Vraag en Aanbod Vraag en Aanbod

Vraag en Aanbod

Methandeninhethaar

Methandeninhethaar

01-08-2012 om 10:05

Duitse herder

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij hebben een gesteriliseerde Duitse Herder teef (met stamboom) van 4,5 jaar oud. Het is een schat van een beest met vreselijk veel energie. In de omgang met andere honden merk je dat het een dominante teef is, in de omgang met kinderen is ze lief maar onstuimig.
In dat laatste zit voor ons het probleem: wij hebben een klein kindje en daarvoor is de hond echt te onstuimig, om die reden zoeken we dan ook een ander baasje voor haar.
Nu ben ik zelf altijd van mening dat je een hond moet houden als je hem eenmaal aangeschaft hebt, een kind doe je ook niet zomaar weg. Nu is er echter een situatie ontstaan waarin ik het gevoel heb de hond tekort te doen, doordat hij minder aandacht krijgt, en dat vind ik echt zielig.
Nu heb ik al eens op internet rondgekeken voor herplaatsing maar ik ben zo bang dat ze niet goed terecht komt, dat de nieuwe baas niet goed voor haar zal zijn. Ik wil namelijk echt dat ze het leuker gaat krijgen dan dat ze het op dit moment bij ons heeft, het moet echt een liefhebber zijn met veel tijd en aandacht voor Loeka, zo heet ze.
Via deze weg hoop ik een nieuw baasje te vinden voor onze Loeka!

Via de rasvereniging

Heb je de hond al aangemeld via de rasvereniging voor herplaatsing? Zo weet je nog beter waar je hond terecht komt en tref je mensen die verstand hebben van het ras.
Als je het gevoel hebt je hond te kort te doen is het goed om een nieuwe baas voor haar te zoeken.

100%mama

100%mama

02-08-2012 om 11:54

E-mail adres hp

[email protected] is het e-mail adres voor Herdershonden die herplaatst moeten worden al dan niet met stamboom....als je kijkt op de site van de duitse herder herplaatsing site vind je alle info die je nodig hebt.

Sterkte!

Methandeninhethaar

Methandeninhethaar

03-08-2012 om 00:28

Wil40 en 100%mama

De rasvereniging van Duitse Herders (VDH) doen niet aan herplaatsing Wil40, helaas, toch bedankt voor de tip!
100%mama: dank voor je reactie, hoe heet de website zodat ik eventjes kan kijken?

Via de rasvereniging

Misschien regelt de rasvereniging het niet zelf maar zij weten wel de wegen die je kan bewandelen om je hond een veilig nieuw huis te geven. Zij weten waarschijnlijk ook meer over de website waar 100%mama naar verwijst.

Metdehandeninhethaar

Metdehandeninhethaar

06-08-2012 om 21:43

Wil40

Ik heb ze een mail gestuurd met de vraag of ze me kunnen vertellen waar ik dan wel terecht kan, ik krijg daarop echter geen antwoord.....vreemd genoeg!

Fokker al ingelicht?

Ik fok zelf katten en ken dus ook veel kattenfokkers. De meeste fokkers willen graag weten wanneer het met 1 van hun gefokte katten (of in jullie geval; hond) niet goed gaat in het gezin zodat ze samen met de eigenaar een nieuw adres kunne vinden.
Dus ik zou eerst contact opnemen met de fokker van je DH!

Sassie

Sassie

09-08-2012 om 16:03

Fokker

Hier een eigenaresse van een Belgische herder (Groenendaeler teefje).

Wat ik zou doen is inderdaad eerst de fokker bellen (staat op de stamboom) van je Duitse herder.
Als het een goede fokker is met hart voor het vak dan weet hij/zij waar je teefje het beste tot haar recht kan komen en een goede verantwoorde plek voor haar vinden. Misschien wil de fokker je teef terugnemen en zelf houden.

Ik onderhoud zelf nauwe contacten met de fokker van mijn hond en die wil altijd exact weten hoe het met haar hondjes gaat, wat er met haar hondjes gebeurd etc….maar ik krijg de indruk dat jullie weinig tot geen contact met de fokker hebben?

Ik vind het wel vreemd dat de rasvereniging niet aan herplaatsing doet?

Maar nogmaals. direct contact opnemen met de fokker dus zoals [email protected] ook al heeft aangegeven. Ik zou je echt willen afraden om je hond op marktplaats te zetten (een goede fokker wil dat ook absoluut niet hebben).

100%mama

100%mama

14-08-2012 om 16:38

Sorry

door omstandigheden even afwezig geweest....ik weet de status dus even nu niet, maar als je in Google als zoekterm herplaatsing duitse herders opgeeft kom je op de web site terecht....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.