Home » Forum » Vakantietijd » Reiservaringen tanzania zanzibar met tiener

Reiservaringen tanzania (+zanzibar) met tiener

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mare
Reiservaringen tanzania (+zanzibar) met tiener

We hebben de knoop inmiddels doorgehakt; we gaan deze zomer op vakantie naar Tanzania.
'Wij' zijn mijn man en ik (50+) en onze tienerdochter (dan bijna 15). We zijn al weken aan het 'proeven' via google.

Er is een enorm aanbod; snc, summum, djoser, jambo, sawadee etc. Zoveel dat we door de bomen het bos eigenlijk niet meer zo zien. Ik ben dus benieuwd of er hier mensen zijn die zo'n reis gemaakt hebben, en heel goede of juist slechte ervaringen met een reisorganisatie hebben, dan wel input over wat we vooral wel of juist niet moeten doen, of rekening mee houden.

Wat ons (nu) voor ogen staat is:
ca. 10-18 dgn door Tanzania. Daarbij iig natuurpark(en), Serengeti, Ngorongoro, bezoek Masai. Aansluitend nog een paar dagen Zanzibar met oa bezoek specerijenplantage en wat relaxen op strand (snorkelen, zwemmen met dolfijnen/schildpadden voor onze dochter of zoiets).
Nou heb ik nogal wat fysieke klachten waar ik in 't dagelijks leven goed mee om kan gaan maar waar we bij deze reis wel rekening mee moeten houden.
Bij geboorte jongste ernstige bekkeninstabiliteit; tijd niet/nauwelijks kunnen lopen. Gaat nu weer ok, maar slapen op luchtbed is niet echt goed. Kan evtl 1 nachtje, maar zeker niet de hele periode. Zeker niet in combi met het gehobbel op de safaritrucks of 4x4's.

Alhoewel we niet enorme groepsmensen zijn, is het voor onze dochter wel leuk om af en toe leeftijdsgenoten te treffen denken we. Bij sommige aanbieders lezen we dat je kunt kiezen voor een reis specifiek voor kinderen vanaf 8, 12 of 16 jaar. Wie heeft dat gedaan? En beviel dat?

De meeste aanbieders bieden een totaal pakket aan; dus incl (inter-)nationale vluchten, gids, toegang parken, maaltijden etc. Maar komen er dan toch nog (veel) onverwachte kosten bij?
Ons budget is zo'n beetje 10.000 voor ons 3-en, dat is een smak geld maar de meeste reizen zijn rond de 3.400.
Loont het de moeite om zelf de reis bij elkaar te sprokkelen, scheelt dat dan veel? Aan de andere kant; de veiligheid van een erkende reisorganisatie is ook wel prettig, zo ver van huis.

Kortom; alle input is van harte welkom!

dank,
Mare

dirksmama
Vakantiebeurs

Als je zo'n leuke spannende expeditie van plan bent kan het geen kwaad om eens rond te neuzen op de Vakantiebeurs (wel jammer dat het er tegenwoordig zo berendruk is). Dan kun je aan aanbieders veel praktische vragen stellen en je komt ook in contact met aanbieders die wat minder bekend zijn.

Lijkt me echt reuzeleuk zo'n reis!

Sahara
Hmmm

Alleen ervaring met individuele reizen. Wij zijn met african holidays naar Tanzania geweest. Gewoon de standaard 9 daagse reis. Veel extra kosten hadden wij niet. Alleen een flinke fooi voor onze chaffeur/gids.

Ik was toen zwanger en ik kan mij herinneren dat de wegen hobbelig waren maar get was niet extreem. De lodges waren uitstekend. Eten ook.

Ik heb ook goede verhalen gehoord over Jambo. En als georganiseerde reis Djoser en Snp ( met kinderen). Zelf hebben wij bij Snp een maatwerk reis laten maken. Wij gaan in februari 10 dagen met onze 4 kinderen naar Zuid Afrika. Overigens vind ik 10.000 euro voor de reis hoog. Dat zijn wij kwijt met zijn zessen. Inclusief vluchten, autohuur, lodges, ontbijt. Alleen lunch en diner moeten wij nog betalen. En een Wild card voor de parken. Lunch wordt een picknick onderweg. Diner in de lodge.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Chippie
Sahara en mare

Tanzania is gewoon een flink stuk duurder dan Zuid-Afrika!

