Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kiki

Kiki

02-07-2010 om 23:44

Hitte op kantoor

Het is erg warm op kantoor en het personeel klaagt. En ik heb misschien ook een korter lontje als gebruikelijk (zwanger, hoofdpijn, hooikoorts en hormonen en ik moest vandaag in Eindhoven zijn in een gebouw zonder airco) Dus ik wil even wat meningen horen.

We hebben twee ventilators, en openslaande deuren naar de tuin. Maar het is gewoon heet, ook met de ventilators

Ik zeg 'uitzitten' en ik ga voor die anderhalve dag warmte per jaar geen airco aanschaffen (sowieso gaan we volgend jaar januari naar een ander pand en daar zal ik wel zien)
Maar nu zijn ze boos op mij en willen een tropenrooster. Ze vinden dit onwerkbaar.

Ik heb ze vandaag eerder naar huis laten gaan, maar ik ben daar eigenlijk niet van plan een gewoonte aan het maken. Nu was het voetbal, dus niemand zal kantoor bellen. Maar het is gewoon heel druk en mensen verwachten van een kantoor gewoon telefonische bereikbaarheid tot vijf uur.

Mijn argument is dat geen enkel kantoor dat doet, dat het niet in de CAO staat en mijn belangrijkste argument 'waar wil je in vredesnaam heen dan? Naar huis? daar is het minstens net zo warm.

Bij mijn broertje op het lab is het 33 graden, bij mijn man op werk 28 graden. Mijn schoonvader heeft een schildersbedrijf en daar werken ze ook gewoon allemaal.
Mijn vaders kantoor heeft ook geen airco en mijn moeder werkt ook onder hoge temperaturen. Vrienden in de bouw moeten ook gewoon doorwerken.
Bij mijn broertjes in de klas was het vanmorgen al 30 graden en ze hebben gewoon school gehad. De meiden bij mij op het kinderdagverblijf hebben ook een warme speelruimte en willen ook niet eerder weg.

Dus nee, geen tropenrooster uitzitten dus, ik koop wel een ijsje voor je.
Hoe doen jullie bazen dat?

Jaymza

Jaymza

02-07-2010 om 23:49

Hier

Tegenwoordig hebben we airco, maar daarvoor mochten we eerder weg wanneer het erg heet was. Ik denk dat de productiviteit wel afneemt bij grote warmte, maar inderdaad, elders is het even warm, of je moet in de supermarkt naast de koelvitrines gaan staan.

Jaymza

guera

guera

03-07-2010 om 12:33

Tuurlijk

is het elders net zo warm maar ik zit liever thuis op de bank te hangen dan op kantoor.
Ik vind dat je als werkgever wel moeite moet doen.
Vraag om een tropenrooster begrijp ik wel. Waarom ga je niet in gesprek met je medewerkers? kijken of er een werrkbare oplossing uit kan komen? soort ploegendienstje draaien? de een eerder weg, de ander de volgende dag eerder weg? Of telefoon doorschakelen?
Die mobiele airco's kosten trouwens geen drol....

Ik vond dit op google:
Het beste is een situatie waarin de werknemer zelf het klimaat kan bepaling door het regelen van de ventilatie, air-co, verwarming, zonwering en openen of sluiten van ramen. Hoe meer mensen er in dezelfde ruimte werken hoe meer problemen dit geeft. Vaak is het probleem dat er te weinig regelmogelijkheden zijn, in deze gevallen vormt meestal de warmtebelasting het grootste probleem. Een werknemer kan zijn werkgever verzoeken om de werkomstandigheden dusdanig aan te passen dat de warmteoverlast vermindert. Een werkgever moet aan dit verzoek voldoen als hij in redelijkheid aan de wens van zijn werknemers gehoor kan geven. Het beoordelen van de warmteoverlast is werk van specialisten, raadpleeg hiervoor altijd de arbeidshygiënist van uw arbodienst.
Maatregelen om de warmteoverlast te beperken:

* Verleggen van werktijden.
* Aantal werknemers in ruimte beperken.
* Ventilatoren gebruiken.
* De vochtigheidsgraad verlagen.
* Platte daken met water koelen.
* Zomogelijk koele lucht toevoeren.
* s'nachts ventileren
* Warmte producerende apparatuur (denk ook aan verlichting) uitzetten.

