Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

koentje

koentje

03-12-2011 om 22:59

Collega's over de schreef

Ik werk samen met een groep vrouwen.We verzorgen jongens met een verstandelijke handicap. Mijn collega's zijn ongeveer tussen de 22 en de 32 jaar (voor zover dat er toe doet).Ik ben bijna 50 en werk hier nog niet zo lang. Wij vierden Sinterklaas en hadden surprises en gedichten voor elkaar. De helft van de surprises hadden een erotisch of zelfs een pornografisch karakter.Er werden sexuele details in vermeld waaruit blijkt dat zij elkaar blijkbaar zeer veel intieme details vertellen. Ik voelde me steeds ongemakkelijker worden. Er werden ook veel grapjes gemaakt over sex.
Ik heb er geen opmerkingen over gemaakt, mij eerder wat afzijdig gehouden en wist niet goed wat en of ik er iets mee moet.
Nu is later ook gebleven dat sommige collega's van mij deze surprises in geur en kleur aan bepaalde familieleden hebben verteld van de gehandicapten waar we mee werken. Behalve dat ik dit heel onprofessioneel vind, heb ik een plaatsvervangend schaamtegevoel naar deze ouders omdat ik in dit team werk.
Ik vind dat ik mijn leidinggevende op de hoogte zou moeten brengen maar ik ben bang voor mijn eigen positie in het team. Wat kan ik doen?

Rosase

Rosase

03-12-2011 om 23:27

Solliciteren?

Als ik dit zo lees heb je niet echt een klik met je collega's. Je kunt hiertegen gaan vechten, maar ik denk dat dit een heilloze weg is. Andere optie is om er aan proberen te wennen. Speelt dit alleen met Sinterklaas op of zijn ze de rest van het jaar ook zo?

Als het echt not-done is om dit soort dingen met ouders van clienten te bespreken zou ik dit wel bij mijn leidinggevende aanstippen. Dan kan hij of zij nog altijd zelf bepalen wat ermee gedaan wordt.

Werk en privè

Het leeftijdsverschil is nog al groot en de jongere collega`s werken blijkbaar al langer samen. Ze zitten in de zelfde levensfase en hebben dezelfde humor blijkbaar. Ik zou er ook niet veel mee hebben, maar zo`n Sinterklaasfeestje overleef ik dan nog wel.
Als de dames werk en privè een beetje kunnen scheiden zou ik me er niet echt aan storen. Er zijn dingen verteld aan ouders van de cliënten. Ik weet niet hoever dat gaat maar dat is minder. Tijdens de koffie zou ik dat misschien eens in de groep gooien maar niet melden bij leidinggevenden. Niet uit angst voor de gevolgen, maar ik vind het niet zo`n vreselijk vergrijp. Roddelen over de cliënten en hun familie en slechte verzorging zijn dat wel.
In een team werken met alleen maar jongere collega`s kan best lastig zijn. Op OO kan je een topic overslaan waar je interesse niet naar uit gaat. In real life zit jij er iedere dag tussen,alleen maar topics waar je "uit" bent.

Generatie

Dit kan een generatieverschil zijn en een verschil in niveau.
Enerzijds kan het de openlijkheid zijn van programma's als Sex in the city en anderzijds een gebrek aan interesses van iets meer niveau. Ik zou me er niet mee bemoeien maar er ook niet in mee gaan. En zo'n Sinterklaasfeestje met collega's zou ik voortaan mijden. Sex is voor mij niet taboe maar ook geen onderwerp waar je nou eens leutig een feest mee opleukt. En ja, daarmee krijg je je eigen positie in zo'n groep. Ik zou ze er beslist niet op aanspreken maar wel naar andere onderwerpen zoeken om samen mee te lachen of te praten.

tonny

tonny

04-12-2011 om 12:12

Ik zou er niet blij van worden

Niet dat ik van mijn stuk raak bij elke dubbelzinnigheid, sommige geestigheden kan ik best waarderen, maar wat jij beschrijft, dat zou ik gewoon niet leuk vinden. Ook niet toen ik 30 was trouwens.

Had je het niet voelen aankomen, dat dit feestje met deze humor gevierd zou gaan worden - ze praten toch waarschijnlijk in het dagelijks leven ook zo?

Dat ze met familie van jullie doelgroep over hun surprises praten - wellicht hebben ze in het gewone leven ook zulke praat over en weer, dan valt het niet eens op.

Jillian

Jillian

04-12-2011 om 15:52

Vriendinnen

Je collega's zijn waarschijnlijk ook vriendinnen van elkaar en dan kan dit soort dingen wel. Ik vind alleen niet dat ze dit aan de ouders van clienten zouden moeten vertellen. Ik zou hoogstens daar iets van zeggen; niet van het gebeuren op zich. Het is gewoon een sfeer die er heerst in dat groepje. Het is niet perse vreemd om over seks te praten maar niet iedereen voelt zich daar goed bij. Ik heb vriendinnen met wie ik nooit over seks praat en ik heb vriendinnen waar ik heel veel mee bespreek. In een bepaalde sfeer zou ik geen enkele moeite hiermee hebben. Wel hoort het gewoon onderling te blijven en niet met derden (zoals clienten en hun ouders) te worden gedeeld.

Jillian

Jillian

04-12-2011 om 15:54

Koentje

Concreet zou ik trouwens helemaal niks doen in dit geval. Je werkt er nog niet zolang en ik zou mijn band met het team niet in gevaar willen brengen door naar een leidingevende te stappen. Misschien wel volgend jaar dit eens bespreekbaar te maken (dan zit je er ook al langer) maar voor nu zou ik niks doen.

Rafelkap

Rafelkap

04-12-2011 om 19:48

Koentje

Als ouder zou ik hier ook geen prijs op stellen, dus wellicht gaat een van de ouders nog wel klagen.

koentje

koentje

10-12-2011 om 19:12

Inmiddels is

een collega van mij wel naar leidinggevende gestapt, na mij, want ik had toch besloten het te doen. Niet om de vorm van humor zeg maar, maar omdat het mij steeds duidelijker werd dat er een machtsspelletje gespeeld wordt door enkele mensen die anderen heel erg provoceren en meetrekken in iets wat ze niet willen. Dat idee had ik al maar nu is dat bevestigd.
Mijn leiddinggevende die mijn hele verhjaal aangehoord heeft was blij dat ik het meldde omdat ze al het idee had dat er iets broeit. Zij denkt er nog over hoe nu verder.

oregano

oregano

11-12-2011 om 13:49

Koentje, moedig

van je, ik vind dat je niet integer genoeg kunt zijn in het werken met deze groep clienten en familie en dat grensoverschrijdend gedrag niet kan. Misschien ben ik wel te moralistisch maar het zij zo dan.Ik vind het moedig van je dat je wel naar je leidinggevende bent gestapt!
Sterkte verder,
Groet oregano

koentje

koentje

12-12-2011 om 11:12

Precies oregano

jij wilt toch ook niet dat je kind verzorgd wordt door een groep oversexte pubers?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.