Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Wachten met kinderen in een pretpark

Toevallig kleine 2maandjes geleden naar de Efteling geweest en, jammer genoeg, niks aan onze dag gehad. Door drukte wachttijden tot 1u45min toe. Zelfs de populaire attracties waar de kleine mee in mocht gigantisch druk en ook drummen in de rij, gevolg: kleine overstuur waardoor ik na 20min drummen, ellende, gezucht (omdat hij op een duur begon te huilen van al dat gedrum en de prikkels) zelfs besloten heb om uit de rij te gaan maar. We hebben op heel de 3 een half sprookjesbos gezien en 5 attracties gedaan. Heeeel jammer en ook een scenario waardoor wij zeggen de komende tijd niet meer naar een pretpark te gaan.

Iemand tips wat jullie doen met kinderen in een wachtrij?


Taruh

Taruh

20-08-2016 om 11:46

Niet gaan

ik ben pas toen dochter een jaar of 9 was op een studiedag naar pretparken gegaan. Dan zijn de wachtrijen korter.

Wel hebben we toen disneyland parijs gedaan ook wachtrijen van2 uur overdag, maar 's avonds veel minder.

Wat we doen in de rij: spelletjes als ik zie ik zie wat jij niet ziet. Kietelen, handenklap spelletjes en kind klautert op de hekken en stuitert in en uit de rij. Tegenwoordig neemt ze mijn telefoon en gaat lezen.

Nogo

Nogo

20-08-2016 om 11:55

Pas vanaf 12 jaar tot die tijd een no-go

Peetparken vind ik met kleine kimderen een nog go. Dat doe je niet! Al dat gejank en gejengel in die rijen! Hoe denk je dat dat voor de andere gasten is? In iedere rij luisteren naar dat gehuil van andermans kinderen, gek wordt ik er van. Ga pas naar een pretpark als de efteling als je kind er groot genoeg voor is. Vanaf een jaar of 12, dan mogen ze overal in en zijn groot genoeg om te beseffen dat wachten lang duurt, niet leuk is maar wel moet als je in die te gek gave attractie wil.

@Emma

@Emma

20-08-2016 om 12:01

Slecht weer

Of ga met slecht weer. Regen valt vaak erg mee als je de hele dag buiten bent en kinderen zitten er niet mee.

Pug

Pug

20-08-2016 om 12:03

hoe laat?

Wij zijn pas geleden geweest, meteen toen het open ging en bij de meeste (kinder)dingen was toen helemaal geen wachtrij. Ook later op de dag was het maximaal 20 minuten. En het was midden in de schoolvakantie. In lange wachtrijen zou ik sowieso al niet gaan staan.

Hoe oud is 'de kleine'? Mijn 7-jarige vond het nu pas een beetje leuk.

Amelie

Amelie

20-08-2016 om 17:00

Studiedag

Wij gaan inderdaad ook bijna altijd als de kinderen studiedag hebben. Zeker toen ze nog jong waren ging ik echt alleen doordeweeks, buiten de vakanties. Daarnaast hebben we nog wat manieren om de populaire attracties te doen. Zorgen dat je er voor openingstijd bent. Meteen naar de attractie rennen waar de kinderen het liefst in willen. Zo ging mijn man, de laatste keer dat we er waren, met oudste dochter meteen naar de Baron en hoefde maar 20 minuten te wachten. Ik met de andere twee naar droomvlucht, waar ik ook twee keer zonder lang wachten in kon. Kinderen dus al meteen blij. Op de drukke momenten doen wij niet populaire dingen en na 17 uur wordt het weer rustig. Tijdens de winter Efteling hebben we tussen 18 en 20 uur nog even alle achtbanen gedaan zonder lang wachten. Met kleine kinderen is dat allemaal niet te doen, dan moet je echt op rustige dagen, maar met kinderen vanaf een jaar of 8 is het zo hartstikke leuk. En de Efteling app met wachttijden werkt ook goed, dan zie je waar het rustig is. Mijn kinderen weten ook dat ik nergens langer dan 30 minuten gaat wachten, en zijn het daar helemaal mee eens, dan maar de iets minder populaire attracties iets vaker.

Tango

Tango

22-08-2016 om 12:07

Leeftijd?

