Uit-tips Uit-tips

Uit-tips

Polly Shearman

Polly Shearman

02-09-2011 om 22:00

Voor wie zondag middag

Aangezien ik ook omroep fryslan, en omroep groningen enz kan ontvangen ga ik er van uit dat jullie ook omroep brabant kunnen ontvangen.
Zondag middag word op omroep brabant het corso van zundert uitgezonden vanaf 13.45, en savonds de hoogepunten.
Wie nou toevallig toch niks te doen heeft, moet eigenlijk eens even kijken. Het is groots, het is prachtig, het is ongelooflijk.
Ik ben er geboren, en was ooit erg aktief,ik woon er nu niet meer, Maar ik blijf maar kippevel krijgen....

veel kijk plezier


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Meer moois in brabant

He Polly, er is dit weekend nog meer moois te zien in Brabant; ik organiseer m'n Open Dagen met mooie nieuwe cursusvoorbeelden hahaha.

Dorry

Tijgeroog

Tijgeroog

02-09-2011 om 23:15

En in gelderland

Als dan toch over jeugdzondes beginnen: volgende week in het fruitcorso in Tiel. Hoewel ik nu dichter bij Zundert woon vind het fruitcorso toch echt veel mooier, en daar vroeger ook aan meegebouwd.
(sorry Polly, ik heb dat een toenmalige vriend ook verteld, die wilde het niet geloven maar we zijn samen beide corso's gaan bekijken. Ik heb 'm blijkbaar weten te overtuigen, want hij wilde jaren later toch met me trouwen )
Maargoed, een week later in Tiel, zaterdag 10 september. Ik weet niet of het uitgezonden wordt, maar de staanplaatsen zijn gratis.

(Janneke67)

(Janneke67)

02-09-2011 om 23:24

Dorry

Waar in Brabant?? Ik wist niet dat je ook uit Brabant kwam

Google is your friend!

Effe googlen Janneke; zie gezellig...

Polly Shearman

Polly Shearman

03-09-2011 om 10:49

Tijgeroog

hier kunnen we een fijne discussie aan wijden.
Ik vond/vind dat tiel gewoon wagens zijn met fruit er op, ik zal me er zo dadelijk eens in verdiepen. Maar ik kan het me gewoon haast niet voorstellen.
Dat bloemencorso in aalsmeer wat altijd word uitgezonden vind ik ook zo stom, gewoon platte wagen, met een paar bloemstukken erop...?!?!?

IK ga nu even googlen op tiel.

tot later.

Polly Shearman

Polly Shearman

03-09-2011 om 12:03

Tijgeroog?tiel

Nee hoor, tijgeroog, ik hoef niet met je te trouwen dus hoef ik het ook niet met je eens te zijn. Heb verschillende youtube filmpjes gekeken van tiel... maar nee ik vind zundert echt mooier, grootser, die wagens worden geduwd door mensen die je niet ziet. en in tiel zie ik nog steeds een tractor die een kar trekt...

misschien tref ik slechte filmpjes hoor, maar ik zie geen beweging in de wagens, geen bij passende muziek, en ze zijn zo klein!?!?!

Zundert is het mooiste en grootste corso ter wereld, en dat is niet voor niets.


http://www.youtube.com/watch?v=cGIxqC8OsxI

Sancy

Sancy

03-09-2011 om 14:54

Heu polly

Het dahliacorso van Lichtenvoorde is de enige die kan tippen aan dat van Zundert.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-09-2011 om 19:37