Vic

Vic

03-07-2010 om 14:30

Afwisselen

Bij ons op kantoor is het tussen de 18 en 22 graden (afhankelijk van de collega die als laatste aan het knopje zit). Vanwege het warme weer wordt er wel meer thuis gewerkt of vrij genomen. Op de afdelingen die telefonisch bereikbaar moeten zijn wisselen de medewerkers elkaar af. Vroeger vielen wij nog wel eens in als achtervang voor de telefoon (ik hoef niet zo nodig om 7 uur te beginnen), maar dat mag nu niet meer. Overigens had ik van de week een overleg met een collega die afbelde omdat het 'te warm was voor de trein'. Daar kan ik me erg over verwonderen, het is voor je werkgever ook niet te warm om je salaris te betalen. Natuurlijk wil je met dit weer liever onder een parasol met een biertje, maarja je bent nu eenmaal een overeenkomst aangegaan met bepaalde verplichtingen.

Vic

Vic

03-07-2010 om 14:31

Kiki (o.t.)

Ben je (weer) zwanger?

Els

Els

03-07-2010 om 14:51

Enige flexibiliteit

flexibiliteit en loyaliteit komt van twee kanten, vind ik een erg belangrijk standpunt.

bedenk van te voren eens wat de schade is als je iets gaat veranderen. Hoe vaak wordt het nog >30 graden in Nederland deze zomer? volgende week nog 3 dagen en daarna misschien nog een keer een paar dagen max. Hoe erg is het, dat valt toch reuze mee?

je kunt allicht een beetje mee denken door bijvoorbeeld een tropenrooster in te gaan voeren mits er altijd 1 medewerker tot 5 uur op kantoor komt. Het rooster mogen ze dan zelf uitzoeken.

airco in het nieuwe pand vind ik wel iets om over na te denken, het komt de werkomgeving zeer ten goede. Als je met z'n allen in 1 kamer zit wordt het al snel warm. misschien kun je daar iets over zeggen, een vooruitzicht dat het beter gaat worden helpt vast. en ze dan vast ook begrijpen dat je in het huidige pand niets meer gaan doen.

overigens bij mijn werk is er tropenrooster, ook om te regelen dat de medewerkers gewoon voetbal kunnen zien maar de werkuren wel gemaakt worden. dus geen verlies voor het bedrijf en geen verlies voor de medewerkers. daar waar mensen gebeld kunnen worden, wordt de telefoon doorgeschakeld naar de mobiel en wordt er verwacht dat medewerkers hun mobiel gewoon opnemen en klanten te woord staan (en evt helpen).

volgende week heb je weer een paar dagen deze hitte. Je kunt er gebruik van maken door wat goodwill bij je medewerkers te kweken, of je kunt ze nog steviger laten balen door op je standpunt te blijven staan.

Els

Kiki

Kiki

03-07-2010 om 15:10

Vic,

Ja, ik ben weer zwanger. Nog heel pril wel, de misselijkheid is net begonnen. Niet helemaal gepland, maar wel gewenst. Komt waarschijnlijk ergens in maart ofzo. Ik weet het nog niet en ik kan niet terugrekenen ook, want ik had nog geen cyclus. Ik heb komende week een afspraak bij de verloskundige

Ik was gisteren ook gewoon zwaar geirriteerd, vandaar mijn kribbige posting. Ik snap echt waar dat ze het warm hebben, ik had het ook gruwelijk warm en dat ze klagen en natuurlijk zit je liever bank te hangen in deze hitte, dan achter je computer te werken. Ik ben alweer gekalmeerd, maar jullie geven goeie ideeën om mee te nemen in het gesprek voor maandag

Ploegendienst is misschien wel een optie, maar ik denk dat ik dan gepiep ga krijgen omdat het dan maandag bijv niet minder warm is als de dinsdag (heb ik al gezegd dat het meisjes van rond de 18 a 20 zijn? Halve pubers nog)

Guera, dit is de laatste zomer in dit pand en het is al juli. In ons volgende pand zit waarschijnlijk al airco. Ik ga geen stroomvretende mobiele airco kopen voor die paar dagen, ongeacht hoe duur die dingen zijn.
En ik ben op de hoogte van de ideale situatie, helaas is die dus niet te creëren op kantoor (vandaar dat we er ook weg gaan)

Telefoon doorschakelen is leuk in theorie, maar je hebt de spullen voor kantoor helaas nodig. Dus dat kan helaas niet.

Els je hebt helemaal gelijk en je moet maar van mij aannemen dat ik in het dagelijks leven heel flexibel was en ben en dat ik gisteren gewoon een off-day had.

