Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

meg

meg

27-01-2009 om 19:07

Turkije

Wij zijn ook weer een keuze aan het maken uit het enorme aanbod. En zullen we nu dan misschien voor het eerst naar zo'n enorm resort all inclusive gaan in Turkije? Wij zijn daar dus nog nooit geweest en omdat ik een beetje een regeltante ben, wil ik er zoveel mogelijk van weten, hoe alles gaat... Ik heb wat reis vraagjes: hoe zit dat met een visum, ik las dat je die op de luchthaven kunt kopen? Contant betalen (euro's?) En kun je in bv. Antalya met euro's betalen? Of moeten er Lira's mee... ehm... (bv. fooien aan schoonmaak ed)Ik heb wel al de site van zoover bekeken, iemand hier wel eens in Titanic hotel geweest? Of zijn al die resorts vergelijkbaar, dat lijkt voor mij wel zo namelijk. Nog tips waar ik op moet letten? Dank jullie wel alvast...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

27-01-2009 om 20:55

Vaccinaties

in je rijtje zag ik nog geen vaccinaties. Deze worden wel aangeraden voor Turkije. Zelfs als je in zo'n resort verblijft.
De meeste verzekeringen vergoeden de inentingen.
Je kunt ze het beste een week of 6 of langer van te voren halen.

groet,
Angela

naomie p

naomie p

28-01-2009 om 08:46

Titanic

Hoi,
Wij hebben alle hotels naast Titanic al gehad, maar deze nog nooit.We kunnen er niet met 3 kinderen terecht.Titanic is een prachtig hotel, maar dat zijn de buurthotels ook. Alle hotels die je in Lara boekt, zijn van die geweldige luxe hotels waar het je echt aan niets ontbreekt. Lara zelf heeft niet zo veel te bieden, we zijn er een keer of 4 geweest en elk jaar is er weer een boel aan hotels en winkels bij gekomen. Alles is er nieuw, je kunt er geen oudheden vinden. Meestal gaan wij in de herfts of mei vakantie, 1 keer zijn we hoogseizoen geweest, wel erg warm hoor!
Bedenk je dat je bijna niet van het resort af gaat omdat het te warm is om wat te ondernemen. Titanic heeft eigen busvervoer naar Antalya, een paar keer per dag.
Wij zijn ook allemaal gevaccineerd, zoals amk schrijft, zou het ook echt wel doen. Het visum koop je gewoon op de luchthaven, voor je door de paspoortcontrole gaat. Bereid je voor op wachten-wachten.....overal staan lange rijen in het hoogseizoen. Heb je nog meer vragen, SHOOT! groeten Naomie

naomie p

naomie p

28-01-2009 om 08:49

Oh...

alles kan in euro's...zeker als je in het resort blijft. In Antalya kan je ook met euro's betalen vaak krijg je lire terug. Ze nemen in de steden vaak ook alleen biljetten aan en geen muntgeld. De straatverkopers (markt) nemen alles aan. Je kunt daar wel hele goedkope kleding-riemen-tassen kopen!

yvonne jansen

yvonne jansen

28-01-2009 om 11:47

Twee keer in turkije geweest!

Heerlijke vakanties gehad.Ik ken de titanic niet zelf, maar weet van kennissen dat het wel mega opgezet is.Wij zijn in hotel grand aqua geweest, side.Geweldig! Alles was werkelijk goed, ook het eten(ben in een week 5 kilo aangekomen).Waar je voor uit moet kijken is, dat er in meerdere hotels veel russen zitten...en die nemen het niet zo nauw! Het visum koste 10 euro bij aankomst in turkije(zorg dat je ook voor ieder persoon een vast tientje hebt...anders kunnen ze moeilijk doen)

yvonne jansen

yvonne jansen

28-01-2009 om 11:48

O, ja...

ga je naar grand aqua...dan kun je ook van alle faciliteiten van grand side gebruik maken!

meg

meg

28-01-2009 om 11:56

Bedankt allemaal...

... voor jullie reacties.
Inentingen daar had ik idd niet aan gedacht,
Ik ben vanochtend toch ook es het reisbureau binnengelopen. Informatie gevraagd en eens samen het grote aanbod bekeken. Zij adviseerde de huisarts te raadplegen of een inenting nodig is. Vanwege dat het 'vroeger' helemaal niet 'hoefde'. Ligt ook aan eigen gezondheid ed. Of is het met kinderen altijd aan te raden? Ik heb een reisboek meegenomen. Ga ik zo es lekker doornemen. Idd naast dat Titanic staan nog een heleboel van dat soort resorts. Prijsverschil is er nauwelijks. Ik ga es kijken waar ik de verschillen dan in kan ontdekken...

yvonne jansen

yvonne jansen

28-01-2009 om 12:03

Waarom niet?

