Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

MoederBaar

MoederBaar

21-10-2013 om 22:39

Sex drive na baarmoederverwijdering

Over een paar weken heb ik een tweede afspraak met de gyn, om baarmoeder verwijdering te bespreken. Dit omdat ik myomen heb, die volgens mij af en toe afgekneld worden, zo voelt het tenminste. Dan kan ik niet overeind komen van de pijn. Vóór en tijdens de menstruatie heb ik vooral buikpijn klachten; de gyn zei dat je pijngrens zo hoog kan zijn komen te liggen omdat je went aan de pijn. Ik weet niet hoeveel pijn ik heb, vergeleken met een ander. Wel dat het pijn doet als mijn blaas vol zit. En bij sommige standjes tijdens het vrijen. En dus vooral tijdens de menstruatie. Ik heb geen overdreven veel bloedverlies of ijzertekort. Ik voel mijn eitjes elke maand 'springen' en ik voel de myomen soms zitten, denk ik. Ze nemen ruimte in beslag en drukken andere dingen weg.
Heb alle voor- en nadelen van de operatie geprobeerd op te zoeken en blijf haken op berichten over de zin in sex na zo'n operatie.
Sommige vrouwen hebben minder zin of komen minder intens klaar, omdat de baarmoeder (dan niet meer) samentrekt bij een orgasme. Dat is dan dus niet meer zo, net zoals het opwindende gevoel van de penis die tegen de baarmoedermond (wordt ook verwijderd) aanstoot, dat is ook niet meer. Dat is niet wat ik wil! Ik heb altijd erg genoten van sex en zou het afschuwelijk vinden als dat weg zou zijn.
Ik vind het erg moeilijk om te bepalen waar de balans zit: is de pijn zo erg dat ik me verder geen zorgen maak, me niets kan schelen over de sex na de operatie? Of is dat nou juist reden om de operatie niet te laten doen? En kan ik best nog wel leven met die pijn? Lastig.
Wie helpt?

ervaringsdeskundige

ervaringsdeskundige

22-10-2013 om 09:00

sex drive

Bij mij is een paar jaar geleden een groot myoom (formaat voetbal) weggehaald. Eigenlijk was de bedoeling dat de baarmoeder niet verwijdert zou worden, maar t.g.v. een grote bloeding tijdens de operatie moest dit toch. Ook de baarmoederhals is verwijderd (voordeel: geen uitstrijkjes meer).
Sindsdien is mijn sex drive zo ongeveer nul. Ik kan nog wel een orgasme krijgen en dit voelt ook wel ongeveer als voorheen, maar ik heb gewoon nooit meer 'zin'.
Ik voel dat wel als groot gemis. Het is vooraf (bij de gyn) ook nooit ter sprake geweest. Wel heeft de gyn aangegeven dat de pijn mogelijk niet helemaal weg zou gaan na de operatie. En dat klopt ook, ik heb nog steeds buikpijn. Alleen word ik nooit meer ongesteld, dat is dan wel weer prettig.
Het is zoals het is. Als ik het vooraf had geweten dan had ik het denk ik uitgesteld. De verwachting was echter dat het myoom alleen nog maar verder zou groeien en dat het sowieso een keer verwijderd zou moeten worden.

5 jaar geleden

is mijn baarmoeder en 1 eierstok verwijderd omdat ik baarmoederhalskanker had. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik absoluut niet minder zin of plezier in seks heb!!! Integendeel, het tegen de baarmoedermond stoten was pijnlijk. En nu kan ik ook makkelijker een vaginaal orgasme krijgen. Bovendien kan ik altijd seks hebben, zonder een 'menstruatie'pauze. Ook de kwaliteit van mijn orgasme is er niet op achteruit gegaan, zoniet juist intenser geworden.

Fély

Ik zie dat dit een oud topic is, maar wil hier toch graag even op reageren. Voorafgaand aan mijn operatie voor het verwijderen van mijn baarmoeder, baarmoedermond en eileiders heb ik hieromtrent veel informatie gezocht. Je leest vooral heel veel negatieve verhalen. Misschien heb ik geluk gehad. Bij mij is het nu 3,5 week geleden dat mijn baarmoeder is verwijderd en ik voel me echt super. Vroeger had ik een prima sexy drive, maar na het krijgen van 5 kinderen en na het bereiken van de middelbare leeftijd kwam hier toch verandering in en vond ik sex vooral veel gedoe. Nu nadat mijn baarmoeder ivm een groot myoom is verwijderd, is mijn sex drive van vroeger weer helemaal terug. Aan alle dames die een dergelijke operatie moeten ondergaan, wil ik graag laten weten dat sex na een baarmoeder verwijdering ook weer helemaal super kan zijn!

Fijn om te lezen dat het ook super kan gaan.. sta op het punt om een het besluit te nemen om ook mijn baarmoeder te laten verwijderen omdat er een myoom is geconstateerd en heb zover alleen hinder van dat ik  het voel zitten maar ook dat het groeit . Vind het nog wel wat helemaal omdat mijn sex leven echt wel goed is.. je leest er weinig over op het web en als je dan iets leest is het over het algemeen negatief wat je ervoor terug krijgt… Weet uiteindelijk ook dat je gezondheid voor gaat.. maar toch het blijft een ding.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden