Home » Forum » En weer solliciteren

En weer solliciteren

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Gerdina
En weer solliciteren

Ik heb weer een vacature gezien. Deze komt nog (veel) dichter bij wat ik wil dan de vorige keer. Nu wil ik de cotactpersoon (hoofd van de afdeling) bellen met wat vragen zodat ze iig mijn naam al kent. En hopelijk kan ik dan ook vast wat uitleggen van mijn motivatie en mijn C.V. aangezien mijn C.V. wel een logica heeft als je mijn geschiedenis kent, maar anders kan lijken op het C.V. van iemand die niet weet wat ze wil.
Hebben jullie nog tips met wat voor vragen ik kan stellen? De procedure staat al in de advertentie. Wat ik wil vragen is of het een probleem is dat ik een universitaire opleiding heb terwijl het om een MBO- functie gaat.
Waar ik ook benieuwd naar ben is of zij de selectie van de brieven doet of dat dat bij P&O gebeurt, daar moet de brief nl. heen. Kan ik dat vragen of is dat een stomme vraag?
Vanavond hoop ik aan de brief te beginnen, dan kom ik daar wel nieuwe tips voor vragen :-)

AnneJ
De markt

Toevallig heb ik nu een paar keer gehoord dat er juist op MBO-functies mensen aangenomen worden die daarvoor overgekwalificeerd zijn. Blijkbaar zijn ze niet bang dat die snel weer weg zijn.:-)
Verdringing dus maar in jou voordeel in dit geval.
Alleen als je daar een goede reden voor hebt, of weet te bedenken, zou ik vragen wie de selectie doet.
Het is niet eens zeker wie van de afdeling zelf uiteindelijk de brieven selecteert, kan een kleine commissie zijn in plaats van degene die je voor informatie kunt bellen. En dan kan het ook nog dat ze daar iets over afgesproken hebben maar dat om organisatorische redenen iemand toch ineens niet meedoet aan de 1e ronde maar misschien weer wel als er gesprekken gevoerd worden. Kortom, waarom zou je dat willen weten?

Gerdina
Annej

Bedankt voor je antwoord. Waarom ik het zou willen weten is dat ik wel heel enthousiast kan doen (ben ik ook!) maar als zij verder geen invloed heeft op de selectie, ik daar dus niet zoveel verder mee kom.
Maar goed, ik ga zo maar eens bellen en zien hoe het gaat.....

Temet
Gerdina

"Waarom ik het zou willen weten is dat ik wel heel enthousiast kan doen (ben ik ook!) maar als zij verder geen invloed heeft op de selectie, ik daar dus niet zoveel verder mee kom"

Als je echt enthousiast bent is er helemaal niets tegen dat te laten weten, want ook als de mevrouw in kwestie niet direct verantwoordelijk is, is de kans aanwezig dat zij bij de koffieautomaat tegen de wel verantwoordelijke zegt dat ze toch zo'n leuke enthousiaste kandidaat aan de lijn had.

Groeten,

Temet

Gerdina
Gebeld

En een leuk gesprek gehad. Niet eens met degene die in de advertentie staat (die is op vakantie) maar iemand anders. Een hogere opleiding was geen probleem. Ik heb gelijk al kunnen melden dat ik ervaring heb in al de drie de gebieden die samenkomen in deze functie..
In ieder geval heeft ze mijn naam genoteerd, zei ze!

Gerdina
Oef

dat is een vak apart: sollicitatiebrieven schrijven. Heeft iemand niet een kant en klare liggen? :-)

JansjeRommy
Gerdina

Juist niet joh, niets zo erg als een standaardbrief. Mijn tip is houd het kort maar krachtig. Als commissielid lees je zoveel brieven, je hebt echt geen zin in lange epistels. Snel to the point zeggen waarom je de juiste persoon voor die plek bent en een overzichtelijk CV maken. Als je uitgenodigd bent je goed voorbereiden op het bedrijf en de functie, mijn ervaring is dat heel veel mensen dat niet nodig achten en alleen al daarom afvallen. Succes!

Gerdina
Brief is weg

met dank voor de hulp van een lieve OO'er.
Als ik uitgenodigd word, zal ik me zeker inlezen en me goed voorbereiden. Wie weet kom ik dan weer om tips vragen; welke kleding ik aan moet bv. :-)

Gerdina
Update

Ik mag donderdag op gesprek! Ik ben heel blij én heel zenuwachtig nu!

Roosje Katoen
Leuk

Weet je al wat je aan doet? ;-)

Genista
Jo!

You go! Ik wens je een goed gesprek.

ishtar
Hee, leuk!

en spannend!
Hoe laat? Dan zal ik duimen;-)

Mea Proefrok
Gerdina

Ik duim me suf! Heel veel succes!

Vertigo
Succes ook

Dat was alvast heel goede brief!

Gerdina
Dank jullie wel

Ik heb donderdag om 14.15 het gesprek. En wat ik aandoe.. daar denk ik nog over. Het hoeft waarschijnlijk niet al te formeel. Gisteren op de chat al veel goede tips gekregen voor het gesprek. Die ga ik later vandaag eens netjes op papier zetten.
Als jullie nog goede tips hebben voor kleding, vragen etc. houd ik me aanbevolen!

Sancy
Succes!

Veel succes vandaag met je gesprek Gerdina!

Gerdina
Gesprek gehad

en het ging wel goed denk ik. Maar ik heb nog 4 medekandidaten dus het blijft nog afwachten. Maandag hoor ik meer als het goed is.
Bedankt voor het meeleven!

Shonagh
Spannend

zal wel een lang weekend worden !

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.