Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

hulpje

hulpje

16-04-2009 om 20:37

Advies gevraagd

ik zoek iemand ( met haren op zijn tanden) die mijn broer evt zou willen helpen.
hij heeft in zijn leven nogal wat tegenslag gehad, na relatie van 7 jaar werd hij door zijn vriendin op straat gezet, aangezien hij bij haar ingetrokken was bleef zij daar wonen. in de randstad vind je gewoon niet gelijk een huis dus nu woont hij in een antikraakwoning.
hij is in die tussentijd ook zijn baan kwijtgeraakt, lang verhaal, maar nu moet hij rondkomen van een uitkering gebaseerd op 26 uur werk in de week, krijgt geen aanvullende bijstand oid. Nu kan je gewoon niet rondkomen daarmee en is hij in een traject van schuldhulpverlening gekomen (wij hebben hem gepushed om hieraan mee te doen in de hoop uit de problemem te komen en op nieuw te kunnen beginnen)Nu is dit afgewezen omdat hij schulden heeft gemaakt in de tijd dat zijn dossier behandeld werd, dit was ook echt niet te voorkomen, ging om vaste lasten die hij gewoon niet meer kan betalen. Hij staat met zijn rug tegen de muur.
Hij mag niet meer uren maken bij zijn huidige werkgever , een werkmaatschappij via de uitkeringingsinstantie, maar hij kan nooit rondkomen van wat hij krijgt. Hij wil graag meer werken, zonder problemen.
Wie kan helpen of heeft ervaring in deze onduidelijke bende van de hulpverlening en is bereid om ons te steunen, graag in de randstad (den haag)
sorry voor het lange verhaal, maar wij zijn ten einde raad. ( hij heeft al eens eerder een zelfmoordpoging gedaan omdat hij niet meer weet welke kant hij op moet gaan)
bedankt alvast voor het lezen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Heel kort

Je zegt dat hij geen aanvullende bijstand krijgt. Betekent dat dat zijn uitkering op of boven bijstandsniveau ligt? Zo ja, dan komt hij inderdaad niet in aanmerking voor aanvullende bijstand. Als zijn uitkering onder bijstandsniveau ligt is de vraag waarom hij geen aanvullende bijstand krijgt. Kan het zijn dat hij in aanmerking komt voor een uitkering op grond van de toeslagenwet?

Verder: als hij gewoon te weinig ontvangt voor zijn lasten heeft hij, bot gezegd, gewoon vette pech. Daar helpt niks tegen, behalve de lasten omlaag of het inkomen omhoog brengen. Voor dat laatste: misschien kan hij bij een andere werkgever of uitzendbureau nog wat bijklussen?

Groeten,

Temet

Monique D*

Monique D*

19-04-2009 om 11:28

Waarom niet meer uren maken, los van werkmaatschappij?

"Hij mag niet meer uren maken bij zijn huidige werkgever , een werkmaatschappij via de uitkeringingsinstantie, maar hij kan nooit rondkomen van wat hij krijgt"
Waarom mag hij niet meer werken als zijn uitkering onder bijstandsniveau is? Kan hij dan niet zelf, los van die werkmaatschappij, ook een andere baan zoeken die hem wel meer betaalt (zoals Temet reeds zei, via een uitzendbureau)? UWV wil toch dat mensen zo snel mogelijk uit hun traject komen?
Dit is balen, ik begrijp nog meer waarom mensen dakloos kunnen worden.. zeker in deze economische crisis.

hulpje

hulpje

20-04-2009 om 19:26

Dat is zo gek

omdat hij via de uitkeringsinstantie naar de werkmaatschappij is doorverwezen, mag hij niet meer uren maken ( te zot voor woorden als je dus wel wil werken), via deze werkmaatschappij is hij nu bij een ander bedrijf aan het werk, waar als alles goed gaat hij misschien een vast contract kan krijgen ( dit is de opzet), het bedrijf wil hem graag, heeft ook meer uren te bieden, maar mag dus niet meer uren geven ( ook niet buiten de werkmaatschappij om) dan dat hij uitkering krijgt. Hier snappen wij dus niets van.
je wilt werken, maar vanuit de overheid mag je dus niet meer werken.
via uitzendburo vindt hij weinig werk hoewel hij niet kieskeurig is, maar heeft zijn leeftijd tegen, chronische ziekte, weinig diploma's.

Het vervelende is dat wij, zijn familie, hem aangeraden hebben om een uitkering aan te vragen, hij wilde niet want hij wil werken, maar omdat hij langere tijd werkloos was, was al zijn spaargeld erdoor heen.
Hij wilde niet omdat hij al ervaren had dat eenuitkering krijgen / aanvragen een lastig iets is, is al een aantal keren afgewezen omdat er een formulier niet goed ingevuld was oid. Om moedeloos van te worden.
dat is hij dus ook. Wij willen graag helpen, maar ook wij weten het niet meer, volgens een sociaal raadsman is het idd een kwestie van pech, maar dat zou toch niet mogen in een ontw land als nederland??

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.