Mare, ik zou wel gaan voor een reis vanaf 12 jaar ofzo. Anders is de kans nog groot dat je met niet-leeftijdgenoten 'zit'. Allereerst zou ik vragen wat je dochter zelf wil. Als ze alleen maar wil chillen met leeftijdsgenoten dan kon het wel eens een dure tegenvaller worden. Ik heb ooit goede ervaringen gehad met Sawadee, zelf heb ik weinig met groepsreizen maar voor Tanzania lijkt het me lastig om dingen zelf te organiseren.

Sawo
Riksja

Hoi Mare

Wij hebben goede ervaringen met Riksja. Dan wel in Zuid America maar ze hebben ook reizen in Tanzania. Zij werken met bouwstenen en zo kan je eigen reis samenstellen.

Ik zou inderdaad naar de vakantiebeurs gaan. Daar deden we zelf ook inspiratie op. Wij hebben uiteindelijk niet voor een groepsreis gekozen. Ze hadden toch niet de vertekdatum en programma dat we wilden. We kwamen ze nog wel tegen. We waren erg blij dat we niet met hen waren ze waren erg lawaaiig. Dus als je dochter het niet belangrijk vindt zou ik het niet doen. Via onze reisorganisatie kwam je elke keer wel mensen tegen soms ook weer dezelfde. Dit was leuk maar je zat toch niet aan onaangename reisgenoten vast.

ilsepilse
Op zich al een ervaring

hetlijkt me op zich al een mooie ervaring voor een tiener!
Vergeet je vaccinaties niet, en voor Zanzibar is verplicht een cholerastempel nodig !

Mare
Dank alvast zover, nog paar vragen

.. Via welke organisatie hadden jullie geboekt Sahara en Moeder? Het lukt ons echt niet om (zo ver) onder de 10.000 te blijven voor de combi Tanzania en Zanzibar.
Bv offerte van Baobab voor 19 dgs groepsreis is 10.816,-. Via Sawadee 13 dgn zelfs 4.250,-. Via Jambo 13 dgse 1817,- maar is excl vliegreizen (dus komt nog zo'n 1300 bij). Djoser was 2995,-, en bij Fox idd veel extra kosten op het eindplaatje (alleen al ruim 800 euro brandstoftoeslag).
We staan erg open voor suggesties waar je voor max 2500/3000 pp kunt boeken incl vluchten naar Tanzania en Zanzibar. En; echte kampeertrips (in kleine koepeltentjes) is dus niet echt wat we zoeken. Iets luxer in tented lodges is prima.

De keuze wel/geen groepsreis is ook gedeeltelijk budgettair (want goedkoper) en gedeeltelijk lijkt het ons leuker voor onze dochter. Aantal organisaties organiseert per leeftijdsgroep, dus vanaf 8 jr., 12 jr. en 16 jr. Aan de andere kant; ik ben zelf niet een enorm groepsmens. Dit weekend de nodige reisverslagen gelezen op de sites, en tsja, 'entertainment' vd reisleider en zo, dat hoeft voor mij niet zo. Dus dat is ook wel een overweging.

Ik heb wel gekeken bij african (tip van Sahara meen ik?) maar.. ik vind de SGR ANVR zekerheid via een nl organisatie toch wel erg prettig. We hebben niet zoveel gereisd als een aantal van jullie, en durven het niet aan om het zelf of (gedeeltelijk) in eigen hand te nemen. Daarom dus toch voor een georganiseerde reis.

Goed te horen dat Jambo goed bekend staat, ook vrienden van ons hebben daar geboekt en zijn tevreden. Idem mbt Summum en Sawadee.
Overigens; misschien maakt het seizoen voor de prijs nog uit. Wij zijn gebonden aan de zomervakantie van deze regio, dus zullen in de duurste periode gaan (eind juli, begin aug).