Maar polly

Ik weet hoe Zundert eruit ziet hoor, ik ben er ook geweest. En ik vind het inderdaad erg mooi dat je daar geen tractoren hebt, maar dat de mensen zelf onzichtbaar de wagen duwen. Voor fruitcorsowagens lukt dat helaas niet, die zijn veel te zwaar (fruit is zwaarder dan bloemen) en je hebt ook tractoren nodig om ze bij het parcours te krijgen, sommige wagens worden 20 km bij Tiel vandaan gebouwd.
Muziek is er meestal niet, hoewel dat op begint te komen. Maar dat mis ik, het is geen carnavalswagen. Overigens heb je wel fanfares tussendoor, en Appelpop, een groot tweedaags gratis muziekfestival, met elk jaar wat grote namen.
Maargoed, over het uiterlijk van de wagen: het is niet te vergelijken met hoe het in Aalsmeer was, er worden, net als in Zundert grote wagens gebouwd die iets uitbeelden, waarbij de kleuren ingevuld worden, bij ons door fruit, groenten en zaden ipv bloemen. En dat is veel mooier. Want bij jullie blijft het bij redelijk grove vormen in een paar verschillende kleuren, bij het fruitcorso heb je een enorme variëteit aan kleuren en vormen. Even wat foto's opgezocht:
Zoiets vind ik erg mooi: http://www.flickr.com/photos/juelzhavoc/5067836848/in/photostream/

Hier een mooie wagen, als je verder naar rechts kijkt in het album zie je ook hele mooie detailfoto's: http://www.flickr.com/photos/juelzhavoc/4981841463/in/photostream/
Maar wat let je om volgende week zelf even te gaan kijken?

Heb ze allemaal gezien

Ooit heb ik fanatiek gebouwd (nou ja ontworpen....) dus ik heb ze allemaal gezien en echt zundert en lichtevoorde zijn het mooiste! Tiel is 'anders' maar de beleving is ook anders, het ruikt namelijk....(nogal) en de keren dat ik er was stikte het van de wespen....dat vond ik nou niet zo...
Ook vindt ik de boel eromheen (inderdaad muziek,mensen eromheen, tractoren etc.) jammerlijk de sfeer 'verstoren'.
In het Westen heb ik ze ook gezien en dat is de ouderwetse variant van wat die andere corso's ooit hadden (50 jaar geleden) ze zijn wat dat betreft gewoon nooit veranderd, terwijl het in brabant en gelderland 'geevolueerd' is in wat het nu is...
(zoek maar ouder filmpjes ook van de corso's).
Ook de gehele omgeving van lichtenvoorde heeft allemaal corso's.....sommigen komen aardig in de buurt qua kwaliteit én ze zijn gratis (lichtenvoorde niet).
Zoals dit weekend in Beltrum, kan je dus morgen heen,
En ik dacht het weekend erop in Lichtenvoorde...
groeten albana

Sancy

Sancy

03-09-2011 om 22:26

Klopt

Dat klopt, 2de zondag van september is de dag van Lichtenvoorde. Dahliacorso, fanfare, salsa marjorettes, dweilorkesten en een stuk of 25 mooie gróte wagens, en zo'n 50 kleine. Met het hele weekend een gedoogde 'illegale zender' (vroeger notoir vanwege het nachtelijk beschonken gebral: "Wagengroep X zoekt nog 6 kistjes Sneeuwwitje! We bedanken Bar 't Doktertje voor de donatie van 5 kratten Grolsch! Proost jongens, op de Karmisse! En dan nu een plaatje van Hendrik, (wat staat hier nou? Ik kan dit briefje neet lèzen... oh...) veur zien deerntjen Marieke. Hier is Normaal met vrouw Haverkamp'").
Het hele dorp wordt afgezet, parkeren kun je buiten het dorp en je moet weet-ik-veel zoveel euro betalen voor entree. Ieder jaar vecht ik weer uit met de medewerkers dat zij mij niet de toegang mogen ontzeggen.
Maar mooi is het allemaal wel.

Polly Shearman

Polly Shearman

04-09-2011 om 09:51

Lichtenvoorde versus zundert

ik heb youtube filmpjes gezien van lichtervoorde, en ik vind het toch echt niet zo mooi..
kleine wagens....

dus.... misschien toch allemaal maar eens naar omroep brabant kijken vanmiddag

Polly Shearman

Polly Shearman

04-09-2011 om 09:56

Tijgeroog

de wagens in zundert zijn 9 meter hoor en 30 meter lang. Dan wegen bloemen misschien niet zoveel maar de stalen constructie wel hoor.

