Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Ellen

Ellen

26-01-2009 om 10:23

Zomervakantie naar tsjechie, wat is leuk/mooi...

Hallo,

Een beetje aan de vroege kant, maar dit jaar zijn wij van plan in de zomervakantie nu eens niet naar Frankrijk te gaan maar naar Tsjechie. Een geheel nieuwe bestemming voor ons, dus.. wat is leuk? Waar heen of niet heen? Waar op te letten? Ik zou graag tips ontvangen van mensen die daar geweest zijn.

Alvast bedankt.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
denny

denny

26-01-2009 om 18:19

Lipno meer

Wij zijn vorig jaar naar het Lipnomeer in Tsjechie geweest. Dat is zo'n beetje op het 3 landen punt Tsjechie, Duitsland en Oostenrijk. Dit is ons goed bevallen en we gaan nu weer naar Tsjechie maar dan naar een andere streek. Wij zijn dus alleen in het gebied rond het Lipnomeer geweest en als je daar na toe gaat hebben we wel wat tips. Je kunt ook eens kijken op het forum op www.tsjechie.net.

Annet

Annet

26-01-2009 om 21:33

Hier juist geen lipno

Het is daar zeker mooi maar wij vinden het te toeristisch. Veel nederlanders.
Wij zijn gek op Praag (Praag is zeker ook leuk voor kinderen omdat alles goed te belopen is, en anders neem je de metro)
Ook het gebied boven Praag is heel mooi. Het heet het Bohemisch Paradijs, in het Tsjechisch: Cesky Raj. Je kunt er prachtig wandelen, mooie hoge rotsen midden in het bos, kleine meertjes, etc.
Ons derde favoriete gebied ligt voorbij Brno, richting de Oostenrijkse grens, plaatjes als Valtice, vlakbij een groot meer. Dat lijkt heel ver weg, maar vanuit Praag ben je even lang onderweg naar Lipno (kleine weg) als naar Brno (autobaan).
Ons vierde gebied ligt boven Brno: het stadje Olomouc. Heel leuk stadje en een geweldige dierentuin.
Oh ja, de dierentuin in Praag is ook heel mooi op een bergachtig terrein.

Cesky ray

Cesky Ray, oftewel het Boheems Paradijs vonden wij het allermooiste. We zijn al 5 jaar in Tsjechie geweest in verschillende gebieden. Ongeveer 80 km. ten Noorden van Praag. Goed in één dag aan te rijden vanuit Nederland.
Lijkt wel wat op Luxemburg. Avontuurlijk voor kinderen.
Geen pretparken e.d. Van daaruit kan je goed een dagje naar Praag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.