Ben benieuwd hoe oud je kleine is. In ieder geval klinkt het als erg jong om mee te nemen naar de Efteling. Overigens gingen wij hier ook al wel naar de Efteling toen de kinderen klein waren. Dochter was 3 volgens mij, maar we gingen toen wel op een rustige dag, volgens mij met Koninginnedag voor de eerste keer. Ze vond het helemaal geweldig.
Daarna ook altijd met studiedagen geweest, ging prima. In de zomervakantie gaan we nooit, naar de Winterefteling ben ik ook nog nooit geweest. Ik vind de Efteling sowieso erg duur voor een dagje uit. Ver rijden, duren entree en parkeren is ook nog duur.
Jongste houdt niet van pretparken, voor hem is het dus helemaal niet de moeite waard, dus ik ben blij dat dochter nu zelf gaat met vriendinnen.
Maar goed, dat is je vraag niet. Kinderen bezig houden in wachtrijen is altijd lastig. Ik zorgde altijd voor voldoende eten en drinken ter afleiding. En verder spelletjes doen. Wie ziet het eerst een jongen met een blauw t-shirt aan etc.
Verder zou ik het dus vooral voorkomen, dat wachten. Niet naar een pretpark gaan midden in de zomervakantie en inderdaad Drievliet is veel beter te doen, of Linnaeushof of Julianatoren (hoewel we daar ook wel eens erg lang hebben moeten wachten). Van de week was ik met jongste in Madurodam. Ook erg leuk voor kleintjes. Zitten ook nog 2 leuke speeltuinen bij. Dierentuinen zijn ook leuk en daar hoef je niet in de wachtrij.

Dees

Dees

22-08-2016 om 13:19

tja

Nou sorry hoor pas met 9 of 12 wat een gemeut zeg. Onze kleine man is meerdere malen naar diverse pretparken geweest en dat gaat gewoon prima. Ook weleens meer dan een uur in de rij gestaan maar meestal zoeken we wel de rustigere dagen op of de rustigere parken.

Een enkele keer werd er wat gepiept nou daar had ik een lekkere appel of pakje rozijnen voor mee en meneer is weer rustig.

Ik vind het overigens ook een prima manier om je kind geduld te leren krijgen en te leren dat je soms iets minder leuks moet doen om iets leuks mee te maken.

Jaina

Jaina

22-08-2016 om 13:32

Dees

Het kan natuurlijk prima maar weegt de lol op tegen het gedoe en de kosten? Bij jou wel, bij MommyQ8 blijkbaar niet. Het is ook maar hoeveel lol je er zelf in hebt. Ik vind pretparken wel ok maar ik zou er niet vlug heen gaan zonder de kinderen. Zo leuk vind ik het ook niet. Al kan ik me er prima een dagje vermaken. Maar het ongemak van het meeslepen van een peuter die schrikt van harde geluiden, ongeduldig is, constant wil lopen, vlug moe is gecombineerd met lange wachttijden weegt voor mij absoluut niet op tegen de lol van het pretpark. Zeker gezien de entree prijzen. Bovendien wat ik leuk vind in een pretpark (achtbanen en zo) kan je nou net niet in met peuters. Dus persoonlijk nam ik peuters liever niet mee op dit soort uitjes en ging alleen met de oudere kinderen. Die mochten namelijk overal in en hadden meer geduld. Dus dan hadden we echt waar voor ons geld en genoot iedereen van zo'n dagje uit. O

Met de kleintjes ging ik dan weer een keer wat anders doen waar ze vrij konden rondlopen, waar ze in de meeste attracties konden en wat niet te ver was. Op vakantie kwam het wel eens zo uit dat ze toch meegingen naar een groot pretpark en dan ging het ook wel maar wat we dan deden was dat man of ik met de kleintjes wat dingen ging doen (rustige attracties, speeltuin, vrij spelen, korte show zien) en dat de andere ouder met de grote kinderen de attracties inging. Dus eigenlijk vond ik dat zelf niet zo leuk.Je bent dan de hele dag zo aan het zorgen en organiseren.

Peuters vinden een speeltuin even leuk of zelfs leuker als een pretpark. Als jij zelf liever naar een pretpark gaat is het natuurlijk prima.Maar MommyQ8 klonk alsof het geen leuke dag was en ze het duidelijk niet de moeite waard vond.

Triva

Triva

22-08-2016 om 16:26

pas met 12 jaar?

Leuk zeg, dan hebben je kinderen dus alle dingen voor jonge kinderen nooit gezien.

Wij zijn toen de kinderen precies 3 en 5,5 waren naar de Efteling geweest half sept. Ideaal, bijna nergens langer dan 10 min moeten wachten. Met jonge kinderen kies ik dus een studiedag uit voor dat soort dingen.

Dit jaar is mijn man met beide jongens apart naar een attractiepark geweest op een zondag, ja wel moeten wachten maar echt niet zo extreem.

Ook zijn we middenin deze zomervakantie twee dagen naar Heidepark geweest (aanrader met leuke huisjes voor de overnachting, wel zonder eigen toilet/douche maar all inclusive en als je vroeg boekt heb je zo 30% korting). Aan het begin en aan het eind van de dag doe je dan de dingen met de lange wachtrijen.

Je kunt natuurlijk een boek meenemen of spelletjes op je smartphone maar met jonge kinderen ga ik zeker niet in een rij langer dan 20 min.