Sancy

Sancy

04-09-2011 om 10:13

Polly

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloemencorso

Niks 30 meter lang! maximaal 22 meter

You tube en real live en nog 1

Ik dacht dat er nog een plaats was die aan lichtenvoorde en zundert kan tippen, volgens mij is dat vollenhove? En er is er nog 1, maar daar ben ik nog nooit geweest want dat valt tegelijk met de 'onze'....
En de vergelijking zundert en lichtenvoorde doorstaat de 'test' in het écht wel. Die in zundert is wat 'korter' met voornamelijk alleen grote wagens, die in lichtenvoorde is langer en gemeleerder, zowel grote alsook middelmoot én kleine wagens (dat is expres om de jeugd te laten 'proeven' en zo enthouasiast te maken). Het aantal grote wagens is vrijwel gelijk. En ik weet (contacten met beiden creatieve teams ) dat beide corso's met regelmaat ook wagens van elkaar kopen. Niet dat ze dan hetzelfde maken, maar ze gebruken elkaars onderstel dan en maken er 'iets' anders van (wat er bovenop komt). En ik neem aan dat ze niet krimpen als ze vervoert worden van zundert naar gelderland.en andersom...Overigens gebeurd hetzelfde met de wagens van tiel, dus die onzin dat er per se tractoren voor moeten klopt ook niet.
Onder de wagens van zundert/lichtenvoorde/vollenhove zit namelijk ook aandrijving, in de vorm van een vrachtwagen (ontmanteld natuurlijk) of een tractor (idem). En wagens beplakt met dahlia's, moeten rekening houden met regenbuiën. Ook de in de constructie en de technische details. Dahlia's nemen namelijk water op, in een bui en worden dan 3 keer zo zwaar (zoals sponzen).....Als daar geen rekening mee gehouden wordt en er valt een bui, dan zakken ze door hun constructie/onderstel etc. heen of zijn niet meer vervoerbaar.........
groeten albana

Polly Shearman

Polly Shearman

04-09-2011 om 12:59

We kunnen hier

natuurlijk heel lang en breed over discussieren, maar willen jullie vanmiddag even?

de wagens komen 2 keer, voorbij, de tweede keer horen ze welke prijs ze hebben, alleen de winnaar mag stoppen. de rest gaat zachtjes door!
Ik moet altijd vreselijk huilen als ik de presentator hoor zeggen: jullie mogen stoppen!!!
wat er dan gebeurt... pfff dan komt de hele buurtschap overal vandaan ( tribunes, straten, onder de wagen vandaan...) en dat noemen ze dan de "zunderste jubel" de ontlading die we dan zien is zoooo wow daar kan geen WKfinale voetbal tegen op...

ik ga genieten vanmiddag, ik kan er niet life bij zijn vandaag wegens omstandigheden maar ik zit bij de tv!!!

Platte kar

Ach er zijn zoveel leuke corso's als je oog voor hebt en het leuk vind om naar te kijken. Lichtenvoorde, St jansklooster, Eelde.
Ook erg leuk maar anders is de gondelvaart in Aldeboarn.

Wat ik in Zundert heel irritant vind is die schreeuwende speaker. Showkorpsen of muziek op de wagen is totaal overbodig!

Oh zal ik ook nog onze eerste carnavals optocht met jullie delen. Ws in helemaal het verkeerde Brabantse gat, maar ach ach wat vonden die mensen zichzelf geweldig op die stomme platte karren! En het was koud, en saai. Helemaal geen mooie wagens. Nee dan toch maar een mooi corso in augustus of september. ( is het ook niet zo koud)

Fiorucci

Fiorucci

04-09-2011 om 13:57

Polly

Nee, ik wil niet..) maar veel plezier.

