Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Tirza G.

Tirza G.

02-01-2010 om 12:12

Ervaring met continu-rooster werk?

Zijn er hier mensen (of partners van mensen) met ervaring met het zgn. 2-2-3 continurooster? Tirzaman werkt nu 2-2-2 en ze willen gaan veranderen We kunnen nog niet goed inschatten hoe het zal gaan vallen in de praktijk, vooral de 3 nachten lijken ons zwaar. Vroeger, heel vroeger, werkte hij 5 nachten en dan schakel je dus om. Het rooster daarna ging naar 4 nachten en toen schakelde hij ook nog om. Nu, bij 2 nachten, niet - en dat is eigenlijk wel prettig. Drie lijkt net de "schakelnacht" te zijn en daar hebben we eigenlijk geen zin in

Tirza

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
huismusje

huismusje

02-01-2010 om 13:51

Ervaring

Mijn man werk dan dubbel onregelmatig en heeft idd ook welleens 3 nachten achter elkaar. Maar hij klaagt altijd steen en been en probeert er of een nacht bij te krijgen of een nacht weg te geven. Meestal lukt dit wel omdat meer collega's het als een probleem ervaren en ze dan dus om en om ruilen. Zodat ze wel net zoveel nachten blijven werken in de maand maar dan 2 om 4 werken.

Als het nog niet definitief is dan zou ik bezwaar maken of het moet net zo makkelijk te ruilen zijn met collega's onderling als hier.

Gr HUismusje

Tirza G.

Tirza G.

02-01-2010 om 20:25

O jeetje

Huismusje, wat bedoel je met "dubbel onregelmatig"?
Dit nieuwe 2-2-3 rooster verschuift dus ook nog in zichzelf zeg maar. Dus 2 vroeg, 2 laat, 3 nacht, vrij, 3 vroeg, 2 laat, 2 nacht en dan een torn van 2 vroeg, 3 laat, 2 nacht. Het is dus niet altíjd 3 nachten, maar wel regelmatig Ons idee dat dat dus het zwaarste zal worden aan het nieuwe rooster lijk jij in elk geval wel te herkennen. Zucht.

Tirza

huismusje

huismusje

03-01-2010 om 11:03

Dubbel onregelmatig

Bij jou man zit er een cyclus in. Dat is dus een regelmaat in de onregelmatigheid.

Mijn man kan bv 1 vroege dienst hebben, dan 2 late diensten. een dagje vrij en weer 2 vroege of bv 2 nachten.
Het is dus ook nooit een cyclus maar alles kan door elkaar gegooit worden met in acht neming van de rust tijden.

Ook heeft hij geen rooster. Hij krijgt op donderdag te horen wat hij de week erop moet gaan doen en ook dat is nooit helemaal heilig.

Gr huismusje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.