Maar ik werk met best jonge meisjes, die prima hun eigen situatie zien, maar niet de mijne.
En toen bij het thuiswerken er enorm misbruik werd gemaakt, heb ik dat gestopt.

En hun idee van een tropenrooster (Allemaal van 0700 tot 1500, geen pauze en dan na drie uur de voicemail aan) vind ik niet acceptabel.

Maar ga vooral door met jullie meningen en ideeen. Ook ben ik heel benieuwd hoe jullie bazen dit soort dingen mbt warmte oplost.
Ik ken dus alleen maar bazen die zeggen dat ze het moeten uitzitten.

amk

amk

03-07-2010 om 16:46

Arbo-wet

je hebt de Arbo-wet tegen je.
Je bent verantwoordelijk voor het werkklimaat van je medewerkers.
http://www.arboportaal.nl/arbo_a_tm_z/w/warmte

Maar ook de medewerkers hebben een eigen verantwoordelijkheid. Als zij het niet verantwoord vinden om te blijven werken, kunnen zij dit (liefst schriftelijk) meedelen en de beslissing nemen naar huis te gaan.

Als ouders heb je ook de verantwoordelijkheid voor jou kind op school. Als je het niet verantwoord vind wegens de hitte, kun je je kind op grond van diezelfde arbo-wet thuis houden.

De opvatting dat je medewerkers, bot gezegd, niet moeten zeuren is niet afdoende. Je zult met deze warmte echt iets moeten doen als werkgever.

amk

amk

03-07-2010 om 18:46

Idd bij mijn werkgever

hebben wij zowiezo al de ruimte onze eigen tijden in te delen tussen 7:00 en 19:00 Maar met dit soort dagen wordt door de werkgever aangeraden vroeg te beginnen en dus ook vroeg naar huis te gaan.
Er wordt extra aandacht aan voldoende drinken gegeven.
Vergaderingen worden soms verplaatst naar buiten in de schaduw.
Indien er ruimte is kun je een ander kantoor/werkplek kiezen dat minder warm is. En ook thuis werken behoort tot de mogelijkheden.
Daarbij mag je ook nog eens 10+ of min uren hebben, dus er is voldoende mogelijkheid om te compenseren.

Bij ons

Hadden we vroeger tropen- en supertropenrooster en nu klimaatbeheersing.

Ik moet er wel bijzeggen dat men vroeger nogal eens verbaasd reageerde als ik vertelde dat ik om 1 uur naar huis mocht als ik om 7 uur 's ochtends zou beginnen bij temperaturen boven de 30 graden (onder bepaalde omstandigheden).

En ik kan me nog een werkgever van iets langer geleden herinneren: daar zat ik gewoon onder een plat dak op vrijdagmiddag helemaal gaar te wezen van de hitte. Echt niet dat dat reden was om eerder naar huis te gaan.

Het lijk ook wel dat we steeds verwender worden hier op dat gebied.

Daarnaast kun je je natuurlijk ook afvragen of er nog zo productief gewerkt gaat worden daar bij jou op kantoor in die hitte. Wellicht verdient die stroomvretende airco zichzelf wel heel snel terug.

Ik zou, als ik baas was, een rooster laten invullen en dan om de beurt vroeg naar huis en dan natuurlijk ook vroeg beginnen. Jammer dan als het op maandag warmer was dan op dinsdag of andersom. Je hoeft immers niet alles op te lossen. En de harde werkers die achterblijven zou ik dan op een ijsje tracteren...

amk

amk

03-07-2010 om 20:00

Pelle

en dat van die airco is dus nu net wat de Arbo-wet je eigenlijk wel verplicht als je je werknemers niet op een andere manier tegemoet kunt komen.

amk

amk

03-07-2010 om 20:51

Nou

als het alleen met een airco werkbaar wordt is dat wel wat gevraagd wordt.

Thuis hoef je de arbo-wet niet na te leven, dat scheelt.

Kiki

Kiki

03-07-2010 om 20:56

Hoe verplichten ze dat amk

dat zie ik nergens staan. Voldoende drinken is er sowieso, er zijn ventilatoren op kantoor, de ramen en deuren naar de tuin kunnen open.

