Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Zelfdoding


Jo Hanna

Jo Hanna

07-07-2020 om 15:08

Forums

Veel forums hangen onder een aanbieder, zoals Reddit of Tapatalk. Die hebben adverteerders. Als dat het geval is, zou zo’n aanbieder via de adverteerders onder druk gezet kunnen worden om het betreffende forum eruit te gooien.

Een vriendin muntte lang geleden de term ‘leedcompetitie’. Zij was opgenomen geweest in de psychiatrie en vertelde dat de meiden waarmee ze woonde tegen elkaar opboden met hun ellende en dat er zelfs soms tegen elkaar opgesneden (letterlijk!) werd. Mijn dochter vertelt vergelijkbare verhalen, gelukkig in ‘light’-versie, over een groepje meiden dat ze kent en van wie ze er een aantal op social media heeft. Die wedijveren ook soms met elkaar over wie het meest depressief is. Het wrange en paradoxale is dan natuurlijk: met suïcide win je.

Zo’n blue whale challenge is natuurlijk nog erger. Daar zitten dus zelfs mensen achter die rechtstreeks aansturen op suïcide, zelfs door te dreigen en gaslighten! Gebeurt dat op dat forum ook? Misschien zou een journalist daarin geïnteresseerd kunnen zijn, om dat te exposen? Wellicht eens wat media/programma’s benaderen met je verhaal, als tip?

Anoniem

Anoniem

07-07-2020 om 15:08

@ Mirreke

De afgelopen 9 maanden zijn er 3 personen van mijn en naast gelegen flat gesprongen.

Alle keren is hulp door woonbouwvereniging en gemeente aangeboden en zijn er voor buurtbewoners bijeenkomstavonden met hulpverleners georganiseerd en voor degenen die daar behoefte aan had is er persoonlijke slachtoffer hulp aangeboden.

Ouders van het eerste slachtoffer (15 jaar) heeft urgent een benedenwoning in een andere wijk kunnen betrekken en er is een hele zwerm hulpverleners met allerlei specialisme bij betrokken geweest en nog steeds betrokken.
En dan nog burgerinitiatief: donaties voor de uitvaart
Voor dit jeugdige slachtoffer heeft zijn scholengemeenschap hulpprogramma voor haar leerlingen opgezet.

Je kunt van alles af lopen zeiken. Nee, niks is perfect in NL, maar waar wel dan?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.