Ga nu weer even verder googlen met jullie tips!
Mare

ijsvogeltje
Mare

Zou je dat nu wel doen, een groepsreis? Natuurlijk snap ik dat je dochter zo nu en dan wat aanspraak wil, maar als je zelf aangeeft geen groepsmens te zijn... persoonlijk lijkt mij dat een erg groot 'offer'.
Wij zijn meerdere keren met de kinderen in Afrika geweest. Individueel, en dat betekent inderdaad dat de kinderen weinig leeftijdsgenoten tegenkomen. Maar: zeker als je in een wat toeristischer gebied bent, dan ben je niet alleen. En kom je in je lodge of camping ook andere Nederlanders tegen. Ook met kinderen, is tenminste onze ervaring.
Wij regelen alles zelf, en ja, dat scheelt inderdaad veel in de kosten:-) Maar ik begrijp dat je dat geen optie vindt, snap ik.
Ga je volgende week naar de Vakantiebeurs? Dan kun je ter plekke de organisaties met elkaar vergelijken en je vragen en wensen persoonlijk met hen bespreken.

Sahara
Snp

Wij hebben bij snp geboekt. Een maatwerkpakket. Maar ze hebben ook kant en klare reizen.

Mijn bezwaar tegen een groepsreis met kinderen is dat ik er echt niet op zit te wachten om te reizen met andermans kinderen. Hoewel ik best begrijp dat dat voor je dochter erg leuk is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Shonagh
Wat wil dochter zelf?

Je schrijft "is het voor onze dochter wel leuk om af en toe leeftijdsgenoten te treffen denken we", maar wat wil ze zelf.
2 van onze 3 kinderen deden we echt geen plezier met leeftijdsgenoten op vakantie op die leeftijd.

Ook ik heb van vrienden gehoord dat ze zich tijdens hun Tanzania groepsvakantie ontzettend hebben ge-ergerd aan andere pubers (en hun ouders) ...........

Celine
Via riksja/kenia en tanzania online

Mare, leuk idee! Wij zijn afgelopen zomer geweest en kinderen waren toen 11 en 9. Geweldig. Wel duur door o.a. vluchten (dus advies: niet te lang wachten, dan worden de tickets nog duurder!! Wij hebben net voor de krokus geboekt geloof ik en was eigenlijk al te laat) en de toegang tot de parken.

Zoals aangegeven, hebben wij via Riksja/Kenia en Tanzania online geboekt. Maatwerk, met zijn vieren. Veel meer dan EUR 10.000 kwijt (ook door dure vlucht en we waren met zijn vieren), dus inderdaad wel duurder dan met groepsreis. Maar je kan de duur evt. ook iets beperken. Ook met individuele reis kom je inderdaad onderweg andere kinderen tegen in de lodges.

Zeker Ngorongoro krater doen en Serengeti (hoewel wel even rijden, zeer de moeite waard, veel gezien). Prachtige natuur. Ook Tarangire erg mooi (als eerste gezien) en Lake Manyara, maar als je korter de tijd hebt, zou ik die laatste overslaan. Ik zou zeker ook bij een Masai dorp langsgaan. Deden wij vanaf lodge bij Kilimanjaro Airport. Daar ter plekke geregeld (iets van 60 euro met zijn vieren uit mijn hoofd, zeer de moeite waard - kan je onderhandelen, kind minder laten betalen).
Zanzibar ook erg leuk. Stone Town leuk en spice tour geweldig. Oostkust: niet te veel naar het zuiden gaan zitten hoorde ik (strand minder mooi begreep ik). Wij zaten iets boven de helft, prima.

Als je toch vanwege prijs voor groepsreis kiest (scheelt inderdaad) zou ik misschien Sawadee kiezen. Hoor er goede verhalen over, niet te grote groepen, niet de standaard 'groepsreis-mensen' (van horen zeggen, zeg ik er eerlijk bij).

Als je met Riksja mocht gaan: dan zeker in tented lodge van Rhotia Valley overnachten (2 Nederlandse gepensioneerde huisartsen hebben dat opgezet met weeshuis erbij). Super!

Heel veel voorpret en plezier. Echt geweldig!

