Home » Forum » Met de buggy naar de efteling

Met de buggy naar de Efteling ?

38 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sofie
Met de buggy naar de Efteling ?

Dag ouders,

Wij zijn van plan in de zomervakantie een weekend naar de Efteling te gaan met onze 3 dochters ( 4 6 en 6 )
Nu is het zo dat mijn dochters alle drie niet heel erg houden van lang moeten lopen, na een klein uurtje krijg ik vaak al te horen dat ze moe zijn of dat hun benen pijn doen. Laat het nu net zijn dat je in de Efteling nogal veel wandelt.
Ik neem dus liever een dubbel buggy of dubbel kinderwagen voor de meiden mee om in te kunnen zitten als ze moe worden. Maar mijn man heeft dat liever niet, hij vind ze te oud voor de buggy en zegt dat ze oud genoeg zijn om gewoon te lopen.

Dus nu zitten we hier met een dilemma nemen we wel of geen buggy mee voor de meiden. Ik vind het wel prettig om ze gewoon neer te kunnen zetten en van het gezeur af te zijn. Plus je kan ook nog wat makkelijker spulletjes mee nemen.

Iemand tips of ervaring hiermee?

Phryne Fisher
Oh ja

Mijn oudste ging ook nog wel eens in de buggy toen ze vier was. Liever dat dan lopen sjouwen met een kind dat niet meer verder wil. Jongste had het met 2,5 al gezien. Niet dat ze altijd monter en braaf meewandelde maar de buggy vond ze ook niet top.

Dendy Pearson
Jazeker

Onze zoon was 6 toen hij in de Efteling nog in de buggy zat. Wat ook reuze handig was is dat je er je tassen etc aan en onder kunt doen:-)

@Emma
Serieus?

Een kind van 6 in een buggy?

@Emma
buggy

Ik vind 4 al te oud

Dees
Lui

Mijn zoon wilde met 1,5 al niet maar dan namen we hem wel mee voor het slaapje en de spullen. Vanaf een jaar of 2,5 zijn we ook daarmee gestopt. Als je met ieder uitje wat je doet een buggy meeneemt omdat je kinderen gaan piepen heb je straks hetzelfde effect als we vaak in de VS zien, luie donders die met een jaar of 10 nog in een karretje worden vervoerd.

Phryne Fisher
Dees

Met 10 ging ze er niet meer in hoor. Tegenwoordig wandelt ze zelfs voor haar lol, dus het komt heus goed.

vlinder72
4 en disneyland

Toen onze jongste 4 jaar was hebben wij ook een buggy meegenomen naar disneyland. Reden was heel simpel. Natuurlijk kon hij prima lopen maar hij had niet het uithoudingsvermogen van zijn oudere broers van toen 12 en 10 en zijn zus van toen 9.

Wilden wij het voor iedereen leuk houden was de buggy een uitkomst. Hij kon erin uitrusten. Hij heeft er zelfs ingeslapen. Het was een uitkomst. Ook reuze handig voor vesten, drinken, tasjes etc.

Het is ook goed gekomen. Hij is nu 9 jaar en wij zijn een paar weken gekeden samen naar parijs geweest (+ 1 dag disney). Wij hebben uren gelopen en hij vond het geweldig allemaal. Je wordt echt geen luie donder door een keer een buggy te gebruiken in een pretpark.

AnneJ
Meestal hetzelfde

Mensen die zelf niet dagelijks met kinderen op stap zijn en zelf al volwassen benen hebben, maar zelfs overal van deur tot deur met de auto gaan, menen dat kleine kinderen slappe watjes worden als ze niet vanaf dat ze kunnen lopen, die einden ook gewoon moeten lopen.
Jij zit ermee en met drie kinderen kun je er maar 1 op je nek zetten. Of de hele tijd ergens gaan zitten omdat er 1 moe is maar de rest wil door. Wat een gezeur.
Doe jezelf een plezier en neem de buggy mee.
Mijn kinderen destijds 4 en 6 nam ik mee in een grote shopper, groot formaat buggy. Ik kon die einden wel lopen maar de kinderen gaan aan je hangen en inderdaad, met die leeftijd heb je ook nog van alles mee.
Een paar jaar later in Disneyland liepen ze op eigen benen.

@Emma
Wat mensen vinden

"Mensen die zelf niet dagelijks met kinderen op stap zijn en zelf al volwassen benen hebben, maar zelfs overal van deur tot deur met de auto gaan, menen dat kleine kinderen slappe watjes worden als ze niet vanaf dat ze kunnen lopen, die einden ook gewoon moeten lopen."