Dahlia versus platte kar

Ik zei het al eerder..........'vroeger' (lees voor de jaren 50) waren de dahliacorso's ook platte karren met aankleding en bloemstukken en mensen erop, fietsen en karren met bloemstukken. Dus eigenlijk zoals in Aalsmeer nu nog steeds...Daar is een naam voor, maar die ben ik even kwijt. Alleen in het Westen is dat altijd zo gebleven en in Brabant en Gelderland is het anders en groter geworden. Dat komt ook door de eisen van de Jury, die punten toekennen en aan de hand daarvan prijzen en dat is weer geld (voor het jaar erop dus).........Jury's n Brabant en Gelderland veranderden hun 'eisen' ook om het interessant en creatief te houden, iedere keer een beetje. In de jaren 50 werden de eisen dat het 'iets'moest voorstellen en dat moest worden 'bekleed' toen ging het de hoogte in dus, op een gegeven moment moesten bloemen de boventoon voeren en dan ook in bekleding, hoe meer met bloemen bekleed hoe hoger de punten, daarna ging de tractor ervoor ook nog weg (meer punten) en mensen van de wagen af (weer meer punten) etc.etc. Sommige corso's hebben jarenlang thema's gehad, sommige corso's hebben bepaalde categorieën waarin je mee kan doen etc.etc.
Waarom een gedeelte wel veranderd is en gegroeid met de jaren en anderen niet is mij niet duidelijk, maar de invloed van de comercie lijkt me er wel van op toepassing (betere uitstalling van hun waren...).
Maar wat zo eeuwig zonde is dat die ouderwetse corso's (die van de platte karren dus) de laatste jaren steeds meer aan het uitsterven zijn. Denk b.v. maar aan het corso van Amsterdam........Over de reden kan men twisten, ja gebrek aan belangstelling van zowel bouwers als kijkers...en vrijwilligers. Maar het lijkt me ook lastig om de belangstelling te behouden als je al 80 jaar hetzelfde doet en dat nooit veranderd of laat veranderen...De welvaart/mogelijkheden en technische mogelijkheden veranderen toch ook? Je hoort dus mee te groeien met de tijdsgeest lijkt me. Als comerciële onderdelen er invloed op hebben en dus alles bij het oud willen houden is dat met elkaar in tegenstelling en sterft het een langzame dood....
Echt zonde, want bloemencorso's horen bij het Nederlandse erfgoed. Gelukkig kunnen de meegegroeide corso's de laatste tijd rekenen op alleen maar méér belangstelling omdat dit soort dingen meer 'in' zijn.
Wat betreft het hier is het 'groter, mooier en beter'. Dat is niet Amerikaans, dat hoort erbij.....het is een soort 'wedstrijdje' zoals met sport.En omdat er op je eigen corso maar een paar vergelijkbare tegenstanders zijn speelt zich dat ook af tussen corso's onderling (dus landelijk niveau). Alle corso-organisatie's nodigen ook andere plaatsen uit, dat is altijd zo, je concurenten dus. Zodat je kan laten zien wat jij ervan gebakken hebt en dan ga jij weer kijken bij die concurenten. Overigens geheel vriendschappelijk, er worden behalve bewonderde blikken ook de nieuwste snufjes en vindingen uitgewisseld. En bekeken of je wat kan gebruiken alvast voor jouw volgende jaar. Corsogroepen uit verschillende elkaar beconcurerende plaatsen helpen alkaar, dat is doodnormaal. Is het niet met dahlia's dan in mankracht of techisch vernuft.
Ik vind die muziek en show eromheen trouwens niet afleiden van de wagen an sich...het voegt iets 'toe' dát is de bedoeling ervan, zo niet dat is het gewoon slecht gedaan. Een uitgebeelde draak kan dus drakegeluiden maken of een nar kan gek lachen of een bos, je hoort de wind ruizen....etc.etc. Het kunnen ook liedjes zijn áls het maar bij de kar past en bij het thema. Idem de mensen erbij, bij een draak kan je dus denken aan kleding die de mensen verhult (donkere kleding met kappen) en bij die narren horen de bijlopers een narrenpak aan te hebben.
Die corso's het is een wereld an sich, waarvan je je pas bewust word als je er diep in zit.........daar heb je als argeloze kijker geen erg in (hoeft ook niet).
groeten albana