Anne K.
Zanzibar

Hallo Mare,

Wij zijn afgelopen zomer naar Uganda en Zanzibar geweest. En Zanzibar viel eigenlijk erg tegen, vooral voor onze zonen... Bijna geen andere tieners. En het leek wel uitgestorven. Erg mooie zandstranden en heel veel strandbar's. Maar dan waren wij meestal wel de enige bezoeker òf het waren (oudere) stelletjes. Achteraf gezien hadden wij beter een paar dagen langer in Uganda kunnen blijven. Op de laatste accomodatie waren heel veel jongeren (maar vaak wel 18+) die 's avonds gezamenlijk gingen frisbeeen, rondhangen rond een kampvuur e.d. Een erg gemoedelijke en gezellige sfeer.
We hebben ook op Zanzibar veel gedaan: gezwommen met dolfijnen, mangrove wandeltocht, schildpadden opvangcentra geweest. Maar dan was je iedere keer alleen met je eigen gezinnetje. Wij zaten aan de oostkant van het eiland. En inderdaad maar '50 meter van het strand'. Dat was alleen wel hemelsbreed gemeten en via een trap. Gezellig wandelen kon eigenlijk alleen over het strand, dat is weer niet handig als je slecht ter been bent.
Eerlijk gezegd: qua natuur en gezelligheid vonden wij Uganda veel mooier en diverser...
Wij waren met Matoke tours. Een aanrader!

Succes met uitzoeken, ik zou willen dat ik weer heen kon!
Anne K.

Shanti O
Deze

Ik weet niet of deze al langs is geweest. Wild times safaris. http://www.wildtimessafaris.com/
Geen groepsreizezn langs gebaande paden en met 50 busjes achter een leeuw aan. Reis op maat, voor jou alleen. Eigenaar Karin Bloem, zit in Den Haag.

ijsvogeltje
Anne

Anne, je schrijft dat Zanzibar erg tegenviel, vooral voor jullie zonen. Had dat specifiek te maken met de afwezigheid van andere pubers?
Ik denk dat het allemaal erg samenhangt met je verwachtingen en je eigen wensen. Voor ons is de aanwezigheid van andere kinderen nooit een issue geweest. We hebben er eigenlijk nooit bewust over nagedacht, en al helemaal actief niet opgezocht. Wij zien de vakanties als quality time met ons gezin. We hebben geregeld vakanties gehad waar we nauwelijks leeftijdsgenoten voor de kinderen tegenkwamen. Geen enkel probleem. Ik denk dat onze kinderen vakantie gewoon niet associëren met spelen/chillen met anderen:-)
Wij zijn trouwens ook in Uganda geweest, heel bijzonder land!

Anne K.
IJsvogeltje

Hallo IJsvogeltje,

Zanzibar viel ons voornamelijk tegen omdat het zowel qua natuur als mensen in het niet viel bij Uganda... We hebben drie weken rondgetrokken door Uganda met onze twee zonen (12 en 16). Wat een fantastisch land, wat een schitterende natuur en wat een vreselijk aardige mensen!
Daarbij viel Zanzibar in het niet... Okee, het strand is ongelooflijk maar qua binnenland en qua bevolking vonden wij het erg tegenvallen.
Al die tijd zijn wij geen andere tieners tegengekomen. Iets wat onze zonen absoluut niet misten hoor, we 'zwerven' al jaren op vakantie door niet-toeristische landen en zoeken nooit de drukte op.
Maar in Zanzibar (waar wij zaten) was echt niets... Een verlaten strand :-). Een droog en stoffig binnenland, zonder 'iets' waar je heen kon lopen. En de laatste dagen 'niets' doen in Uganda was schitterende natuur, rondhangen in/om de Nijl (in een krokodilvrij gebied ;-)) wat vissen en contacten met de plaatselijke bevolking. Dus tja... wij hadden achteraf liever een paar dagen willen blijven rondhangen in Uganda :-).

groetjes,
Anne K.

Shanti O
Nieuwsgierig

Ik ben ooit jaren geleden (heel veel jaren geleden :-) in Oeganda geweest en in Oost-Kenia. Dus ik ben heel benieuwd of mijn analyse klopt (want er kan heel veel veranderd zijn ondertussen). Maar mijn ervaring was destijds dat de kustbevolking m.n de Kiswahili (Zanzibar bijvoorbeeld) veel trotser zijn tegenover westerlingen dan mensen uit het binnenland van Kenia, Oeganda. Werd je daar binnengehaald als een koning(in) en vochten mensen bijna om je bij hen in huis thee te laten drinken, zijn de mensen aan de kust veel meer geneigd in te schatten op welke manier ze zaken met je kunnen doen. Klopt dat nog steeds?