Taruh

Taruh

22-08-2016 om 21:21

nee, niet met je eens

dan hebben ze de dingen voor oudere kinderen bewaard tot de tijd rijp is.
Efteling atracties zijn niet bedoeld voor jonge kinderen. Dan kun je beter naar Enkhuizen gaan, dat is echt voor jonge kinderen, Lineushof, Toverland dat soort dingen.
Walibi, Efteling zijn voor oudere kinderen / pubers.
Daar tussen zit dan bv Hellendoorn/Drievliet/Duinhell

Vesper Lynd

Vesper Lynd

22-08-2016 om 21:29

Efteling

Wij hebben neefje van 4 toch echt thuis gelaten toen mijn zus en ik met de kinderen gingen. Dat is leuk als je je er op instelt, maar je bent toch altijd een van de groteren kwijt die niet mee kan in een attractie voor mensen > 1 m. Woon je in de buurt en heb je een abonnement dan is het leuker om eens een rondje sprookjesbos te doen met je peuter.

Duinhell

Lente

Lente

22-08-2016 om 21:42

Hier gingen ze van jongs af aan naar de Efteling

De Efteling heeft prachtige plekken voor jonge kinderen. Wij hebben er altijd van genoten en gingen jaarlijks vanaf dat de oudste twee jaar was. Thuis lazen we vaak sprookjes voor en de Efteling was een feest van herkenning. Opa filmde alles en die video's zijn grijs gedraaid, zowel na het bezoek als ter voorbereiding op het volgende bezoek.
Als volwassene vond ik de Efteling zo prettig omdat er zoveel ruimte en zoveel groen is. Julianapark vond ik verschrikkelijk. Eén keer geweest, nooit meer. Zo vol, zo druk en alleen gericht op attracties en fastfood.

Lang in de rij deden we nooit. Inderdaad de goede dag uitkiezen en niet te veel moeten.

Triva

Triva

22-08-2016 om 22:50

De Efteling voor oudere kinderen? Nou nee hoor. Ik vind het Sprookjesbos veel mooier dan Enkhuizen en het kan toch allebei? Ook zijn er mensen die in Limburg wonen, waarom zouden die uren in de auto moeten om dan wat goedkoper uit te zijn voor de entree in Enkhuizen? (OT: toen mijn man op de basisschool zat begon de vader van een vriend met dat sprookjesbos....) Ik ben sowieso niet van de heftige attracties en mijn jongste ook niet en een paar jaar terug hebben wij dus ook heerlijk ouderwets samen het Sprookjesbos doorgewandeld maar dat wil ik dus ook met jongere kinderen doen.

Ook zijn er genoeg tussenattracties waar jonge kinderen mee mogen en waar een wachtrij is.

Overigens heb je vaak de mogelijkheid dat 1 volwassene met het jonge kind buiten de rij wacht en dat je zonder wachttijd het kind kunt wisselen met een andere volwassene nadat die is geweest. Dat werkt natuurlijk niet als kind meegaat.

Natuurlijk ga je met een jonger kind eens naar de Efteling maar dan nooit op een dag dat je zeker weet dat je moet wachten.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-08-2016 om 11:29

Triva heeft gelijk

Ik ben opgegroeid naast dat Sprookjesbos en kwam er vroeger ook vaak, maar het haalt het echt niet bij de Efteling.
Ik vind de Efteling juist leuk voor kleinere kinderen. Met die grote kun je ook naar Walibi gaan, daar is minstens net zoveel te doen voor ze. De Efteling is het enige park waar zowel de kleintjes, als de grotere kinderen hun ding kunnen doen. Wij komen er dus al jaren minimaal eenmaal per jaar.

Wij kiezen de attracties ook een beetje slim. Het park is nu tot eind van de avond open, dus dan is er vast wel een moment te vinden dat iedereen naar Aquanura kijkt en niemand in de Baron zit.

Mijn man is er met de kinderen 3x achter elkaar ingeweest, terwijl ik met jongste in de Droomvlucht zit.

Stenna

Stenna

26-08-2016 om 22:24

Efteling niet voor jonge kinderen?!

Nou is het al lang geleden dat ik er geweest was, maar wij gingen toch echt voor het sprookjesbos destijds. Met kleuterzoon. Niks te wachten dan verder. De verdere pretpark dingen konden me gestolen wordne, die heb je overal. Het sprookjesbos voor kleintjes is nou juist het unieke van de Efteling.

Li

Li

26-08-2016 om 23:07

Sprookjesbos

Ik ga nog steeds voor het Sprookjesbos, zo'n enge attractie krijg je mij niet in.

bieb63

bieb63

26-08-2016 om 23:54

Sprookjesbos

Is inderdaad uniek, heel leuk, zeker ook voor jongere kinderen. Maar dan betasl je wel heeeeel veel geld als het sprookjesbos het grootste deel van je bezoek beslaat.