Tijgeroog

Tijgeroog

04-09-2011 om 17:12

Details

Ik vind bij het fruitcorso de stukken met fijne details, gemaakt van allemaal soorten zaden, bonen en besjes heel erg mooi. (die vond ik ook altijd erg leuk om te leggen. Alle boontjes netjes in verband leggen, allemaal dezelfde kant op, puntjes naar beneden) Maar ook veer-achtige dingen kunnen door het gebruik van graan en pepers heel bijzonder worden.
En Polly, fruitcorsowagens zijn ook een meter of 20, en 6 meter hoog. Met staalconstructies, anders storten ze ook in Tiel in. Maar wat ik zei, zo'n wagen 20 km met de hand duwen is best een end.
Ik ga niet elk jaar kijken, dit jaar toevallig 2 keer achter elkaar omdat een vriendin het vorig jaar wel heel leuk. (ik woon in de buurt van Zundert, dus ik moet speciaal naar de Betuwe rijden)

Belle Époque

Belle Époque

04-09-2011 om 19:16

Dit is nieuw voor me, bedankt!

Ik heb op het laatste moment ingeschakeld en zie nu de samenvatting.
Ik ken corso's van heel lang geleden, mijn oma zette ze op smallfilm (elk voorjaar in Noord Holland, met hyacinthenbloemetjes, geloof ik). Het was leuk en aardig en vooral van een verrukkelijke truttigheid, vond ik later als puber, dus ik was aardig bevooroordeeld toen ik inschakelde.
Maar ik zag heel aparte dingen!

De stamboom bijvoorbeeld, met portretjes die van dahlia's waren gemaakt. Prachtig gedaan! Héél mooi was Dias de los Muertes, maar echt indrukwekkend (wegens de bedoeling er achter) vond ik de "man onder druk" met al die radartjes en de robotachtige mensen.

De enorme emotie bij het bekend maken van de prijs (bedankt voor de uitleg, Polly!) raakte me wel. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe al die buurtschappen zich hadden ingezet voor de corso en hoe dat tot ontlading kwam bij het bekendmaken van de winnaar.
Ja, dat kan je raar vinden, het niet begrijpen, maar ik denk dat dit toch een uiting is van een soort gemeenschapszin (sorry, ik kan niet op het juiste woord komen) waar veel mensen jaloers op kunnen zijn.
De schetterende speaker, de muziek... Ik vind dat het erbij hoort. Ik heb heel lang geleden iets gedaan in de Hafabra-wereld (muziekkorpsen) dus ik ken het sfeertje nog van vroeger.
Polly, ik heb pas op het laatste moment ingeschakeld, maar ik heb er geen spijt van en ook n.a.v. de andere berichten hier ben ik van plan in de toekomst toch eens vaker te kijken (op tv, want ik griezel van grote groepen mensen en drukte) naar die corso's. Want ik vind het mooi en creatief!
Bedankt voor de tip!