Shanti O
Kiswahili

Kiswahili is een taal, het moet Waswahili zijn, sorry..:-)

ijsvogeltje
Shanti

Geen idee of die analyse klopt. Ik ben ook in Kenia geweest (wel heel lang geleden) en ik vind het nogal verschillende landen. In mijn beleving is Kenia vooral heel veel toeristischer. Met als gevolg dat je als toerist veel berekender wordt benaderd. Er valt geld aan je te verdienen. Dat hebben we in Oeganda nauwelijks gemerkt, eerder het tegendeel zelfs. Als we op een markt vroegen naar de prijs, dan werd er direct bij gezegd dat het geen vaste prijs was en er natuurlijk te onderhandelen was. Aandoenlijk bijna. In Kenia vond ik de mensen veel gehaaider, zowel in het binnenland als aan de kust.

ijsvogeltje
Anne

Ah, ik snap je. Ik kan het mij ook wel voorstellen:-) In Oeganda is zoveel te zien en te beleven, dat het eigenlijk zonde is om ook nog voor een paar dagen een ander land aan te doen. Gek eigenlijk, dat we dat soort dingen in Afrika wel overwegen, terwijl het niet in ons hoofd opkomt om in Europa een vakantie in - ik roep maar wat - Zwitserland te combineren met een paar dagen Spaanse kust.

Mare
We zijn er eigenlijk wel uit...

mede met dank aan jullie input.
We gaan voor een individuele reis. Zoals gezegd ben vooral ik, maar man ook wel, niet zo'n groepsmens, al hangt dat sterk af van de groep. De gedachte dat je zo'n bijzondere reis moet 'delen' met een heel druk gezin of irritante ouders :-) zagen we toch niet zo zitten. Daarnaast hebben we het samen altijd erg leuk, dus om gezelschap voor ons ging het niet. Dochter zit wel midden in de leeftijd waarop leeftijdsgenoten erg belangrijk zijn, en omdat onze oudste niet meegaat is ze 'alleen'. Vandaar aanvankelijk het idee om met een groep te gaan. Echter, zoals door meerdere van jullie aangedragen, in de lodges kan ze ook leeftijdsgenoten tegenkomen waar ze dan mee kan 'chillen' of ervaringen delen. En verder zal ze 't met ons moeten doen, en vinden ook wij het juist erg leuk om deze ervaring ook actief met haar te delen. Dus dat was beslissing 1.
Verder is de keuze gevallen op Jambo Safari Club. Ook van Riksja/Kenia online overigens prima offerte ontvangen, maar bij Jambo net even nog een beter gevoel en beter passend bij onze wensen en budget.

Enige 'losse draadje' is nog de accomodatie op Zanzibar. Overigens verwachten we daar geen overweldigende natuur meer, daarmee zijn we geheel volgetankt. Die laatste 5 dagen (4 nachten) zijn echt om lekker bij te komen, te snorkelen/duiken, beetje strandhangen/boek lezen, nog 'ns een tripje naar Stone Town en dan is 't wel mooi geweest. Een lekker strand is dus voor ons wel van belang, en dat vind ik lastig te zien. Via Jambo is nu Ocean Paradise Resort aangeboden in Kiwengwa. Noordoostkust, iets boven 't midden. Zat jij daar ook in de buurt uh Celine, geloof ik?
Er is sterk eb/vloed verschil, waardoor ik de indruk krijg dat je maar een deel vd dag op 't strand kunt liggen, in de middag komt 't water en kan dat niet meer. Sommige hotels/resorts hebben dus ook hoge strandjes. Daarnaast is 't geoffreerde resort wel wat groot en heeft (oh gruwel) 'animatie'. Liever niet eigenlijk, ik hoor liever de geluiden van de zee dan een orkest. Daarnaast lees ik in recensies dat het geheel geisoleerd ligt, dus geen dorpje oid in de buurt waardoor je geheel bent aangewezen op zo'n resort. Ben dus wat gaan googlen en zoeken oa via tripadvisor. En voor ik 't wist was de zondag om ;-).
Iemand nog tips? Leuk hotel/resort, hoeft niet heel groot, wel graag zwembad en 'n lekker strand. En liefst niet helemaal in de punt bij Nungwi want dan zitten we wat ver van Stone Town af.
Kwam Fumba Beach Lodge tegen, die lijkt me wel wat. Bekend bij iemand?