En bedoelen ze 30 graden buiten? Of 30 graden in kantoor, in dat laatste geval was dat geen 30 graden op kantoor

In het eerste geval twijfel ik of het 30 graden buiten was. Ik woon nl inderdaad in Den Haag en het kantoor ook

Het gaat mij er gewoon om dat een bouwvakker ook geen vrij krijgt, mijn post wordt nog steeds bezorgd door hartwerkende postbezorgers die volgens mij ook geen tropenrooster hebben, mijn vuilnis wordt nog steeds opgehaald, de winkels zijn gewoon nog open en die hebben ook heus niet allemaal airco, de trams en bussen en treins rijden allemaal nog.

Ik wil best een ijsje kopen en de dames iets tegemoet komen qua arbeidstijden en we gaan het er absoluut over hebben en ik wil best open-minded zijn, maar ik ga het niet goedvinden dat ze elke dag om 1500 uur weggaan, ook al is het maar voor drie dagen volgende week, zodat ze naar hun net zo'n warme misschien wel warmere huis kunnen gaan. We hebben het allemaal vreselijk warm, ze zijn echt niet de enige.

amk

amk

03-07-2010 om 22:14

Dat is het vervelende

van de arbo-wet: als werkgever ben je verplicht te zorgen voor een goed werkklimaat. Als je als werknemer een klacht indient bij de arbeidsinspectie en die komt een controle doen, kun je daarop een sanctie krijgen.
Zal eerst een aanwijzing zijn wat je moet doen, en vervolgens een controle of je het gedaan hebt.

De soep wordt denk ik

niet zo heet gegeten in dit geval.

De werkgever dient voor een goed werkklimaat te zorgen, maar er staat niet specifiek omschreven wat dat dient te zijn.

Als ik het verhaal zo lees zou het enige waarop je tekort schiet de koele pauzeruimte zijn. De rest doe je namelijk al. En hoe koel die pauzeruimte dan zou moeten zijn staat ook nergens omschreven.

Verder weet men bij de arbeidsinspectie ook dat het in heel Nederland warm is en dat dit maar voor een paar dagen is. Het is anders als je bijvoorbeeld een sauna hebt en je medewerkers dag in dag uit in temperaturen boven de 30 graden dienen te werken. Of de hele dag in de brandende zon staan.

Ik zou de gok in ieder geval nemen als ik jou was. Mijn ervaring met de arbeidsinspectie is dat deze het meestal al druk genoeg heeft met andere speerpunten en niet te moeilijk doet over een kantoorruimte die tijdelijk wat warmer is dan gewenst. En bovendien ben je bezig met verbeteringen want je bent bezig met een nieuwe pand waar de arbeidsomstandigheden veel en veel beter zijn. Niemand verwacht dan van jou dat je nog flinke investeringen in dit gebouw gaat doen.
Mocht dat toch wel het geval zijn dan hoor ik het overingens graag, want je wil niet weten hoe warm het afgelopen maandag in het klaslokaal van mijn dochter was....

amk

amk

03-07-2010 om 22:30

Dees

jij bent zelf verantwoordelijk voor je dochter, dus als jij het niet verantwoord meer vind kun je haar met beroep op dezelfde arbo-wet gewoon thuis houden.

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 09:02

Tropenrooster

Ik zou me ook niet zo druk maken over de arbeidsinspectie. Dikke kans dat het geen 30 graden is op je kantoor en dan nog hebben ze wel wat anders te doen. Ik zou me wel druk maken over de relatie met je werknemers. Daar kun je nu een hoop maken of breken.
Je vindt het onzin om ze eerder naar huis te laten gaan "zodat ze naar hun net zo\'n warme misschien wel warmere huis kunnen gaan." Dat bepaal jij niet en dat weet je niet. Wie weet gaan ze naar het strand, zwembad, een famililid met een airco-huis. Daar gaat het ook niet over. Is het echt niet mogelijk om voor dat handjevol hete dagen te zeggen: om 15.00 naar huis als er maar elke dag eentje blijft tot 17.00? En die uren komen dan natuurlijk niet voor jouw rekening. Tropenrooster wil niet zeggen gratis vrij, het wil zeggen andere uren. Ze moeten die uren dus wel inhalen, of van hun ADV of vakantie laten afschrijven. Dan hebben ze de keus of ze dat willen of toch maar kiezen voor een paar uurtjes langer op het warme kantoor.
Kari

Kiki

Kiki

04-07-2010 om 10:17

Ik maak me ook niet druk om de arbeidsinspectie

Iemand anders begon daar over.

OK, dit heb ik bedacht, dankzij jullie: mogen jullie zeggen of het redelijk is.

