Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Marijn

Marijn

11-10-2018 om 20:38

Speelt de baarmoeder een rol in het vrouwelijk orgasme?

Volgens mij speelt de baarmoeder wel degelijk een rol in het vrouwelijk orgasme, (samentrekkingen) Volgens mensen die ik spreek niet en is dat de bekkenbodemspier. Wat vinden jullie?

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

11-10-2018 om 21:32

En waarom wil Marijn m/v dat weten?

Vertel eerst eens wat jouw ervaringen zijn en waarom jij tot deze conclusie bent gekomen?

Afhankelijk daarvan zal ik mijn vijf centen geven.

juf Ank

juf Ank

11-10-2018 om 22:12

zeker wel

De baarmoeder trekt samen bij een orgasme. Voordeel is dat als je ongesteld bent en daardoor buikpijn/spanning op de onderbuik hebt; het heel goed kan helpen om een orgasme te hebben. Je kunt dat ook echt merken doordat het daarna meer los komt. Overigens kan het orgasme dan ook buikpijn/kramp geven, tegelijk met de fijne sensatie.

Marijn

Marijn

11-10-2018 om 22:16

nou Sinbads vrouw

Marijn (zelf een vrouw) wil het hierom weten: iemand is ftm transgender. Dus geboren als vrouw. Er wordt gesproken over baarmoederverwijdering (naast de heel logische eierstokkenverwijdering). Maar in het kader van de seksualiteits beleving is het wellicht belangrijk dit in de overweging mee te nemen.

Zo genoeg info?

Ad Hombre

Ad Hombre

12-10-2018 om 15:41

Marijn

https://www.ouders.nl/forum/seksualiteit/sex-drive-na-baarmoederverwijdering

Voor sommigen pakt het blijkbaar gunstig uit en voor anderen niet. Bij twijfel niet inhalen zou ik zeggen.

Maar, hoe werkt dat eigenlijk technisch? Wordt de clitoris op de nieuw geconstrueerde penis geplaatst of zo? Wat ze allemaal niet kunnen tegenwoordig...

Vraagteken

Vraagteken

12-10-2018 om 15:57

Marijn

"Er wordt gesproken over baarmoederverwijdering (naast de heel logische eierstokkenverwijdering). Maar in het kader van de seksualiteits beleving is het wellicht belangrijk dit in de overweging mee te nemen."

Dat lijkt mij zeker.

Maar wat ik niet snap: zo'n traject is een intensief traject waar allerlei deskundigen bij zijn betrokken, en waar 'alle' mogelijke dilemma's uitgebreid aan bod komen. Dus ook alles wat met seksualiteit te maken heeft. Wat is de reden dat jij (want het gaat om iemand anders, begrijp ik) specifiek deze vraag stelt? Vind je dat ze verkeerde beslissingen neemt? Zoek je argumenten om haar te overtuigen? (dat gevoel krijg ik namelijk een beetje bij jouw posting, maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten).

En om even inhoudelijk te reageren: of de baarmoeder wel/geen rol speelt, is geen kwestie van een mening ('wat vinden jullie ervan'). Een arts kan precies uitleggen wat er gebeurt bij een vrouwelijk orgasme. (maar de beleving ervan is natuurlijk heel persoonlijk)

Orgasme

Het roept wel vragen op. Is een baarmoeder essentieel voor het krijgen van een organsme?
Ik heb geen idee want ik weet ook niets van de biologie van ombouwoperaties.
Wanneer ben je vrouwelijk genoeg? Wat moet er dan allemaal omgebouwd zijn?
Is het niet ook heel persoonlijk? Is het nodig om aan een soort standaardprofiel van wat een 'vrouw'''zou zijn te moeten voldoen?

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:11

tja

Ik wil alleen het graag over deze vraag hebben. Het gaat om mijn zoon die ik absoluut nergens van wil overtuigen maar waar ik alleen het beste voor wil. Ook op seksueel gebied. Ik vraag het hier om een goede vraag te formuleren tegenover artsen en psychologen. (die ik in eerste instantie niet in het bijzijn van mijn zoon wil stellen om hem niet te generen)

Ik moet in het dagelijks leven al zoveel uit leggen aan jan en alleman hierover (en ik doe het al 15 jaar) dat ik het graag even strak bij deze vraag wil houden. Er is tegenwoordig genoeg op internet erover te vinden alleen dit niet.

Heel graag wat jullie vinden inzake de baarmoeder- orgasme. Voor mijzelf geld wel dat het een rol speelt

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:15

'een arts kan precies uitleggen...'

Nou daar gaat het nou juist om: de ene arts zegt "nee hoor het is samentrekken van de bekkenspieren" andere literatuur maakt gewag van een samentrekking van de baarmoeder bij een orgasme. Ik voel duidelijk verschil of mijn baarmoeder samentrekt of dat ik mijn bekkenbodemspieren aanspan. Vandaar dat ik benieuwd ben naar persoonlijke ervaringen

O mannelijk

Wanneer ben je mannelijk genoeg? En hoe zit het met de mogelijkheid om nog kinderen te krijgen. Kun je je eicellen invriezen voor het geval dat?

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:19

AnneJ

Daar gaat het hier niet over. lees #9 alsjeblieft

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:23

ik bedoel #8 AnneJ

voor mijn uitleg

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:37

begrijp het wel hoor

Dat iedereen vragen heeft en het er graag over wil hebben. Maar ik wil liever geen discussies voeren over zaken die al lang achter ons liggen. Ik ben daar gewoon heel moe van. Vooral omdat tien jaar geleden er nog zo weinig over bekend was en ik honderden zo niet duizenden keren zaken heb uitgelegd. Ik vond dat ook wel mijn taak toen en ook om in discussie te gaan.