Vooral dank voor jullie enthousiaste reacties. Het gaat steeds meer leven hier! Wat overigens wel tegenvalt zijn de bijkomende kosten voor vaccinaties (400 voor 3 personen) en visa (ca 64 euro pp). Verder nog hoge bijkomende kosten waar we rekening mee moeten houden? Of tips wat we vooral niet moeten vergeten/meenemen? Lees verschillende verhalen over dollars (van na 2004 of zo?), en Tanzaniaanse shillingen die je niet overal zou kunnen halen. Hoeveel cash geld hadden jullie bij je?

thnx again!
Mare

ijsvogeltje
Vaccinaties

Heb je al gecheckt of jullie zorgverzekering de vaccinaties vergoedt? Wij zijn daarvoor zelfs een keer overgestapt naar een andere verzekraar. Univé betaalde in 2011 het grootste deel van onze vaccinaties en malariatabletten, en ik heb begrepen dat er steeds meer verzekeraars zijn die dat doen. (even kijken onder kopje 'preventie'). Wij zaten in 2011 met z'n vieren zelfs ruim boven de 1000 euro voor vaccinaties en malaria)

ilsepilse
Idd

heel veel verzekering betalen wel terug (hang af vd poliS), meestal moet je zelf eerst betalen en kan je later declareren, ik zou niet bezuinigen op vaccinaties.

France
Fumba beach lodge

wij hebben vorig jaar in onze kerstvakantie in Fumba Beach Lodge gezeten en hebben het er heerlijk gehad. Mooie locatie, lekker zwembad, kleinschalig, heel aardige staff, geen animatie :-) (behalve dan op Oudejaarsavond....). Wij zaten met z'n vieren in een heerlijke villa aan het strand. Er zijn ook bungalows die meer in de tuin liggen. Heel erg relaxed. Als het laag seizoen is als jullie gaan en er weinig gasten zijn, kan ik me op zich voorstellen dat jullie tienerdochter het "saai" zou kunnen vinden. Ik vond het een paradijs met uitzicht op lokale vissers, hun houten bootjes en schelpdieren rapende vrouwen uit het enige dorpje in de omgeving. Er is een duikschool verbonden aan Fumba Beach Lodge met toentertijd een ongelooflijk aardige Colombiaanse duikinstructeur die ook met mijn oudste zoon (toen 13 jaar) heeft gedoken (voor het geval je dochter meer vertier zou willen). Succes met je keuze! France

Celine
Shooting star lodge

Mare, dat is waar wij afgelopen zomer zaten. Ook bij Kiwengwa!
Geweldige Lodge, kleinschalig, vreselijk aardige mensen, allemaal aparte huisjes, uitkijkend over de zee (wel iets hoger dan het strand gelegen). Met een eigen strandje met strandstoelen met "overloop"zwembad (tot de rand, en daarachter meteen het strand, maar een stuk lager) - prachtig! Ook tieners, ook jongere kinderen, maar dat moet je net treffen (wij hadden max 20-25 mensen tegelijk daar geloof ik, meesten blijven een paar dagen).

Wij lagen inderdaad bij ons eigen zwembad, maar de kinderen hebben wel in zee gezwommen. Inderdaad behoorlijk tijdeverschil. Je kon wel naar Kiwengwa lopen over het strand, maar stelt volgens mij niet veel voor (ben een stukje het dorpje ingelopen, maar heb niet alles gezien).