Ik vind helemaal niet wat jij denkt dat ik vind.
Mijn dochter liep op haar 6e door de bergen. En dan de afstand die wij liepen in tweevoud, huppelend en wel, maar dat terzijde.
Verder heb ik persoonlijk nooit de lol gezien van rondsjouwen in de Efteling met een kind in een buggy. Pretparken zijn er voor kinderen, niet voor volwassenen die geen zin in gejengel hebben en hun kind dan maar in een buggy meesjouwen. Kind wil gewoon spelen, wat doe je jezelf aan.
Maar dat is mijn bescheiden mening.
Reizen en met ov door de stad heb ik tot een minimum beperkt. Dochter was 24/7 bij mij dus alleen het broodnodige aan gesjouw en gereis. Na haar 3e geen buggy meer. Ik weet niet meer of dat haar wens was of de mijne. Het was gewoon klaar. En niet voor haar 8e naar de Efteling. Zonder buggy.

Knurf
Waarom?

Wasrom zou je naar de Efteling gaan met drie kleine kinderen? Is een kinderboerderij of grote speeltuin dan niet veel leuker?

Floria
leuk, AnneJ

"Mijn kinderen destijds 4 en 6 nam ik mee in een grote shopper, "

Leuk beeld! Zie die hoofden al boven de tas uitkomen.

Saar
Doen

Natuurlijk super stoer jouw meisje Emma dat in de bergen huppelt.
Maar jouw dochter is niet de maat en daarbij zijn er genoeg combi's van gezelschappen denkbaar waarin het niet zo handig of leuk is perse te moeten wachten tot de jongste vh gezelschap 8 is.

Nuja, ik was ook een nogal strenge ouder en deed al snel de buggy in de ban, daar heb ik vooral mezelf veel plezier mee ontzegd.
Ik zou dus als ik het over mocht doen zeker de buggy er veel langer in laten. Natuurlijk niet als kind er nooit meer in wil.

Dendy Pearson
Emma

Zoon heeft heus niet de hele tijd in de buggy gezeten hoor. Maar wij vonden het reuze handig pm even snel een afstand te kunnen afleggen. En we konden zo ook lekker lang blijven. Geen last van een dreinend kind rond 4 uur.
Je ziet trouwens ook veel van die bolderkarren daar. Maar ik denk dat een buggy lekkerder loopt.

wil40
Wat een ander vindt.

Dat heeft mij gelukkig nooit geïnteresseerd, het ene kind loopt uren vrolijk naast je, de ander wordt na een uurtje al vervelend. Mijn kleuter liep ook hele einden, was dat gewend door de wandelingen met onze hond. Hij at als kleuter met mes en vork, dronk limonade uit een gewone beker en knoeide nooit, kon zichzelf aan en uitkleden en rekende zelf zijn ijsje af.
Maar aan de andere kant duurde het lang voordat hij fietste zonder zijwieltjes, deed eeuwen over zijn zwemdiploma en kon lang geen veters strikken.
Neem lekker die buggy mee, je hebt 3 van die kruimels, er is er altijd wel eentje moe.

Pirata
Lekker doen

De mening van anderen doet er niet toe, het gaat om het praktische aspect. Of neem een lichte opvouwbare bolderkar mee.
Inderdaad lekker voor dw broodjes en het drinken en de jasjes, en een vermoeid kind.
PS ik wandelde zelf met 3 jaar in de bergen, maar dat is geen gesjouw/gesjok zoals in de Efteling. Mijn oudste is met 2 jaar Montségur opgeklommen, maar dat was omdat wij zeiden dat er een koe op de top stond. 🐄⛰ Maar wij zijn daarmee nog geen norm voor jouw dagje uit.

Dees
Conditie

Ik denk inderdaad dat er veel mensen weinig "doen" met hun kinderen als in er regelmatig op uit gaan.

In het weekend zijn wij nagenoeg altijd op pad, wandelen, fietsen, dierentuin of gewoon een leuke stad opzoeken. Daar bouwt een kind conditie mee op. Als je al als een berg op ziet bij een bezoekje aan de Efteling dan moet je misschien die buggy meenemen en heb je straks veel te grote kids in die wagen zitten. Dan zullen ze als ze wat ouder zijn en er zelf op uit gaan wel wat conditie op gaan bouwen of dan wordt de buggy vanzelf een rolstoel.

AnneJ
Emma

Ik dacht even niet aan jou maar in het algemeen en met name aan de man van TS. Naast dat ik inderdaad een enkele keer commentaar kreeg op mijn shopper van mensen die zelf even later in de auto stappen terwijl ik met de kinderen de hele volkstuin afliep naar de metro en even later van de metro lopend naar de Albert Cuyp, ja dat is geloof ik nu met de Noord-Zuidlijn even dichterbij maar destijds niet te doen met 'jonge benen'.

Knurf
Verschil

Mijn dochter heeft op haar 12e in augustus een kloof op Kreta gelopen. Flessen water op haar rug, flink klimmen en klauteren. Ze vond het fantastisch. Maar een dagje Efteling is heel wat anders.

Dees
Legoland hier

Legoland lijkt me vergelijkbaar. Daar komen we ook al heel wat jaartjes zonder buggy, meestal na een dagje loopt meneertje nog te rennen richting de auto.

