Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

fladder

fladder

05-07-2011 om 12:45

Bedrijfsartsen niet altijd onafhankelijk

Zoals jullie misschien nog herinneren ben ik vorig jaar, toen ik erg overspannen was geraakt, enorm onder druk gezet door de arbo-arts. Hierdoor is mijn situatie alleen maar verder verslechterd en was zeer intensieve behandeling nodig. Het gaat inmiddels steeds wat beter, maar werken en de gewone dagelijkse dingen doen zit er voorlopig nog niet in.

In deze rubriek is wel vaker te lezen dat arbo-artsen het belang van hun patiënt ondergeschikt maakt aan het bedrijf.

Vanmorgen hoorde ik dit op de radio en ik vond het ook terug op nu.nl. Mijn huisarts had me al gewaarschuwd, maar het staat er nu officieel: bedrijfsartsen worden vaak onder druk gezet. In dit geval komt vooral geheimhouding ter sprake, maar het gaat ook om o.a. wat er met mij en vele anderen is gebeurd (niet zien hoe de persoon er aan toe is, niet luisteren naar patiënt en behandelaars, maar gewoon aan het werk sturen). Helaas noemt het niet de schade die de werknemer kan oplopen door dit soort acties.

http://www.nu.nl/werk-en-prive/2556927/bedrijfsartsen-vaak-druk-gezet.html

Laten we hopen dat er nu eens serieus wordt gekeken naar dit probleem, dat steeds vaker voorkomt en zoveel schade kan aanrichten!

Puck

Puck

05-07-2011 om 19:27

Fladder

Ik las dit bericht vanmorgen ook en ik moest gelijk aan jou terug denken. En door jouw ervaringen ben ik extra blij geworden met mijn bedrijfsarts die mij alle tijd heeft gegeven om te reintegreren. Ik hoop dat jou dat nu ook gegund is.

fladder

fladder

05-07-2011 om 21:27

Puck

Dank je. Ik heb toevallig vandaag het UWV aan de lijn gehad, ze hadden geen kopie van mijn paspoort (nee, die heb ik nog maar 3x gegeven), en ik moest die snel sturen anders had dat gevolgen voor mijn uitkering.
Gelukkig was een mailtje met een scan van mijn paspoort voldoende en werd ik verder heel netjes behandeld, net als de vorige keren. Zij waren ook niet die arbo-arts voor mijn ex-werkgever.
Ik had vorige maand opgeroepen moeten worden, maar samen met de woorden "doe rustig aan en denk aan uzelf" werd me verteld dat dat pas augustus kon worden.
Ik ben blij dat jouw arts wel naar jouw mogelijkheden en grenzen heeft gekeken!

Puck

Puck

05-07-2011 om 22:50

Fladder

Geen kopie van je paspoort? Ik heb erbij gestaan dat je je paspoort hebt afgegeven en dat ze er een kopie van heeft gemaakt ;-) Gelukkig dat het goed gekomen is en fijn dat je pas in augustus weer hoeft te komen. Het kán dus wel, artsen die het welzijn van een patiënt belangrijk vinden (zoals het hoort).

fladder

fladder

06-07-2011 om 00:35

Puck

Weet ik ;-) en heb ik ook gezegd, maar ja, ik wilde ook niet te dwars zijn en heb voor dit soort gevallen altijd een kopie op mijn computer. Dus tijdens het bellen heb ik het al meteen doorgemaild ;-)
En in augustus zien we wel verder. Soms kriebelt het en zou ik graag alweer gaan reintegreren, maar als ik merk hoeveel moeite het gewone dagelijkse moederleven me nog steeds kost, helemaal nu we vlak voor de vakantie zitten met rapportgesprekken, zenuwen voor schoolkamp, dat soort huiselijk gekeutel? Dan denk ik dat ik voorlopig nog wel even geduld moet hebben.

fladder

fladder

06-07-2011 om 09:13

Pelle

Nee, Amsterdam heb ik wel een keer gezien voor iets anders, maar per september deed iemand anders het. Een externe organisatie die wordt ingehuurd, of zoiets.

Puck

Puck

06-07-2011 om 13:43

Nu val ik van mijn stoel

"Soms kriebelt het en zou ik graag alweer gaan reintegreren,"
Daar ben je al volop mee bezig........

fladder

fladder

06-07-2011 om 20:16

Puck, even duidelijker :-)

Zit je weer...? ;-)

Ik bedoel: ik moet oppassen dat ik héél goed mijn tijd blijf indelen en niet, zoals ik vorige week al een beetje deed, meteen weer teveel tegelijk aanpak uit angst dat ik anders niet goed genoeg/lui/gemakzuchtig/vul maar in, ben.
Je kent mijn valkuilen ;-) en ja, je hebt gelijk!

Valkyre

Valkyre

06-07-2011 om 23:37

Hee fladder! (ot)

Ik had je al een tijdje niet gezien hier (of ik heb niet opgelet) en ik was even bang dat je van nick gewisseld was en ik je kwijt was! Dus ik wilde alleen even zeggen dat ik je gemist heb :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

07-07-2011 om 00:40

Enneh

Rustig aan hoor. Ik heb indertijd een hele zomer thuisgezeten en toen heb ik heel veel gewandeld. Het doet iets met je lijf (ik werd eindelijk weer wat fitter) en met je hoofd. Rust in m'n kop. En nu nog - wandelen (bos of strand) is therapie. De zomer is het ideale moment daarvoor. Geen idee of het te regelen is met je kinderen, maar echt - dagelijks liefst!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.