Maar nu is er al zoveel meer bekend en te vinden en is het traject van mijn zoon al zodanig diepgaand begeleid door psychologen, artsen, psychiaters en gespecialiseerde genderteams, dat ik het even niet meer opbreng.

Ik kan jullie verzekeren dat er ampele overwegingen en afwegingen zijn gemaakt de afgelopen vijftien jaar. Rest nog nu deze vraag waar de artsen geen eenduidig uitsluitsel over geven. Vandaar mijn vraag hier naar persoonlijke beleving.

Wat misschien voor jullie wel handig is om te weten: de baarmoederverwijdering was oorspronkelijk een eis om als man te kunnen leven. Daar is het uit voortgekomen.

Persoonlijk

Geen idee. Ik heb het idee dat de bekkenbodemspier, die verbonden is aan de overige spieren in dat gevoelige en opgezwollen gebied de rest meetrekt in een kramp die uitmond in een ontlading die met name voelbaar is in de clitoris, maar dat is een lekenpraatje. Ik weet het niet.

Maar nogmaals. Is een baarmoeder noodzakelijk voor het krijgen van een orgasme? Of, zo je wil, voor de kwaliteit van een orgasme?

Dat zou je nog kunnen vragen aan iemand die er echt verstand van heeft.

Marijn

Marijn

12-10-2018 om 16:50

AnneJ

Dank voor je antwoord "Maar nogmaals. Is een baarmoeder noodzakelijk voor het krijgen van een orgasme? Of, zo je wil, voor de kwaliteit van een orgasme?"
Nee noodzakelijkheid dat is de vraag niet, de vraag is of de baarmoeder een rolt speelt. Bij mij wel.

"Dat zou je nog kunnen vragen aan iemand die er echt verstand van heeft." Ja en dan zeggen de deskundigen dus verschillende dingen. Daarom vraag ik naar de persoonlijke beleving. Bij mij en juf Ank dus wel.

Lente

Lente

12-10-2018 om 17:20

Volgens de gynaecoloog is mijn baarmoeder verschrompeld

dit komt door de overgang.Ik merk geen verschil bij een orgasme.
Ik herken van langer geleden wel het effect van een orgasme op de baarmoeder.
Maar ik betwijfel of het andersom ook zo werkt.

Misschien wil een vrouw reageren waarvan de baarmoeder verwijderd is. Heeft dat effect op een orgasme?

Per persoon verschillend?

Ik voel niks in, bij of rond mijn baarmoeder tijdens seks. Zonder mijn biologieboek zou ik niet eens weten waar dat ding zat. Bij menstruatie heb ik daar nooit pijn of kramp, harde buiken heb tijdens mijn zwangerschappen niet gehad of niet gevoeld en weeën vond ik prima te doen. Dus ik denk dat ik een behoorlijk ongevoelige baarmoeder heb. Ik zou er niks aan missen als ik die niet meer had.

Misschien kan je zoon aangeven of zijn baarmoeder gevoelig is tijdens zijn menstruatie (als hij die heeft (gehad), weet niet hoe dat zit met eventuele hormoonbehandelingen). Kan wellicht een indicatie zijn?

skik

Marijn

Marijn

13-10-2018 om 14:03

nee

Bij zoon is het nooit tot menstruatie gekomen, dus dat kan geen indicatie zijn. Ik voel het duidelijk wel, ook bij harde buiken, en menstruatie.
Nou ja we komen er dus niet uit. Het verschilt per persoon blijkbaar. En de wetenschap geeft het zelfde beeld. Bedankt voor de reacties

anno

anno

13-10-2018 om 22:02

Mijn baarmoeder is een aantal jaar geleden verwijderd en dat heeft zeker effect gehad op mijn beleving van seks. Orgasmes zijn veel minder heftig geworden en mijn libido is zo goed als verdwenen.
Ik had een vleesboom ter grootte van een voetbal in mijn buik en de operatie om die te verwijderen liep niet zoals gewenst, dus het kon op dat moment niet anders. Maar achteraf ben ik er niet blij mee, om het zachtjes uit te drukken.
Als er wel een keuze is, zou ik zeggen: niet weghalen.

Brave Hendrik

Brave Hendrik

14-10-2018 om 23:24

Meerdere soorten orgasmes

Beste Marijn,
Ik ben een beetje verbaasd over jouw vraag. Hoewel ik een man ben, heb ik wel begrepen dat er vele verschillende vormen van orgasme zijn. Ann Cuyvers heeft een boek met de titel 12 orgasmes geschreven. Helaas heb ik het nog niet gelezen, maar ik heb wel het idee dat een orgasme primair een status in je hersens is die door diverse verschillende prettige prikkels in gang gezet kan worden. Zelf heb ik ook ervaren, als man, dan er verschillende vormen zijn van puur genitaal tot primair mentaal (zoals het zgn. full body orgasme).
Ik hoop dat je hiermee een beter beeld krijgt van wat je eigenlijk wil bereiken met de kennis die je nu aan het zoeken bent.

Marijn

Marijn

15-10-2018 om 12:19

brave hendrik

Eigenlijk ben ik een beetje verbaasd over jouw berichtje. Ja natuurlijk weet ik dat er verschillende soorten orgasmes zijn. Maar de vraag is of de baarmoeder een rol speelt in het orgasme, een orgasme. Ja tuurlijk kan je altijd clitoraal klaarkomen maar voor sommigen, zoals Anno, scheelt het wel degelijk of ze nog een baarmoeder hebben of niet

Geen verschil

Mijn baarmoeder is in verband met baarmoederhalskanker, 12 jaar geleden compleet verwijderd. Ik ervaar absoluut geen verschil in kwaliteit van orgasmes. De meeste zijn clitoraal, maar soms ook vaginaal. Gelukkig maar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.