Lag ook in de middle of nowhere. Wij zijn eerst 1,5 dag in Stone Town (in hotel daar aan het strand (Tembo House, ook met eigen zwembad) geweest en hebben stadje beetje verkend, leuk. Daarna pas doorgereden naar de Oostkust en daar dus gerelaxed. Op weg naar het vliegveld hebben we nog een spice tour gedaan, erg leuk, echte aanrader. Als je vanuit Shooting Star (of die van jullie, erg groot inderdaad) iets wilt doen, moet je inderdaad een taxi nemen en een eindje rijden. Stone Town is maar 3 kwartier of zo hoor, dus kan je ook van daaruit doen.

Leuk hoor. Welke parken gaan jullie zien?

Mare
Vaccinaties inderdaad vergoed!

Meteen nav jullie tips even gecheckt; we krijgen ze idd helemaal vergoed!
Dat was een hele goede, zouden we echt niet aan gedacht hebben.

Ha, dat scheelt! riep mijn man verheugd. Neehee, riep ik meteen, dat is een extra nacht (of 2?) op Zanzibar. Haha!

dank voor die tip dus!

Mare
Zanzibar

Leuk te horen dat jullie in Fumba beach lodge zijn geweest en - vooral - dat het zo goed is bevallen!

En Celine, meteen Shooting Star Lodge opgezocht. Ohh wat een mooie plaatjes ook allemaal (ik kijk op tripadvisor voor reizigersreviews en de plaatjes vd gasten zelf). Ziet er ook erg leuk uit. Het lezen van de reviews bevestigt ook meer onze keuze voor iets kleiners. 'Italian run' lees ik ook veel. Nou ben ik dol op Italie (7 jaar gewoond) maar 't is een luidruchtig en vaak veeleisend volk :-).

Ik neem Shooting Star met Fumba Beach even mee in 't voorstel naar de reisagent morgen, ze spreken me allebei aan. Dan ligt 't maar aan prijs, beschikbaarheid en waar de mooiste stranden zijn.
Na het lezen van al die reviews overwegen we nu ook, ook door jouw verhaal Celine, om 't misschien iets anders te doen. Nl. bij aankomst Zanzibar 1 of 2 nachten in Stone Town te boeken. Daar bv 1 dag aan Stone Town te besteden, en 1 dag aan een trip naar Prison Island die voor 't Tembo Hotel vandaan vertrekt.
Na die trips dan pas door naar 't hotel aan 't strand. Dan maakt ook niet meer uit of 't ver(der) van de bewoonde wereld is, want dan houden we ons alleen nog bezig met strand, en dus een duik/snorkeltrip dat ook daarvandaan kan.

Hadden jullie direct bij 't hotel geboekt Celine en France? Of ook via de reisagent?
Zag trouwens dat Shooting Star ook bij SNP in 't maatwerkpakket zit voor Zanzibar; dat zegt ook wel iets.

Dus dank weer. Gut, wat moet ik met mijn avonden als alles straks echt rond is? ;-)

Mare

Mare
Celine, de parken

Ons programma ziet er nu zo uit:

dag 1, aankomst Arusha
dag 2, Tarangire Park
dag 3, Lake Manyara
dag 4, 5, 6 Serengeti
dag 7, 8 Ngorongoro
dag 9, terug Arusha + vlucht naar Zanzibar
dag 9-13 Zanzibar

We horen heel verschillende verhalen; de 1 vindt het enorm lang want zijn eigen safari was 5 dagen en lang zat. Zelf denken we dat dit programma (met dus iedere dag de gamedrives 's morgens en 's middags) best vol is maar ja, we willen er wel maximaal van genieten. Enige rustmoment is de Serengeti, daar zijn we 3 nachten in dezelfde lodge. We hebben nog overwogen daar 1 dag uit te halen en die bij Zanzibar er aan te plakken, maar anderzijds schijnt de Serengeti ook prachtig te zijn, dus tsja..

groet,
Mare

Celine
Leuke reis mare!