Wist je dat de inentingen vergoedt worden door de zorverzekeraar, en wist je dat als je dat twee jaar na elkaar doet bij kinderen...dat ze dan de rest van hun leven beschermd zijn????

meg

meg

28-01-2009 om 12:15

Yvonne

Wat jij schrijft dat wist ik idd niet, goed om te weten. Waar laat je je inenten, huisarts of bij de ggd? En hoe lang van te voren moet dat dan? Alvast bedankt.

amk

amk

28-01-2009 om 12:55

Hangt van verzekering af

sommige vergoeden alleen als je het bij bepaalde instanties doet zoals bv meditel.
De huisarts heeft over het algemeen hier veel te weinig kennis van en zal dit niet snel doen. Ze moeten namelijks maandelijks bij houden wat waar heerst in welk seizoen.

Inenten liefst 6 weken of meer van te voren.

Je moet niet 2 jaar na elkaar in enten, dat hangt echt van de vaccinatie af. Voor hepatitis A/B is het 2x een half jaar na elkaar en dan is de werking 25 jaar. DTP is 1 prik voor 10 jaar. Ik dacht dat dat de aanbevolen vaccinaties zijn voor Turkije.

Van de site van het LCR:

Turkije
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met GEZONDHEIDSPROBLEMEN of bij LANGE REIZEN is een gespecialiseerd advies van belang!
VACCINATIES:

Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

MALARIAGEBIEDEN:
Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

TURKIJE:
in de maanden 5 t/m 10 komt malaria voor. Goede anti-muggen maatregelen in verband met malaria zijn extra belangrijk voor een deel van de reizigers

Kortom pak je vergoedingen overzicht erbij of bel je verzekering even. Dan weet je het precies.
Ik zou zelfs vaccineren als het niet vergoed wordt. Het is een eenmalige uitgave voor lange tijd en beter mee verlegen dan omverlegen want het zijn geen fijne ziektes vergelijkbaar met een verkoudheidje.

groet,
Angela

Brianna F

Brianna F

28-01-2009 om 13:11

Amk

Om precies te zijn Hep A zijn de 2 vaccinaties die jij beschrijft en die beschermen dan maximaal 20-25 jaar.
Hep B gaat in een serie van 3 en die beschermen dan levenslang.

gr. Brianna (net door alle vaccinaties heen bij Meditel. Wordt in ieder geval door onze verzekering vergoed, die ook voorschrijft het bij meditel te laten doen. Voorheen deed de huisarts het en later de GGD.

amk

amk

28-01-2009 om 14:00

Hoeft niet brianna

mijn dochter krijgt een combinatie vaccin hep A en B met 2 prikken beschermd voor 25 jaar ook bij meditel.

Anela

meg

meg

28-01-2009 om 14:10

Vergoeding

Ik heb het even opgezocht en we krijgen 75% vergoedt van de zorgverzekeraar va de kosten voor de evt. vaccinaties. Ik kan niet vinden wat de kosten zijn van vaccinaties... Ik heb de site van meditel bekeken.
Hebben de Turkse riviera kenners 'last' gehad van veel muggen en/of malariamuggen?

Geen malaria muggen in turkije

Aan de kust geen mug gezien.

Malaria in turkije

Elk jaar 40.000 tot 80.000 gevallen.
Malaria komt voor ten noorden van Syrie en ten zuidoosten van Adana.

reina

reina

28-01-2009 om 18:14

Verzekeringen

Niet elke verzekering vergoedt het. Hier wordt j etrouwens van het kastje naar de muur gestuurd als je je wilt laten enten. Het beste kun je de GGD bellen, de huisartsen weten gewoonweg niet waar het kan. Maar als je hen belt voor advies betaal je wel gelijk ruim € 15, terwijl je de info ook van internet kunt halen.

Brianna F

Brianna F

28-01-2009 om 19:21

Klopt amk

Maar als je een derde hep. B laat zetten ben je voor B levenslang beschermd. Wel even een bloedproefje laten doen om te kijken of de antistoffen in het bloed zitten. Heel soms is dat niet het geval.

naomie p

naomie p

28-01-2009 om 22:01

Hier huisarts

Eerste vaccinaties bij de travel clinic gehaald, de 2e bij de HA. maar niet elke HA zal er mee bekend zijn.
Wij hebben geen muggen gezien,maar elke avond rijden ze door de straten van de dorpen met een verdelgingsmiddel.Deden ze ook in Egypte.
Grand Side zijn wij ook geweest, helemaal top, maar net ietsje minder dan de hotels in Lara, alleen Side is wel een veel leuker stadje om naar toe te gaan. Kijk voor hotelmeningen op zoover.nl of vakantiereiswijzer, daar kan je meer uithalen dan in de reisgidsen.

meg

meg

29-01-2009 om 08:52

Voor alle reacties

mijn dank. Ik heb me weer wat meer kunnen orienteren op de vakantieplannen en na het zien van de foto's wel wat voorpret gekregen. Het all inclusive gebeuren ken ik alleen van Preston Palace hotel in Almelo en het is wel een lekker idee om zo'n verwenvakantie te gaan doen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.