Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Arawen

Arawen

19-01-2012 om 13:24

Eigen ziektekostenverzekering voor 18+

Zoon wordt over 2 maanden 18 en dat betekent vanalles regelen. Zo ontving ik een brief van mijn (collectieve) ziektekostenverzekering; zoon mag via mij verzekerd blijven, dus met mijn 10% korting, maar dan moet ik betalen. Hij kan ook een eigen polis afsluiten en dan zelf betalen.
We zitten nu te dubben wat wijsheid is. Alles laten staan zoals nu (met mij mee verzekerd) betekent geen vrijwillig eigen risico en de een-na-hoogste categorie aanvullend verzekerd. Kost ca. EUR 150. Da's iets meer dan hij aan zorgtoeslag gaat krijgen..;-). Polis veranderen kan natuurlijk. Het is een hele gezonde jongen die eigenlijk niet verder komt dan de huisarts en nooit gaatjes heeft. Maar ja.. het risico..
Daarom kom ik hier even 'sparren' om te vragen wat jullie hebben gedaan en waarom. Wel of geen tandarts-verzekering? Wel of geen vrijwillig eigen risico? Wat is wijsheid? Wie helpt ons nadenken?

groetjes Arawen

Coco

Coco

19-01-2012 om 16:26

Aanvullende verzekeringen

"Polis veranderen kan natuurlijk. Het is een hele gezonde jongen die eigenlijk niet verder komt dan de huisarts en nooit gaatjes heeft. Maar ja.. het risico.."
Het vervelende van die aanvullende verzekeringen van tegenwoordig is, dat je eigenlijk nooit ├ęcht verzekerd bent. Voor hetzelfde geld gooien ze volgend jaar de hele dekking weer om en tegen de tijd dat je het echt nodig hebt is dat onderdeel allang uit het pakket gegooid. Volgens mij kun je gewoon beter een basisverzekering nemen en jaarlijks wat geld opzij zetten voor als de nood aan de man komt.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2012 om 18:20

En hier...

Hier heeft zoon een studentenverzekering met eigen risico en een tandartsverzekering, in totaal zo'n 90 euro per maand.

Chippie

Chippie

19-01-2012 om 21:49

Ik zou...

Ik zou hem allereerst zelf wat dingen laten regelen en uitzoeken. En ik denk dat hij veel goedkoper af is als hij een studentenverzekering neemt zonder aanvullende verzekering of tandenverzekering. Ik ga er vanuit dat hij hier en daar nog gesponsord moet worden. Hij betaalt die verzekering zelf en jij vangt de dure klappen op. Studentenverzekeringen zijn vaak nog voordeliger dan gewone verzekeringen.
En misschien moet je ook voor jezelf kijken of je die 150 euro echt nodig hebt (ik heb zelf ook een basisverzekering; in de laatste 10 jaar heb ik zoveel premie bespaard dat ik wel een jaar wekelijks naar fysio kan en drie wortelkanaalbehandelingen kan nemen.

ilsepilse

ilsepilse

20-01-2012 om 11:43

Meelezen..

zoonlief wordt in oktober ook 18 maar bij hem moet zeker fysio erin zitten (ivm basketball op hoog niveau) en tandartsenkosten, heeft ooit afgebroken voortand gehad en daar nu een kroon...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.