Ha Mare,

Helemaal leuk hoor jullie reis zo. Niet te lang die parken. Wij waren met iets jongere kinderen en hebben hetzelfde gedaan (alleen eerst Ngorngoro en toen Serengeti en wel een echte rustdag voor de Serengeti) en van hun had het zelfs nog wel iets langer mogen duren (was dus goed). Ook weg heen naar Serengeti en terug was veel beter te doen dan ik verwacht had, je ziet toch wel heel veel onderweg!
Nog een tip: ik weet niet of het in jullie programma past om een Masai dorpje te bezoeken? Dat lijkt wat krap. Wij deden dat op de 1e (extra ingeplande) rustdag na aankomst in Kilimanjaro en voor we naar Tarangire reden. Dan is het relatief goedkoper een extra nacht bij een Airoport Lodge (Kia Lodge, 2 km van de luchthaven maar heb je absoluut geen last van, nl. geen vliegtuigen!) te boeken. Daar ter plekke via manager uitstapje naar Masai dorpje geregeld (was maar 20 min of zo rijden en 2 uur rondgelopen of zo?) en was heel interessant. Als je het nu al weet dat je dat wilt doen, kan je het wellicht al even vanuit Nederland met de manager afstemmen. Verder even bijgekomen van de vlucht. Echte aanrader.
Shooting Star was ook geregeld via reisorganisatie KeniaenTanzaniaonline.nl (Riksja).
Wij hebben bij Shooting Star niet gesnorkeld. Weet niet of het kan, kan je wellicht ook nog even vanuit hier navragen als je dat belangrijk vindt. Het kan door laag tij in elk geval niet de hele dag. Soms ook wat winderig en dan wat onrustige zee (toen wij er waren) dus minder helder water denk ik om te snorkelen/duiken). Ze kunnen het altijd wel vanaf daar regelen dat je een dag(deel) gaat snorkelen of duiken, vermoedelijk dan aan de echte noord(west)kant van Zanzibar, daar is het erg mooi strand. Daar hebben mijn man en zoon gejetskied. Wordt je dan met taxi naar toe gebracht. Kost natuurlijk wel wat, maar zie je onderweg ook nog veel van het eiland! "Slagerij" (houten stalletje) met koeiekoppen op het stoepje naast de slagerij, scholen en van alles! Echt geweldig vond ik.

Celine
P.s. verrekijkers!

Nog een tip: neem voor ieder een verrekijker mee ivm safari, zodat je niet op het moment supreme (jacht van een cheetah of zo!) iemand zonder verrekijker hebt! Je hebt prima voor 15 a 25 eur (evt. via Marktplaats), als ze maar 8x vergroten of zo.

Gaan jullie kamperen in de Serengeti? Hebben wij 2 nachten gedaan. In elk geval in de Serengeti op de camping eten (niet lunchbox mee - is verder gebruikelijk), want er zitten daar speciale koks die heerlijk koken!

ijsvogeltje
Smaken verschillen

Mare, smaken verschillen. Sommige mensen vinden inderdaad drie dagen in een wildpark al te veel. Anderen blijven er tien dagen, en vinden dat nog te weinig. Persoonlijk zou ik wel wat langer in de parken willen blijven, maar goed, ik heb niet zo veel met strand... (daarvoor ga ik niet naar Afrika:-)). Maar het gaat erom wat jullie willen!
Die verrekijkers: dat is een goede tip van Celine. Maar in plaats van goedkope kleine kijkertjes te kopen, zou ik liever in vrienden- en familiekring rondvragen wie een goede verrekijker te leen heeft. Zelf vind ik die kijkertjes die 8x of zo vergroten absoluut onvoldoende om wild te kijken. Maar misschien zijn wij gewoon verwend met een paar goede kijkers en een flinke telelens op de camera:-)

Celine
Verrekijkers

IJsvogeltje heeft natuurlijk gelijk dat er betere verrekijkers zijn, maar die kleinere, compactere die 8x vergroten zijn echt prima ALS je de voorkeur geeft aan kleinere, compactere verrekijkers....

Wij hadden ook een verrekijker geleend (ook 8x volgens mij) van een dierenliefhebben die een "echt goede" verrekijker had (lees: groter/zwaarder) en die vonden wij niet veel beter! Onze gids had wel een veel betere, maar dus ook veel groter en zwaarder, en het was fijn die af en toe te mogen gebruiken, maar daarvan had ik er niet 4 vanaf Nederland mee willen sjouwen :-). Bovendien zijn die veel duurder om aan te schaffen en moet je natuurlijk ook maar mensen kennen die zo'n goede hebben en die willen uitlenen.

Pagina's

Onderwerp gesloten