Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Acceptatie bod marktplaats bindend?

Ik heb mijn kinderwagen te koop aangeboden op marktplaats en heb een bod geaccepteerd. Maar nu heb ik haar naam op Google opgezocht en kom ik er achter dat de bieder de wagen zo te zien doorverkoopt op e-bay in Duitsland. Dat vind ik een beetje een rottig idee, ik zou hem liever verkopen aan iemand die hem ook echt gaat gebruiken.

Hebben we nu een bindende overeenkomst, of kan ik de deal nog afzeggen?

Chris

Fiorucci

Fiorucci

23-09-2011 om 15:25

Nee, maar...

Juridisch niet, maar volgens algemene normen op MP is terugkomen op je acceptatie niet zo netjes.

ChrisH

ChrisH

23-09-2011 om 15:33 Topicstarter

Het verschil

Ik heb bij het bieden niet echt het onderste uit de kan gehaald, een beetje met het idee dat ik de wagen verkoop van particulier aan particulier. Iemand die in verwachting is en die wagen goed kan gebruiken. Nu ik zie dat dit een dame is die de wagens die ze opkoopt met een flinke winst doorverkoopt in Duitsland, het voelt gewoon lullig. Ik ben te naief waarschijnlijk.

Chris

Vic

Vic

23-09-2011 om 15:39

Nou en?

Als je harder had onderhandeld had ze die wagen misschien helemaal niet willen hebben. Ik vind het inderdaad een beetje naïef van je om eisen te willen stellen aan je kopers.

Tirza G.

Tirza G.

23-09-2011 om 15:41

Nee

Dat is niet naief, dat is eisen stellen aan de koper. Als ik in de winkel een liter melk koop en die giet ik thuis door de gootsteen, moet ik dat toch lekker fijn zelf weten? Daar heeft de verkoper niks mee te maken.
Jij hebt een emotionele band met je kinderwagen, je hebt er al een hele roman omheen verzonnen over een jong moedertje wat zo innig blij zal zijn met jouw geliefde kinderwagen achgossie, zo leuk, nóg een babytje die gaat genieten van dit fantastische apparaat.
Tja. Dat zit in jóuw hoofd en hoeft niet de realiteit te zijn. Misschien zet een andere koper er wel plantjes in, je weet het maar niet.

Tirza

ChrisH

ChrisH

23-09-2011 om 15:44 Topicstarter

Tirza

Je hebt gelijk. Ik weet niet meer wie het schreef, maar ik had hem beter via via kunnen verkopen en niet op Marktplaats kunnen zetten.

Chris

Snap het wel

Ik snap het wel. Markplaats heeft wel het imago dat je het aan iemand doorverkoopt die het ook gaat gebruiken. Je hebt niet het idee dat je het aan iemand verkoopt die er verder mee gaat handelen. Als je het niet prettig vindt zou ik de koop afzeggen met de kans dat je de wagen voor minder weg moet doen. De koper zal er vast geen drama van maken. Maar je kunt het ook gewoon accepteren. Volgens mij is de keus nog geheel aan jou...

Janna

Janna

23-09-2011 om 17:28

Tirza (ot)

"Misschien zet een andere koper er wel plantjes in, je weet het maar niet."

Haha, ik heb mijn dochter ooit het boek "Spinazie op wieltjes" voorgelezen. Daarin komt een oude vrouw voor die elke dag haar plantjes in een kinderwagen naar het park rijdt en terug. Ze heeft zelf geen tuin en vindt het zielig voor haar plantjes die anders de hele dag binnen moeten blijven.

Ik moest hier even aan terugdenken toen ik je reactie las haha.

Maar on topic:
ChrisH, je weet inderdaad niet wat je koper met de kinderwagen zal doen. Daar heb je nu eenmaal geen controle over. Jij hebt veel plezier gehad van de wagen en helaas heb je 'm niet meer nodig. Einde verhaal.
Wees gewoon blij dat je een koper hebt en koop lekker iets moois voor je kind en/of jezelf van de opbrengst!

Vic

Vic

23-09-2011 om 17:35

Mijn commode (beetje o.t.)

Ik heb mijn oude commode verkocht aan een ouder echtpaar voor maar liefst 150 euro. Die dame reageerde zo enthousiast toen ze de commode irl zag dat ik me afvroeg wat ze er precies mee ging doen (ze had nl geen interesse in het bijpassende bedje). Bleek dat ze thuis precies dezelfde commode had en er nu eentje bij wilde omdat haar poppenverzameling te groot werd voor 1 commode.

