Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Pappa Peter

Pappa Peter

14-01-2009 om 09:34

Bergwandelen in de alpen

We willen komende zomer in Zwitserland of Oostenrijk een bergwandelvakantie gaan doen met onze zoon van dan bijna 8 jaar.
We gaan niet kamperen, maar willen een appartement huren.
Heb je tips om zo'n vakantie tot een succes te maken?
Heb je ervaring met een reisorganisatie, welke is geschikt?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Maria alm

Hallo,

Ik weet niet of je perse met een reisorganisatie wilt (wil je alles georganiseerd?)

Wij hebben meerdere malen onze zomervakantie in Maria Alm in Oostenrijk door gebracht. Het is er gezellig druk. Met combinatie appartement en een Salzburgerlandkaart. Met deze kaart kun je (gratis) gebruik maken van de zwembaden, liften, musea etc. in de omgeving. Teveel om in een paar weken te doen. Verder is er een schlawutzelclub voor kids in het dorp, tegen betaling kunnen ze daar aan allerlei activiteiten mee doen. Hebben wij zelf nog nooit gedaan, kinderen vermaakten zich zo ook prima.

Als je meer informatie over deze omgeving wilt lezen dan kun je terecht op www.appartement-maria-alm.info onder de knop omgeving. Tevens staan in het gastenboek op de site (en in de woning) heel veel tips voor trips van mensen die daar al eens hun vakantie hebben doorgebracht. (wij zijn zo enthousiast dat we er zelf een benedenwoning met tuin hebben gekocht, dus vandaar de site, maar zie maar of je iets aan de info hebt).

Ik hoor het wel als je nog vragen hebt.

groetjes,

Angela

Pappa Peter

Pappa Peter

14-01-2009 om 21:13

Bergwandelen in de alpen

Martine, dank je wel voor je leuke reactie, daar hebbben we wel wat aan.

vrgr

Peter

Lietje

Lietje

15-01-2009 om 12:49

Een paar ideeen

Wij zijn oa. geweest met de kinderen in Camping-Caravaneige Les Lanchettes in Peisey. Daar kon je vanuit de camping (wij hadden een chalet) zo wandelen.
Dit jaar zijn we in Reisach geweest, AlpenFerienpark, ook een chaletje, en daar kon je ook mooi wandelen, maar moest je meestal eerst met de auto. Hier staan wandelingen beschreven in dat gebied, hebben wij ook een aantal van gedaan: www.superfamilie.nl/oostenrijk.html
Lietje

Janneke

Janneke

18-01-2009 om 16:58

Lotschenberg

Wij zaten twee jaar geleden in Kippel, hadden daar een chalet gehuurd. Vanuit het chalet hebben we heerlijk gewandeld. De paden/routes staan in Zwitserland overal zeer goed aangegeven, ook hoe lang de route duurt.
Kippel ligt in het Lotschenbergtal, een doodlopend stuk. Supermooi wandelgebied. Rugzakje mee met appeltje en wat drinken voor onderweg. Je komt veel stromende beekje tegen en veel wilde dieren. En de vergezichten zijn adembenemend mooi. Onze dochter (toen ook 8) vond dat prachtig, mooie vlinders spotten en mooie stenen zoeken.

Ook zijn we in het Bregenzerwald geweest, ook daar zijn de paden en routes perfect aangegeven. En je krijgt dan ook een Bregenzerwaldcard, waarmee je dan elke lift de berg op gratis kunt nemen. Wij konden daar geen genoeg van krijgen, elke keer als we een andere lift namen was er weer een mooie verrassing als we boven kwamen. Veel leuke tentjes onderweg ook, waar je iets kunt eten en waar zelfs vaak een speeltuin voor de kids is.

Gewoon lekker doen. Er zijn een aantal vakantieparken die wat meer vertier bieden (het is maar de vraag of je dat wilt), maar via marktplaats, belvilla ofzo zijn er erg leuke adressen te vinden.

Succes en geniet ze. Wij gaan dit jaar ook weer richting Oostenrijk, zucht Heerlijk vooruitzicht!

mopperkont

mopperkont

18-01-2009 om 17:17

Huttentocht

Heb je al aan een huttentocht gedacht?
Op de site van de nkbv kun je er meer over vinden. In de bergen is het trouwens slim om een bergsportverzekering af te sluiten en vooral om je goed voor te bereiden. Ookal denk je dat het maar gewoon wandelen is. En een dagje met een gids mee is heel erg leuk! Kost wel wat, maar wel zo veilig en een onvergetelijke ervaring!

Pappa Peter

Pappa Peter

22-01-2009 om 20:53

Bedankt allemaal

Hoi mopperkontje en alle andere afzenders, hartstikke bedankt voor alle tips. Hierdoor hebben we er veel zin in gekregen en gaan zeker een bergwandelvakantie boeken!

mar

mar

23-01-2009 om 12:14

Bergen

hoi, wij zijn fervente bergwandelaars en gaan meestal naar Zwitserland, maar ook in Oostenrijk en Italië zijn mooie plekken.

Ik weet niet of je zelf ervaring hebt, maar laat de keuze van het gebied daar vanaf hangen. Heb je weinig ervaring, kies dan een wat toegankelijker gebied, zodat je ook nog steun aan je zoon kunt geven.

Wij hebben o.a. goede ervaring met Grächen, Wallis. Een zijdal van het Mattertal. Het dorp is erg zonnig, zeer kindvriendelijk, leuke speelplekken en andere voorzieningen. Er zijn wel reisorganisaties die het in hun pakket hebben, ik dacht Pharos/ANWB. Nadeel is dat je halverwege een berg zit, voordeel is dat je er fantastisch zit. Vanuit Grächen kun je mooie wandeliingen maken langs de waterkanalen (neem een bootje aan een touwtje mee), die overigens door alle dalen in het Rhone dal te vinden zijn. Vanuit Grächen is Zermatt (matterhorn/Gornergrat) en Saas Fee goed bereikbaar.

Berner oberland, omgeving Kandersteg zou ik afraden. Het kan wel, maar het terrein is moeilijker.

In Tirol hebben zijn wij in Imst geweest. Hebben daar ook een huttentocht gemaakt. Maar Karinthië is bij ons favoriet, vooral het Karawanken gebied. (denk dan aan regio Wörthersee, Kloppeinersee, Rosental

Ik wens je heel veel plezier in de bergen!

Pebbels

Pebbels

23-01-2009 om 16:48

Mij

In interlaken heb je basis voor de beste tochten, je koopt voor jezelf een pas voor de hele week kosten 190 euro maar dat is de moeite!, kinderen kosten maar 20 euro voor de hele week alle kabelbanen en treinen. Het gebied is zo groot dat je daar jaren kunt rondzwerven. Er zijn ter plekke huttentochten te bestellen maar ook vanuit het dal ben je met de trein in 20 minuten in Grindelwald waarna je er een uur over doet om naar de basis van de jungfraujoch te staan, dan nog een uur en dan sta je in de eeuwige sneeuw, echt super!

Ineke P.

Ineke P.

24-01-2009 om 11:10

Weet je zeker

dat je niet wilt kamperen? Via de NKVB kun je meedoen met een bergsportkamp. Dat zijn kampen met veel kinderen. Heel leuk dus voor ze en motiverend. Doordat er zoveel bergsporters bij elkaar zijn kun je ook erg veel van elkaar leren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.