Stenna

Stenna

27-08-2016 om 11:15

geld

is maar hoe je het bekijkt. Ik gaf het geld uit aan een unieke, heerlijke dag met kleuter. En niet aan enge attracties waar ik noch kind in durven of willen (ben als Li)

bieb63

bieb63

27-08-2016 om 13:39

stenna

Geld is natuurlijk betrekkelijk. En iedereen bepaalt zelf wat hij/zij ergens voor over heeft. Maar een entree kaartje voor de Efteling als alleen het Sprookjesbos wordt 'gedaan', is toch wel érrug veel....En natuurlijk hoef je niet álles te doen er zijn zat dingen buiten de achtbanen en andere 'enge' dingen als je of je kind dat niet wilt of nog te klein voor is. Maar dat is nou juist mijn punt. Naast het Sprookjesbos wat uiteraard heel leuk is voor kleine kinderen, zijn er nog heel veel andere dingen die ook heel leuk zijn voor kleine kinderen, maar door die énorme wachttijden niet leuk meer, niet te doen of sla je over. En dan vind ik het wel veel geld.

Triva

Triva

27-08-2016 om 14:35

bieb

Je overdrijft echt. Alleen de grote attracties hebben een enorme wachttijd en dan moet je met kleine kinderen gewoon meteen de droomvlucht doen etc en rond het middaguur ga je naar het sprookjesbos.

Ik vind het juist zonde van je geld om voor de grote attracties gemiddeld 30-45 min te moeten wachten. Dan ga ik liever voor dat geld met een jonger kind naar het sprookjesbos en daarvoor en erna alle attracties voor jonge kinderen.

Ook niet met kleine kinderen

Toen de kinderen klein waren zochten wemeestal voordelig vermaak dichtbij huis, zodat we snel weer thuis waren als ze er doorheen zaten. Speeltuin, waterpark, zwembad, kinderboerderijk. En dan vanaf een jaar of 7, 8 de wat kleinere parken, waar je als ouder rustig achter een kop koffie kunt zitten en de kinderen even zelf rond kunt laten struinen.Tuurlijk, dat sprookjesbos is betoverend, maar met een uurtje of wat ben ik er zelf wel uitgekeken. Als ik er toch moet zijn, dan wil ik in de thrillseekers.Dan wil ik zelf ook nog wat lol aan die dure kaartjes beleven.

Nu wonen we in de buurt en wij gaan alleen op studiedagen. Nooit in weekenden of vakanties. Deze vakantie ontkwamen we niet aan Europapark. Flinke rijen, maar met een geduldige 15jarige goed te doen. En ook heel fijn, leuke terrasjes en wat meer variatie in de horeca dan bleke frieten en kleffe pannenkoeken

bieb63

bieb63

28-08-2016 om 15:50

Kenfan

Zo heb ik het ook gedaan!

Tijgeroog

Tijgeroog

29-08-2016 om 08:32

Efteling met kleine kinderen

Eens kijken, kinderen van zeg een jaar of drie... Sprookjesbos, droomvlucht, draaimolens in alle soorten en maten, carnavalsfestival, land van laaf, stoomtrein, speeltuinen, bootjes, spookkasteel, pagode, autootjes, doolhof, pandadroom, piranha, fata morgana, bobbaan. Ravelijn gaat ook prima. Eigenlijk alleen de dingen die door lengte begrensd worden niet, dus de grote achtbanen.

Lente

Lente

29-08-2016 om 14:26

En dan is de driejarige ook nog gratis

...

Triva

Triva

29-08-2016 om 14:50

precies Lente

tot dat die zelfs vier jaar wordt. In Enkhuizen moet je al betalen als je kind 2 is: 10 euro.

Stenna

Stenna

30-08-2016 om 00:11

Precies Tijgeroog

En als ik ergens niet van hou, dan zijn het grote achtbanen.

Puck

Puck

30-08-2016 om 09:26

wel gaan maar buiten het hoogseizoen en niet in het weekend

Wij gingen wel met de kinderen naar pretparken toen ze klein waren. Gaat prima. Alleen is het niet slim om in de vakantieperiode of in het weekend te gaan. Wanneer je op door de weekse dagen gaat (bijv. op een studiedag) dan zijn er nauwelijks rijen.

Fransien

Fransien

30-08-2016 om 10:57

Vorig jaar

Vorig jaar zijn we de dag voor kerst met de kinderen naar de winterefteling geweest. Nagenoeg geen rijen, overal in kunnen gaan, ze hebben het heerlijk gehad.

Mijn neefje van 3 blijft rustig in een wachtrij van 1 uur door liedjes te zingen, knuffelen, met een autotje over het hek rijden of bellen blazen

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.