Tirza G.

Tirza G.

23-09-2011 om 17:44

Ach chrish

Ik snap het wel. Je wilt gewoon romantiek in je leven. Al is het over een kinderwagen. En dat dan zo'n méns het gewoon als handel beschouwd, pfffffffff.
Ik leverde ooit kinderkleding in bij een 2ehandswinkel, waaronder een pakje wat mijn dochter Zo Schattig stond. Dat wilde ze niet aannemen, neeeeeee mevrouw, dat verkoopt niet - ik was gewoon een soort van beledigd. Zij legde me dat uit van die emotionele waarde :-) IK zie mijn prachtige dochter parmantig stappen in dat pakje. Ieder ander ziet gewoon een afgeragd pakje :-)

Tirza

Meika

Meika

23-09-2011 om 23:15

Afzeggen! nu!

gewoon afzeggen, chris! Het voelt niet goed, niet doen dus. Ik heb ooit mn prachtige ( haha voor mij dus prachtig, Tirza) kinderbedje verkocht aan gezin met pasgeboren baby en dat was zo leuk dat ik er spontaan alle lakentjes bij kado heb gegeven. Onbetaalbaar! En laatst hadden we fiets voor nop op MP gezet en daar kwam een gezin op af die het even niet breed hadden, en ach, dat snoetje van dat jochie die de fiets kreeg. Ook onbetaalbaar. En misschien krijg je er wel niets voor, of minder. Dat kan. maar als jij niet wil dat jouw kostbare bezit anoniem verhandeld wordt, moet je het lekker niet doen. je zou wel gek zijn!

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2011 om 12:56

Handel

Ik denk dat er meer gehandeld wordt op mp dan wij allemaal wel denken. Nu had je het door, maar ongewoon is dit helemaal niet.

Verkocht is verkocht

Als je iets op marktplaats verkoopt mag de koper er mee doen wat hij wil. Je zet je spullen toch op mp om er geld aan over te houden? Mijn eerste koelkast heb ik via mp verkocht aan een hengelaar die er zijn wormen in wilde koel houden (en niet aan een romantisch net samenwonend stelletje), mijn traphekjes aan een vrouw die haar hondjes er mee uit de keuken wilde halen (en niet aan een moeder van een dreumesje). Mij een biet. Als je wil dat het ding dat je verkoopt op een bepaalde manier gebruikt wordt of een specifieke bestemming krijgt moet je het niet op marktplaats zetten.

Doet me denken aan een huiseigenaar die architect was. Hij had zijn huis vrij specifiek verbouwd en wilde dat dat na de verkoop van zijn huis zo bleef. Hij heeft een goed bod afgewezen omdat de potentiele eigenaars de boel wilden aanpassen. Daarna heeft hij zijn huis voor minder verkocht aan mensen die beweerden het prachtig te vinden. Na de overdracht stond meteen de aannemer op de stoep.

skik

Monique D*

Monique D*

24-09-2011 om 15:39

Dit doet mij denken aan...

...de box die mijn broer wilde hebben! Nee, hij wilde dit niet voor een baby, maar voor zijn hond die 's-nachts in het gareel gehouden moest worden!
En wat was ik blij dat het niet meer doorging! Die box heeft generaties meegemaakt: mijn broer en ik hebben erin gespeeld, daarna zijn zoon (20) en vervolgens mijn kinderen (14 en 16 jaar)!
Het is nu wel weggeven aan een jong gezin, daar had ik er vrede mee. Maar voor hetzelfde geld ging het via Marktplaats naar iemand waarbij ik helemaal geen idee had wàt hij ermee gaat doen! In zo'n geval: wat niet weet, wat niet deert. Je moet toch die box kwijt, het is ruimtevulling.
Overigens, de commode waar ik nog heb gelegen zo'n 48 jaar geleden wilde ik ook geen afstand van doen, maar toen het uiteindelijk letterlijk uit elkaar viel had ik geen gevoel meer toen mijn broer dit voor mij uit elkaar rukte en het bij het grof vuil brachte!
Tja.. het zijn maar spullen, he? Herinneringen zitten in jouw hart en anderen hebben daar geen belang bij!