Een blijft inderdaad tot 1700, de andere mogen dan om 1500 weg. Met een rouleersysteem. Die uren worden voor september ergens ingehaald (we hebben nogal een heftige deadline in september 2010, vandaar)

Ze moeten er allemaal mee akkoord gaan, is er een het er niet mee eens houd het verder op.

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 12:57

Waarom

moeten ze er allemaal mee akkoord gaan? Is het een bezwaar als er b.v 3 van de 5 (ik zeg maar wat) liever hun uren sparen en blijven, terwijl er 2 liever eerder weggaan bij de door jou aangegeven mogelijkheid van een tropenrooster?
Kari

Ach

Ik snap het nut niet van een tropenrooster deze week. Zo warm wordt het niet meer volgens KNMI. Zo'n 25 graden langs de kust. Dat is toch niet te heet om te werken?
Ik vind dat je overigens een middagje in een bloedheet kantoor best kan overleven hoor. Ik heb ook vrijdag gewerkt in een bloedheet kantoor zonder airco. Alles wat rustiger aan doen, dan overleef je het wel. Met mijn man heb ik pas medelijden: hij zit op een torenkraan en de kabine waar hij in zat werd meer dan 45 graden!

Kiki

Vziw is er geen duidelijke regel over hoe heet het nog mag zijn in een kantoor. Ik heb nu geen tijd om het zelf uit te zoeken maar op de site van de FNV en vermoedelijk ook wel van de arbeidsinspectie zelf kun je daar desgewenst informatie over vinden.

de aangedragen oplossing lijkt me heel netjes: als er maar iemand tot 17 uur blijft mag de rest eerder weg, maar wel op eigen kosten.
Het zal mij trouwens benieuwen hoe graag men nog eerder naar huis wil als daar uren voor moeten worden opgenomen, maar goed, dat moeten de dames zelf weten.

Sterkte ermee (enne.. gefeliciteerd nog!)

Temet

elsje78

elsje78

04-07-2010 om 22:03

Kiki

Hee Kiki

Ik vind eigenlijk ook dat ze niet zo moeten zeuren, even los van alle regeltjes ed...zoals je weet werk ik in het onderwijs en daar hebben ze echt geen airco en is het bloedheet in onze school (1 verdieping, plat dak, veel glas) en kom ik de dag door met 15 pubers, dus ik heb echt geen medelijden...

Elske

Kiki

Kiki

04-07-2010 om 22:07

Dank je wel temet,

we zijn erg blij.

Dank jullie wel voor jullie meningen. Ik denk inderdaad dat ik het hun zelf laat uitvechten, als er maar een iemand blijft en ik weet wie dat is.
En zelf betwijfel ik het overigens of er iemand eerder weggaat als het ze uren kost, maar dat is een ander verhaal.

Nogmaals bedankt, ik ben momenteel zo ontoerekeningsvatbaar dat ik niet meer weet wanneer ik nu redelijk ben en wanneer niet :)
Ik ontplofte vandaag thuis over de was die niet was opgehangen, ik bedoel ... de was?!? echt zo'n non-onderwerp. Maar op een een of andere manier was dat ineens nu erg belangrijk

Amk

Ja dat heb ik gelezen ja. Maar dat is eigenlijk niet wat ik wil. Ik wil dat er iets aan de arbeidsomstandigheden van de juf gedaan wordt. Ze heeft de lessen hard nodig en ik moet af en toe ook nog wel eens naar mijn werk, dus thuishouden is niet altijd een optie.

ilsepilse

ilsepilse

09-07-2010 om 21:36

Flauwvallen

bij ons vielen de klanten met bosjes flauw met een temperatuur van 32 gr binnen, gelukkig hebben we na 6jr zeuren nu airco en kunnen we de klanten die gevaccineerd moeten worden (reizigers) een koele ruimte aanbieden !

Kiki

Kiki

13-07-2010 om 21:44

Het gesprek ging ongeveer als volgt:

Nee, we willen geen tropenrooster, dat lost niets op want het is om tien uur al warm.
Nee, we willen geen ventilator erbij, dat lost niets op want dat verplaatst alleen maar warme lucht.
Nee, we willen geen uren compenseren, we werken al 40 uur. We kunnen die compensatie-uren dan niet meer inhalen.
Nee, we willen het al helemaal niet uitzitten

Wat wil je dan wel:

Een mobiele airco

Dat kan niet, heb je nog andere ideeën.

