Home » Forum » Heb ik recht op ww

Heb ik recht op ww?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anky
Heb ik recht op ww?

Ik heb een baan van 15 uur per week. Anderhalf jaar geleden heeft mijn baas mij gevraagd om voor een project 12 uur per week extra te gaan werken, dat heb ik gedaan. Dat project loopt in oktober af. Ik wist vooraf dat het een tijdelijk project zou zijn. Heb ik recht op ww voor die 12 uur van het project? De een van zegt ja, natuurlijk terwijl de ander zegt: nee, want je wist dat het tijdelijk was. UWV zegt: eerst inschrijven en dan kijken we verder. Wie weet raad?

amk
Kan

het zou kunnen, maar dan moet je die 12 uur ook weer beschikbaar zijn voor ander werk. Ook als dat bij een andere werkgever zou zijn. Je hebt er ook een sollicitatie plicht bij.

Nasha 1st
De vraag

of je recht hebt op WW wordt nooit telefonisch beantwoord, omdat dat nu eenmaal per situatie bekeken wordt. Wel kun je zelf kijken op de www.uwv.nl kijken wat de voorwaarden zijn om in AANMERKING te kunnen komen voor WW. En ja, 1 van de voorwaarden is dat je ook beschikbaar bent voor die 12 uur. Dus als jij voor die 12 uur gaat solliciteren, dan zul je ongetwijfeld in aanmerking kunnen komen voor WW. Hoe waren die 12 uur afgesproken? In een tijdelijk contract? Is het van rechtswege geeindigd? Moest er worden opgezegd? Ook dat soort dingen wordt bekeken voor je recht op WW...

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.