Je kan ook "emotioneel vreemdgaan", zie 1). Als de ander belangrijke gebeurtenissen eerst hoort, dan zou ik me zorgen gaan maken.

Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

koentje
Wat is je punt om

uit elkaar te gaan: is dat dat hij met iets doorgaat waar jij van gezegd hebt dat je er last van hebt? Of ga je bij hem weg omdat je denkt dat hij vreemd ging?
Realiseer je goed wat je waarom doet, het is nogal wat, zeker gezien de kinderen.

Is het de moeite waard, of ligt er meer aan onvrede? Heb je dat voor jezelf helder boven tafel? Kun je daar met hem over praten?
Ik kan me bijna niet v oorstellen dat datdan echt het enige is. Zijn er ook andere gebieden waarop hij geen rekening met jouw gevoelens houd?

Marieke
Met een kanon op een mug

Ik vind het nogal wat om van een man te scheiden, omdat hij af en toe koffie drinkt met een andere vrouw. Al die financieel en emotionele ellende (ook voor je dochters) vind ik nogal buiten proportie voor "het vergrijp".
Misschien moeten jullie samen (of anders jij alleen) in therapie om wat zaken over jezelf en de ander op een rijtje te krijgen. Want wat is 100% vertrouwen? Ben jijzelf 100% te vertrouwen? Ik denk namelijk dat niemand dat is en dat het nogal kinderlijk is om het te eisen van je partner. Het leven brengt voor iedereen zijn wendingen en verrassingen en zekerheid eisen van je partner biedt geen bescherming daartegen.
Dus voordat je het leven van jezelf en je dochters volkomen op zijn kop zet, zou ik eerst eens met iemand gaan praten, die je helpt de zaken wat te relativeren.

moess
Toelichting nodig

Het is geloof ik beter om mijn verhaal iets toe te lichten.
Mijn vriend heeft langdurig mail, sms en live contact gehad met een vrouw met wie hij ook nadacht over hoe het zou zijn als ze samen zouden leven. Dit is gestopt toen ik er achter kwam, wie weet hoe het anders afgelopen zou zijn.
Verder was dat 'koffiedrinken'zoals hij het noemt tot diep in de nacht en werden tijdens deze bezoeken zijn problemen met mij besproken ( dit was met andere vrouwen dan het eerst besprokene). Tegen deze vrouwen heeft hij gezegd dat ik er totaal geen problemen mee heb dat hij bij ze is..
Ook heeft hij 's nachts met de webcam contact met een vrouw gehad, geen idee wat hij daarmee wilde.
Het is nu een keer of 5 gebeurd in de afgelopen 1,5 jaar. En dan heb ik het over de keren die ik ontdekt heb, ik weet niet of er nog meer is..
Het gaat er ook niet om of hij wel of niet is vreemdgegaan, maar om het feit dat hij er niet eerlijk over is en dat hij dingen met wildvreemden bespreekt die alleen hem en mij aangaan. Ik vind het trouwens niet gewoon om stiekum wat dan ook met iemand anders te doen als je een relatie hebt, eerlijkheid is heel belangrijk.
En het belang van de kinderen staat zeker ook voorop bij mij, ik ga echt niet 'zomaar'weg. Het duurt alleen te lang en hij belooft iedere keer dat het nooit meer zal gebeuren..

Ook heeft hij nog nooit iets uit zichzelf opgebiecht, dit is toch een heel slechte basis voor een goede relatie?

koentje
Feit

dat hij zelf belooft dat 'het' nooit meer zal gebeuren maar nooit iets uit zich\zelf opbiecht betekent dat hij of een hele slechte verberger is (want alles komt uit) of nog oneerlijker is dan je al wist... helaas.
Ik kan me voorstellen dat je geen tot weinig vertrouwen meer hebt in zijn oprechtheid.
Het bespreken van relatiezaken met juist dit soort contacten is ook een slecht teken, vind ik althans. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat je er even geen gat meer in ziet.

Onderwerp gesloten