Nee

Boos werd is toen een van de meisjes zei:
Die warmte is slecht voor mijn baby (ander meisje is net als ik zwanger) en ook voor de jouwe, je moet iets doen. Je moet een mobiele airco kopen

Mijn baby en de jouwe ligt in een lekkere zak met water van 37 graden, een stuk warmer als hier op kantoor.
Jij rookt en je drinkt gewoon door tijdens je zwangerschap, dat is pas slecht en veel slechter als een warm kantoor (dacht ik, heb ik niet gezegd, maar oooooo als ik niet op mijn tong gebeten had. Kennelijk is haar zwangerschap nu ineens wel een argument)

Godzijdank is het nu afgekoeld en hopelijk blijft het nog even zo. Want we gaan er niet uitkomen.
Ik heb iig een nieuwe ventilator gekocht en aangegeven dat als ze een oplossing weten waarin er geen uren niet gewerkt worden en waar het woord airco niet in voor komt en wat geen duizenden euro's kost ze het maar moesten melden

Minet

Minet

15-07-2010 om 08:37

Kiki

Hoe komt het dat jouw medewerkers zo ontzettend weinig betrokkenheid bij hun werkgever/bedrijf laten zien???
Een stuk teambuilding lijkt me hier op zijn plaats, de warmte is nu de stok waarmee ze slaan.

Kiki

Ik vraag me af waarom je geen (mobiele) airco koopt en die op de werkplaats neer zet. Ik ben geen belastingdeskundige, maar dat valt toch gewoon onder bedrijfskosten (en het meerverbruik van de stroom ook)?

Zelf kan ik absoluut niet tegen de warmte, heb dan ook op de werkplek een ventilator staan zodra het boven de 21/22 graden is zet ik die aan. Ik moet er niet aan denken dat mijn collega´s of werkgever dat niet toe zou staan, want dat zou voor mij betekenen dat ik mijn werk niet kan doen (ja, dat is niet overdreven)

Net als Minet vraag ik me ook wel een beetje af waarom de verstandhouding met je personeel zo stroef is, misschien ben je een beetje te streng?

(PS die mobiele airco is toch altijd handig, mocht je bedrijf verhuizen, dan kun je em thuis gebruiken, of je verkoopt em weer)

liora

liora

15-07-2010 om 10:32

Kiki

Ik sluit me aan bij de eerdere reacties en vind ook de argumenten van je medewerkers sterk. Hoe kan je uren compenseren als je 40 uur werkt? Werken ze allemaal zoveel trouwens?

En het is niet aan jou om iemand te veroordelen over haar gedrag tijdens de zwangerschap ook al zou je zelf andere keuzes maken.

En waarom moeten zij een oplossing verzinnen? Verzin het zelf!

En tot slot: er is een enorm tekort aan personeel in de kinderopvang dus wees zuinig op je medewerkers!

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kiki

Kiki

15-07-2010 om 12:48

Liora

Ik kwam al met meerdere alternatieven aanzetten, die werden allemaal afgeschoten. Met name het ventilatorverhaal vind ik gewoon kinnesinne. Als je ieder een ventilator op je bureau hebt valt het best mee.

Maar goed, een x-aantal oplossingen waren dus al door mij aangedragen en dat was niet goed.
Ik ben van mening dat je dan zelf aan zet bent.

Ik veroordeel het meisje niet, dat moet ze lekker zelf weten. Maar het is dan niet ineens een argument.

Misschien ben ik ook wel streng, maar er komt geen mobiele airco. Voor de rest sta ik open voor andere
oplossingen.
Dit is de laatste zomer dat we hier zitten, januari gaan we naar een pand met airco.

Een mobiele airco trekt onze stoppenkast niet en het zijn stroomvreters. Het gaat om nu nog maximaal anderhalve maand warmte, waarvan ze er ook nog drie weken ieder niet zijn.

Dit gaat om administratief personeel, niet om pedagogisch medewerkers. Twee werken 40 uur, de andere parttime

Het zijn gewoon hele jonge meisjes, nog geen 20. Een compromis sluiten is dan gewoon nogal moeilijk. Met een heb ik vanaf het begin af aan moeite, die werkt niet goed onder een baas. Hartstikke leuke meid, doet haar werk goed, maar nogal moeilijk in de omgang.

Het andere meisje en ikzelf zijn gewoon hormonaal op het moment.

Kiki

Kiki, als je stoppenkast het niet trekt houdt alles op, maar is zo'n mobiele airco niet ook te huur? Dan hoef je tenminste geen grote investeringen te doen die je er niet meer uithaalt.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.