Home » Forum » Even voor mijn broertje ontslag en nu

Even voor mijn broertje: ontslag en nu?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mijk
Even voor mijn broertje: ontslag en nu?

Mijn broer is vanavond ontslagen. In zijn vakantie en over de telefoon. Morgenochtend vroeg vertrekt hij naar het buitenland voor vakantie dus zijn hoofd loopt over.

Vandaar dat ik dacht ik help hem even de zaken op een rijtje zetten. Moet hij nu ook uvw bellen ook als hij het nog niet zwart op wit heeft? En hoe en wanneer teken je bezwaar aan tegen je ontslag het is bijzonder vreemd gegaan allemaal dus hij is in een strijdvaardige bui...

Wie helpt ons even?

Mijk

Lindis
Mijk

Wat een rotstreek om zoiets in de vakantie en telefonisch (!) te doen.

Het is dus niet met wederzijds goedvinden gegaan begrijp ik. Dan moet er een ontslagvergunning zijn of het dienstverband moet door de rechter ontbonden worden.

Het is mondeling medegedeeld dus er zal wel geen ontslagvergunning zijn.

Ik hoop dat hij een rechtsbijstandverzekering heeft of lid is van de bond. Die moet meteen ingeschakeld worden. En anders kan hij ook informatie krijgen bij het UWVwerkbedrijf. Zie hun site.
https://www.werk.nl/portal/page/portal/werk_nl/werknemer/meer_weten/arbe...

Succes

Nasha 1st
Wat

is er precies gezegd? Is hij op staande voet ontslagen? Wat is dan de reden? Of heeft de baas alleen gezegd, we gaan ontslag voor je aanvragen? Was zijn contract misschien afgelopen? Wat voor contract heeft hij?

Jakiro
Gelijk inschrijven

Gelijk al inschrijven bij het UWV (kan online), de claim afhandeling duurt langer dan normaal ivm vele drukte,dus om snel van een uitkering zeker te zijn gelijk al melden (adviseren ze ook)
En verder had ik ook de vragen die al eerder gesteld zijn.
Jakiro

mijk
Dank!

Hij heeft een vast contract maar het bedrijf heeft wel kortgeleden een nieuwe eigenaar gekregen die weer een nieuwe baas heeft aangesteld. Reden is onduidelijk. Er gaat volgens mij een ontslagvergunning aangevraagd worden..

Temet
Mijk

Als er een ontslagvergunning aangevraagd gaat worden, is die er dus nog niet, en is broer ook nog niet ontslagen. Hij kan in dat geval de berichten afwachten, maar doet er wel verstandig aan alvast te solliciteren (maar zo goochem was-ie vast zelf al). Er gaat een vergunningaanvraag komen, waar hij nog op reageren/verweren kan, als de vergunning afgegeven wordt moet werkgever nog een opzegtermijn in acht nemen en pas daarna is broer echt werkloos.

Hij is nu dus nog niet werkloos, melden bij UWV is vziw nog niet aan de orde (toch, Nasha, of kan je je ook al melden als je nog geen ontslagdatum hebt?)

Groeten,

Temet

Nasha 1st
Je mag je al inschrijven

omdat je bedreigd wordt met werkloosheid, aanvragen van uitkering heeft nu nog niet zoveel zin omdat je inderdaad nog geen ontslagdatum weet. Pas nadat de vergunning is verleend kan werkgever opzeggen met in acht neming van de opzegtermijn (min 1 maand als de procedure bij UWV is geweest, als er maar 1 maand minimaal overblijft). Dan weet je ook wanneer je werkloos wordt en 3 weken voor die datum kun je je uitkering aanvragen.

mijk
Als die papieren nu nog niet rond zijn?

moet hij zich dan gewoon op het bedrijf melden. Is niet de bedoeling van baas geloof ik, maar ik kan me voorstellen dat als je formeel niet ontslagen bent je toch op werk moet verschijnen of niet?

Dank maar weer!

mijk

Nasha 1st
In principe wel

maar als de werkgever heeft aangegeven dat het niet hoeft, dan niet. Ik zou wel, als werkgever het niet schriftelijk bevestigd, zelf een brief sturen dat werkgever HEM op non-actief heeft gezet, en dat hij gewoon bereid is zijn werkzaamheden te verrichten.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.