En tijgeroog

Ook onder de wagens uit Zundert en Lichtenvoorde en Vollenhove en al die andere dahliacorso's zitten staalconstructies....Soms zelfs een ex-wagen uit Tiel.
En die duwen ze niet met de hand. Dat is namelijk veel te zwaar....daar zit een tractor ondergebouwd of een onderstel van een vrachtwagen of een auto met veel p.k's of een combine (landbouwwerktuig). Wel allemaal 'ontmanteld' vaak is het alleen het motorblok+een stoel voor de chauffeur+het onderstel natuurlijk met de wielen. Daaromheen bouwen ze een staalconstructie waarop de 'wagen-constructie' dan rust (of precies past in onderdelen).
Omdat de chauffeur nu niks ziet, heeft hij begeleiders waarmee hij in direct walkie-talkie staat en die lopen ervoor/erachter en zeggen links,rechts, nee....nog een klein tikkie naar links en maar rechtdoor...
Dus niks met de hand drukken. Ik weet niet wie je dat heeft wijsgemaakt...Maar zelfs een kar met dahlia's formaat 'bolderkar' daarvan krijg je als je afwisseld met 1 volwassene en 1 kind ervoor en dan nog een stel al behoorlijke spierpijn! Buiten de 'kinderkarren' word alles aangedreven door motoren.
groeten albana

Sancy

Sancy

05-09-2011 om 08:56

En en

Met de hand drukken is zó achterhaald Jaren geleden ging men al over op met de rug/billen van de wagens middels duwstangen die onder de constructie verstopt zitten. Dat is ook leuk voor kinderen: die zien dan tijdens de optocht onder de wagens allemaal sportschoenen die achteruit bewegen
Natuurlijk zien de lopers/duwers dan niets. Maar dat is via de walkie-talkie (wat een infantiel woord eigenlijk) op te lossen. En bovendien: er staat precies op het midden van de straat waar de route is, een dikke kalkstreep op de weg. Dan is het een kwestie van recht over de streep rijden tot.. nou ja, tot de eindstreep.

Polly Shearman

Polly Shearman

05-09-2011 om 13:13

Euh albana

"Dus niks met de hand drukken. Ik weet niet wie je dat heeft wijsgemaakt...Maar zelfs een kar met dahlia\'s formaat \'bolderkar\' daarvan krijg je als je afwisseld met 1 volwassene en 1 kind ervoor en dan nog een stel al behoorlijke spierpijn! Buiten de \'kinderkarren\' word alles aangedreven door motoren."

dat was ik, in zundert worden de wagens allemaal geduwd, vanonder de wagen met een groep van soms 30 man, en jaaa dat is zwaar maar dat gebeurt wel. Geen gemotoriseerde aandrijving, nooit
Zelfs over weken het Kindercorso (van bolderkar, tot kleine wagen) allemaal met de hand geduwd, of getrokken.
Dat is de magie van zundert.
Het is doodstil en dan zie je ineens zo;n wagen van 1,5 huis hoog voorbij schreiden!
komt geen traktor aan te pas!

De wagens (polly)

Die wij overkochten waren altijd allemaal gemotoriseerd, állemaal als je de laatste euh...15? jaar neemt. Dan praat ik wel over de écht grote wagens.
Maar met de aankoop hield ik me niet écht bezig...dat was het pakkie an van 'anderen' uit de groep. Idem met de technische details (draaglast etc.etc.).
En ik meen me écht te herinneren dat er wat uit zundert bij waren (maar ook uit alle andere plaatsen die genoemd werden). Omdat zunderen dezelfde 'wijze' qua bekleden /verharden erop nahoud dan wij en dan is een gedeelte al bekleed/verhard.
Maar wie weet word die kar gekocht en het binnenwerk aangepast?? Die optie bestaat ook nog......
Mmmmm binnenkort hebben we evaluatie van de optocht hier en hoewel ik niet meer in het creatieve team zit (je kent dat druk,druk,druk) ken ik de 'kerngroep' natuurlijk nog goed. Nu ben ik alleen maar 'plakker', hahaha. Maar ik zal de kerngroep 's erop aanspreken...welke wagen uit welk jaar nu precies waarvandaan kwam en of dat mét of zonder motor was, oke?
Maar je kan écht élke wagen ongeacht gewicht gemotoriseerd maken. No problemo en ook ónzichtbaar. Zo'n ontmantelde vrachtwagen is écht maar een klein dingetje (qua hoogte) en kan tónnen dragen.
groeten albana

Overigens

Zijn Lichtenvoorde en Beltrum zeer zeker gemotoriseerd grotendeels. En dat weet ik 100%zeker.
groeten albana