Puck

Puck

24-09-2011 om 16:21

Situatie van chris toch iets anders

Toch vind ik de situatie die Chris beschrijft net gevoelsmatig wat anders dan de voorbeelden die hier beschreven worden. De voorbeelden gaan allemaal over iemand die een artikel koopt en dan zelf houdt voor een ander doeleinde. Maar dat is wat anders dan een artikel verkopen aan iemand die er zelf dan ook nog aan gaat verdienen door het duurder te verkopen. En dan is het misschien niet eens dat je zelf het idee hebt dat je meer voor je artikel zou hebben kunnen krijgen, maar meer dat een ander jou artikel bij jou goedkoper had kunnen krijgen dan via die "handelaar"

Weer

Weer

24-09-2011 om 17:09

Over mp

Ik zet spullen op MP met als voornaamste doel dat ze hergebruikt worden. Dat vind ik het allerbelangrijkste aspect aan MP. Ik hou niet van weggooien als het niet nodig is, dat vind ik zonde.
Als ik er geld voor krijg, is het leuk natuurlijk maar dat is niet mijn 1e doel. En verder kijk ik aan wie ik verkoop. Ik verkoop m'n 2e hands kinderfiets liever voor een habbekrats aan een jochie van 7 dat al 2 fietsen in prak heeft gereden en nu van z'n verjaardagsgeld zelf een nieuwe moet kopen dan aan een opkoper. (Lachen he, dat voorbeeld? Echt gebeurd dus).
Ik vind dus dat je best mag afzeggen. je mag toch zelf wel weten aan wie je verkoopt?! Hadden ze maar eerlijk tegen je moeten zijn.

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2011 om 18:29

Puck

Mijn man kocht een gitaar op MP, speelde er een paar maanden op, verkocht 'm door voor meer en kon zo ook zelf weer een betere kopen. Zo doen heel veel mensen dat.

Puck

Puck

24-09-2011 om 18:50

Ja tirza

Wat is je punt? Dat is toch prima. Het zou wat anders zijn als je man iets koopt wat hij zelf niet gebruikt en direct doorverkoopt, precies zoals Weer het bedoelt. Hé Weer, we kunnen het toch nog ergens eens over zijn, hihi.

Puck

Puck

24-09-2011 om 18:51

Sorry tirza, ik bedoel fiorucci

Zie titel.

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2011 om 19:37

Waarom?

Waarom Puck, waarom zou dat anders zijn?? Als iemand accoord gaat voor een lage prijs, en ik kan die gitaar voor meer kwijt, wat is daar erg aan? Als je vindt dat dat niet kan, kan MP wel opdoeken.

Puck

Puck

24-09-2011 om 19:50

Fio

Het gaat er ook niet om dat jij het voor méér verkoopt dan dat jij het aangekocht hebt. Dat is idd gewoon wat een ander er voor over heeft. (Vandaag zelf op een kledingbeurs ook kleding verkocht die ik vorig jaar voor minder heb gekocht)Ik zal het proberen nog een keer uit te leggen, maar het is ook een gevoelsmatig iets. Jouw man heeft zelf gebruik gemaakt van het artikel dat hij gekocht heeft en dat vind ik anders dan iemand die iets alleen maar koopt om het direct weer te verkopen om zelf winst te maken en er zelf helemaal niets mee doet. En nee, ik kan zoals P al aangeeft nooit zeker zijn van iemands goede bedoelingen, maar als ik van te voren zou weten dat iemand alleen op zijn eigen gewin uit is en jouw artikel om die reden wil doorverkopen voor meer geld dan dat ik er voor krijg dan verkoop ik het liever zelf voor dat lagere bedrag waar ik met die handelaar mee accoord was aan iemand anders die er wel zelf blij mee is. Snap je een beetje wat ik bedoel?