Sally MacLennane
Ik weet het niet, hoor...

Eén van mijn kinderen heeft rond zijn derde verjaardag een ongelukje met zijn voet gehad, ik heb toen van iemand een buggy geleend. De commentaren waren niet van de lucht, dat ik zo'n groot kind nog in een kinderwagen deed, dat zo'n groot kind te lui was om te lopen, etcetera!

Nou is dit alweer een jaar of twintig geleden, misschien is het tegenwoordig normaler om oudere kinderen in een buggy te doen?

Handig is het wel, zo'n buggy, ik snap je wel, maar persoonlijk zou ik wat meer gaan trainen met het kind zodat de conditie beter wordt, of het bezoek uitstellen tot ze wat ouder zijn.

Noor
Al was het maar...

...voor je tassen! Ik baalde best toen de kinderen niet meer in een buggy gingen, moest ik zelf sjouwen! Ik vind een dagje Efteling te duur om met dreinende kinderen te lopen, lekker zo'n karretje mee en ze kunnen zelf kiezen of ze lopen of niet.

@Emma
Ja

Jullie hebben gelijk, TS heeft niet veel aan onze mening/ervaring met het gebruik van een buggy.
Als je man geen buggy oid wil meenemen, heb je gevraagd hoe hij het dan voor zich ziet, een heel weekend in de Efteling met drie kinderen die niet willen lopen? Gaat hij ze achter hun broek zitten? Hoe vindt hij dat?

Phryne Fisher
Jee

6 is misschien al wat groot, maar mijn oudste was toen ze vier was net geen meter. Dus haar benen waren ook nog niet zo lang als die van grote mensen. Plus dat kleuters eerder moe zijn dan volwassenen. Dat kun je wel ontkennen, maar er is een reden dat kleuters om 19.00 naar bed gaan en wij niet.
Bovenal, moet je het als ouder gewoon lekker zelf weten. Voordat ik kinderen had vond ik een niet-zindelijke peuter van drie ook belachelijk. Later had ik er zelf twee en wist ik dat het komt zoals het komt.

Dendy Pearson
Ikzelf

Ik heb zelf best een goede conditie en loop/wandel graag. Maar van slenteren en in wachtrijen staan krijg ik ook moeie benen.
Na een dag pretpark kan je mij opvegen hoor.

Lilian1
Efteling heeft ook van die trekkarretjes

voor de kids en tassen.

Gingergirl
Bolderkar

Ik neem een uitklapbare bolderkar mee zodat ik niet met tassen en jassen hoef te slepen. Als een van mijn kids moe wordt kunnen ze daar in zitten. Ze zijn nog in de kleuterleeftijd maar erg lang voor hun leeftind waardoor een buggy ook niet handig is.

Tine Winkel
Duidelijk

Als de kinderen vermoeid gaan dreinen, zal paps ze dragen. En natuurlijk ook de tassen. Zodat t voor iedereen een leuk dagje uit wordt

mirreke
Ja, bolderkar

Daar kan veel in, en vast ook nog wel een kind. En in de efteling kun je volgens mij ook van die karretjes krijgen waar een kind in kan zitten en die je dan kunt trekken... dus dan zou het moeten lukken. Of een bolderkar en een buggy...

Kom op zeg, zeker als je een weekeinde gaat zou ik het mezelf ook lekker gemakkelijk maken.

Hangkous
Hoezo nu al naar de efteling

https://www.efteling.com/nl/kids/lengtemeter
Heb je deze al gezien? Ik kan mij zo voorstellen dat de 4 jarige nog niet overal in mag maar miaschien wel wil.
Wij zijn met de kinderen op die leeftijd naar Julianatoren geweest. Geen gezeur dat de een ergens wel in mocht en de ander niet. Efteling hebben we uitgesteld tot ze wat groter zouden zijn. Inmiddels zijn het pubers en is een pretpark niet meer in trek.😜🤔

Flanagan
Achterhaald

In disneyworld Orlando lopen zoveel ouders met een buggy. Meestal een gehuurde duobuggy met grote zonnekap voor tegen de hitte ( of de regen).
Wij hadden jaren geleden ook een gehuurd. De kinderen waren net 4 en 6 jaar oud. De kinderen konden goed lopen, maar een hele dag slenteren is andere koek. Als de ene moe werd, deels van het wachten of uitkijken waar je loopt, kon die rusten. De bak diende ook als bagagebak zodat je geen zware rugzak hoeft te dragen. Het verkleint ook de kans dat je je kind op drukke plekken, kwijt raakt.

Hoe vaak komt het nu voor dat je met je kinderen naar een groot en druk park gaat; deze zeldzame gemakzucht is geen overbodige luxe. Het draagt bij aan een fijne dag met gezin.

Ik wist niet dat ze hier in Nederland nog niet te huur waren.

http://www.disneydining.com/8-things-you-need-to-know-about-stroller-ren...

Pagina's