Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lynna

Lynna

03-08-2011 om 06:48

Belastbaar inkomen van gescheiden ouders

We zijn bezig met studiefinanciering aanvragen voor onze zoon. Dan moet je van beide ouders het belastbaar inkomen invullen. Maar nergens wordt er rekening mee gehouden dat we gescheiden zijn. Komt er dan wel een eerlijke berekening?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Beide ouders krijgen een brief ,daarin staat wat zij met hun persoonlijke inkomen kunnen bijdragen aan de studie.
teovallig hebben wij het vorige week geregeld voor dochter.

amk

amk

03-08-2011 om 09:15

je krijgt elk apart een bedrag dat je geacht wordt bij te dragen. Dat is ook zo als de ouders nog bij elkaar zijn. Ook dan komen er 2 bedragen.

Even een stukje van OuderAlleen gekopieerd waar natuurlijk dezelfde vragen spelen:

Het maakt voor de hoogte van de aanvullende beurs niet uit of je ouders wel of niet gescheiden zijn of wel of niet op een adres wonen. De berekening gaat ook iets anders dan bij een KA berekening. Er wordt uitgegaan van het gezamenlijk einkomen van beid odeurs en er wordt geen rekening gehouden met woonlasten, etc.. Daarbij wordt geen rekening gehouden met woonlasten, etc. maar wordt vanaf een bepaald drempelinkomen berekend wat je kan bijdragen
Wel schijnt het zo te zijn dat bij gescheiden ouders de verdeling voer beide ouders soms (maar niet altijd) verkeerd wordt berekend. In dat geval kan een herberekening soms zinvol zijn.

En hier op het forum en ook op OA werd verwezen naar de site www.ouders-uit-elkaar.nl, wellicht dat je daar ook meer info kunt vinden.

bibi63

bibi63

10-08-2011 om 15:34

Ik mag hopen dat er de afgelopen 10 jaar wat is veranderd....

Zelfde situatie gezeten: man heeft kind bij ex en dat kind ging studeren. In eerste instantie werkte ex niet, dus stufi werd berekend a.d.h. van man's inkomen. Zij kreeg deels stufi. Toen 2 jaar later kreeg kind bericht geen stufi meer te krijgen ivm inkomen van man. Huh? dachten wij, inkomen van man is niet gewijzigd. Wat bleek, ex was gaan werken, dus inkomen van biede ouders was te hoog voor stufi. Maar waarom dan brief aan kind dat ze geen stufi meer krijgt ivm inkomen van VADER? Navraag bij de instantie was, dat vader altijd de verantwoordelijke is....... Ik hoop voor jullie dat dat inmiddels achterhaald is.
gr. Bibi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.