Weer

Weer

24-09-2011 om 20:45

P en puck

Nee p, natuuurlijk weet ik dat niet zeker. En ik ben bovendien ook erg lichtgelovig dus waarschijnlijk kan elke opkoper mij een oor aan naaien. maar zeg ajb niet dat dat 7jarige jochie nep was want die was zo schattig! Maar het is niet mijn Doel om geld te verdienen via MP. Dat is het echt niet. Mijn doel is hergebruik en mensen die het nodig hebben een meevaller bezorgen. ik zet ook veel op gratisoptehalen.nl. En ik zal vast heel vaak in de mailing genomen worden! Soit.
Puck, ja haha, viel mij ook al op. Grappig is dat he?
Weer

Fiorucci

Fiorucci

25-09-2011 om 07:30

Puck

Natuurlijk begrijp ik wat je bedoelt. Maar zeker als je makkelijk accoord gaat met een relatief laag bod is de kans aanwezig dat het product doorverkocht wordt, daar ontkom je niet aan. Toen ik mijn fornuis kocht was er een bieder die steeds een beetje meer bood. Uiteindelijk kreeg hij het fornuis, maar liet niks meer horen. Dus ik had mazzel..;) Kijkende bij andere fornuizen van hetzelfde merk zag ik dat hij op wel 30 fornuizen had geboden, klassiek gevalletje opkoper dus.Maar de verkoper keek zover niet en had dat echt niet in de gaten. Je weet het gewoon niet als iemand biedt. daarbij, iemand kan zich ook voordoen als zielsgelukkige particulier en het product de volgende dag doodeluk weer op mp zetten.

Puck

Puck

26-09-2011 om 09:40

Fiorucci

Je hebt helemaal gelijk, vandaar dat ik ook zeg dat het gevoelsmatig is.

ChrisH

ChrisH

26-09-2011 om 10:04 Topicstarter

Afloop

Ik heb het afgezegd. En toen kreeg ik een mailtje terug dat ze echt niet snapte waarom??? Ze was zelf ook moeder en had heel veel plezier in wat ze deed en de wagen zou via haar toch ook weer in goede handen terechtkomen. Oh gotogotogot, voel ik me daar weer schuldig over.

Maar het is zoals Puck schreef, het idee dat zij er zelf aan verdient door het duurder te verkopen staat me tegen. Dan gun ik het een particulier voor die prijs gewoon meer.

Ze schreef trouwens ook dat op één na alle bieders 'gewerblich' waren. En daarmee ben ik eruit dat Marktplaats voorlopig niet de plek is waar ik die kinderwagen wil verkopen, want ik ben nog niet genoeg los van die wagen om hem puur als object te verkopen.

Bedankt trouwens Tirza voor je samenvatting van mijn beweegredenen. Ik wist natuurlijk wel dat ik vanuit emotie en sentiment reageerde, maar door jouw bericht werd ik er even met mijn neus bovenop gedrukt. De volgende keer dat ik iets op Marktplaats zet, zal ik me zeker beter bewust zijn van sentimele valkuilen.

Chris

Misschien

Kun je je wagen hier bij vraag en aanbod zetten?
Heb je al een ander publiek..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

ChrisH

ChrisH

27-09-2011 om 12:59 Topicstarter

Kinderwagenmoeders

Ik heb inderdaad overwogen om 'm hier bij Vraag en aanbod te zetten, maar ik heb het gevoel dat hier niet zo heel veel a.s. babymoeders zitten. Maar misschien heb ik het mis.

Chris

mirreke

mirreke

27-09-2011 om 18:28

Overigens vind ik het wel bindend

Iemand die zomaar een koop zou afzeggen om dit soort reden zou ik melden bij in dit geval Marktplaats.

Fiorucci

Fiorucci

27-09-2011 om 19:15

Mirreke

Dat ben ik met je eens, maar ik denk dat dit dermate vaak gebeurd, er is geen beginnen aan...

Mover

Mover

27-09-2011 om 19:34

Voor een volgende verkoop: bod is niet bindend

Zie de tekst van marktplaats:
Biedingen niet bindend
Marktplaats is geen veilingsite, maar een advertentiesite met de mogelijkheid tot bieden. In beginsel is een bod niet bindend en verplicht het u niet tot aan- of verkoop. Dit geldt echter niet indien een adverteerder in zijn advertentie op dit punt uitdrukkelijk andere regels hanteert. Er is geen sluitingstermijn, de advertentie en dus tevens het bod worden verwijderd als de advertentie ouder is dan twee maanden

Jillian

Jillian

27-09-2011 om 21:08

Mover

Als een bod eenmaal is aangenomen door de verkoper dan is er een contract tussen koper en verkoper. Je kan dan niet zo maar eenzijdig het contract verbreken behalve onder bepaalde omstandigheden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.