Polly Shearman

Polly Shearman

05-09-2011 om 14:30

Albana

Ik weet zeer zeker dat Zundert 100% NIET gemotoriseerd zijn, soms worden de wagens wel met een traktor naar het veiling terrein getrokken, waar men verzameld voor vertrek, sommige buurtschappen liggen namelijk een eindje van het centrum af. Maar echt.. alle alle alle wagens worden geduwd of getrokken, dat is ook verplicht.
Er zijn kleine motortjes aanwezig voor de beweging van bepaalde delen, maar dat word grotendeels hydraulisch gedaan, en computer gestuurd. Wagens worden ook nooit verkocht, maar allemaal gezamelijk afgebroken, onderdelen zoals staal enz gaan weer mee naar huis om volgend jaar te hergebruiken. Een onderstel bestaat gewoon uit 2 assen,waarvan 1 stuurbaar. 4 wielen en twee grote stalen balken die ze verbinden. Sommige wagens bestaan uit meerder onderstellen om bochten mogelijk te maken.

Tijgeroog

Tijgeroog

05-09-2011 om 15:40

Albana

Wij gebruikten bij het fruitcorso ook elk jaar dezelfde onderbouw wagen.
Bij mijn dorp was dat ook heel kritisch omdat we toendertijd in een boerenschuur bouwden, en niet in een grote hal zoals de meeste clubs. Binnenin hadden we (net) voldoende ruimte, maar hij moest wel door de deur naar buiten kunnen. Dat was altijd weer enorm passen en meten bij het naar buiten rijden (we hebben wel eens in de muur staan hakken omdat de wagen anders niet naar buiten kon.
Als de wagen eenmaal buiten stond kwam er een kraanwagen om alle onderdelen die we los gebouwd hadden op de wagen te hijsen. Altijd erg spannend, want het moest precies passen. Een jaar hadden we een dak op de wagen, over de hele lengte en breedte, dat jaar was er een extra grote kraan besteld.
Voordat de wagen wegreed waren we dan een uur of 2, 3 verder. Wel bijzonder altijd, omdat je het in de tijd dat je buiten staat te kijken langzaam licht ziet worden.

Polly Shearman

Polly Shearman

05-09-2011 om 15:47

Tijgeroog

zo gaat dat hier bij carnavals wagens ook, mooi is dat he! het moment dat je hem eindelijk compleet ziet.
De corso wagens worden gebouwd in tenten, gemaakt van steigers, met zeil erom heen. Dus zo groot als de wagen zelf, als de wagen klaar is word de tent opengemaakt en rijd hij naar buiten, soms word gewoon de tent gedeeltelijk afgebroken eromheen omdat hij anders niet naar buiten kan.
Die tenten zijn prima om de regen tegen te houden, verder is het natuurlijk zomer als ze corso bouwen en dus warm genoeg. Carnavals wagens worden in de winter in schuren gebouwd en idd die zijn niet zo hoog, dus moeten dan alle delen met een kraanwagen op elkaar getilt worden.

niet herkenbaar

niet herkenbaar

05-09-2011 om 22:50

Voetenwerk

nou, laats zondag zag ik in beltrum toch echt een wagen met voeten er onder ! Mag van mij wel terug komen..Alles maar groter en commercieëler. Voor mij de reden om niet meer naar lichtenvoorde, mijn geboortedorp te gaan. Sneu voor mijn ouders. De traditie om samen even de wagens te bekijken, een rondje over de kermis te lopen is voorbij. Nu moet je of voor negenen op zondagmorgen "binnen" zijn. Of je betaald 6 euro per persoon + parkeren , wordt welliswaar wel per bus naar de route gebracht, maar dan ben ik nog niet bij mijn ouderlijk huis en 's avonds is het nog een lange weg terug lopen. De commercie heeft voor onze familie het kermis/corso gevoel verpest.
niet herkenbaar

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.