Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Marit

Marit

02-12-2009 om 10:55

Dsb bericht?

Is er al iemand die een bericht van DSB heeft ontvangen over het terugvragen van je spaargeld of een saldo-opgave? Ik heb een aantal spaarrekeningen, maar heb nog niks gehoord. DSB zegt dat ze al begonnen zijn met het versturen van brieven. Wie heeft er wel wat ehoord?
Groet,
(een arme) Marit

Amanda

Amanda

02-12-2009 om 18:17

Vandaag bij de post..een kleine domper

Ik heb vandaag een rekeningafschrift ontvangen van de DSB met daarop de laatste transakties sinds juli en de rentebijschrijving tot 12 oktober. Dat is mooi, maar verder nog steeds geen formulier om de teruggave te regelen. Ook nog niets op de site van DSB of DNB. Afwachten dus maar weer....

Jaymza

Jaymza

02-12-2009 om 20:50

Week geleden

Mijn broer een week geleden. Is nu bezig met de omslachtige en ingewikkelde aanvraag via dgid met sms.

Jaymza

dombo

dombo

03-12-2009 om 17:21

Ja, bericht

vorige week, een e-mail dat je een sms-autorisatie voor je digiD kunt aanvragen (ofzoiets). Online ingevuld, en gister de brief met de code daarvoor in de bus gekregen. Ook gelijk geregeld, werkje van niks dus nu helemaal in de startblokken voor de teruggaaf.
Nog geen rekeningoverzicht gezien.

De brief!

Ik heb hem vandaag ontvangen! De bewuste brief met mijn saldo :-)

Ook heb ik een digiD aangevraagd dus volgende week weer eens verder kijken hoe en wat.

dombo

dombo

04-12-2009 om 09:52

Hier niet

wel een mail dus met hoe je moet terugvragen maar nog geen brief met het saldo per 12 oktober! Daar moet ik op wachten anders kan ik het juiste bedrag niet invullen. Ik hoop dat die brief gauw komt.

Marit

Marit

04-12-2009 om 11:14

Heb er nu ook 1

Met saldoinformatie van het totale bedrag, en daaronder staat dan het bedrag dat je begin november kon opnemen, maar dan de helft. Ik neem aan dat de andere helft dan "op rekening van de andere en/of spaarder" komt? Wel een beetje verwarrend, omdat het saldo wel het totaal is en niet de helft. Bovendien zeggen ze niks over de Zilvervloot. Hiervoor komt weer een apart schrijven, met aparte inlogcode, en aparte procedure. Om het overzichtelijk te houden.... En nu maar afwachten...
Groet,
Marit

Marit

Marit

04-12-2009 om 11:15

Dombo

Ik heb de aanvraag om teruggave gedaan zonder dat ik de brief nodig had. De brief geeft alleen het saldo. Als je inlogt op www.dgs-dsb.nl krijg je via de site ook de saldoinformatie.
Succes, Marit

dombo

dombo

04-12-2009 om 16:25

Marit

Hier nu vanmiddag ook een saldobrief! Mooi, daar gaan we straks even voor zitten.
In onze brief staat gewoon het hele saldo voor onze en/of rekening, nergens staat iets van de helft. En wat ik zo lees op de dnb-site moeten we allebei een aanvraag doen voor dat hele bedrag.
Hoe doe ik een aanvraag bij een en/of-rekening?
Indien u een gezamenlijke rekening heeft, dan moeten u én uw mederekeninghouder(s) ieder een aparte aanvraag indienen voor een vergoeding onder het depositogarantiestelsel. Één mederekeninghouder kan niet namens de andere rekeninghouder(s) een aanvraag indienen.
Let op: bij het doen van de aanvraag moet u altijd het totale saldo op de rekening vermelden, dus niet uw deel van het saldo. Als er meerdere mederekeninghouders zijn, wordt dat saldo door DNB evenredig verdeeld. Noot: als een andere verdeling is afgesproken en dit kan worden aangetoond, dan wordt van de evenredige verdeling afgeweken.

dombo

dombo

05-12-2009 om 14:41

dat was een fluitje van een cent en nu maar wachten tot het geld op de rekening staat.
Heb ik nog een vraag. Ik wil het spaargeld goed gaan splitsen, want sinds IJsland is het garantiebedrag nu wel 100.000 maar dat was tijdelijk en het zou weer verlaagd gaan worden. Maar er zijn veel banken die onder een hoedje zitten. Allemaal verschillende namen en achter de voordeur is het toch 1 pot nat. Ik heb ooit eens een site gezien waar je kon bekijken wie er bij elkaar horen en wie niet maar die kan ik niet meer vinden. Iemand een idee?

Hier ook

Alles ingevuld op de site en nu maar afwachten :-)

Ook wij hebben het verspreid over 5 verschilldende spaarrekeningen bij verschillende banken. Deze vallen allemaal onder het depositogarantiestelsel.

dombo

dombo

18-12-2009 om 19:10

Yes!

Geld is terug, zelfs nog 1 cent bonus. Eind goed al goed, leve de garantieregeling.

Hier ook!

Lekker alles terug!

Fijne feestdagen :-)

Ook overgemaakt

Alles bij elkaar genomen, vind ik dat ze het heel vlot en professioneel afgehandeld hebben. Geen gezeur en gedoe met brieven, kopieen etc. DigiD was een gouden greep. Alles eenvoudig vanachter je pc regelen :-)

Marit

Marit

19-12-2009 om 21:48

Nu ook

Ja hoor, wij hebben deze week ook bijna alles teruggekregen. Prima en snel dus. Alleen het Zilvervloot-geld nog niet. Maar daar moest ik zoveel formulieren voor inleveren, dat verbaast me niks dat ik het nog niet heb.
Groet,
Marit

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.