Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

07-07-2012 om 10:42

Hoeveel kost een brillenpootje van een kinderbril?

Kind heeft ongelukje gehad met ander kind. Er is een beetje verf van het brillenpootje af en ouders willen dat het gerepareerd wordt. Bijspuiten kan niet, dus moet er een nieuw pootje op. Het is een nieuwe bril en pootje is dus nog in de handel. Wat kost zoiets?

Rosa van der Zanden

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2012 om 10:46

Rosa

Misschien wel niks...sommige brillenwinkels hebben een dermate goede service dat ze gewoon een nieuw pootje bestellen.

Vic

Vic

07-07-2012 om 11:37

Niets, meestal

Ik zou er overigens wel wat pissig van worden als mensen een vergoeding willen voor een beetje verf af van een pootje. Ik moet de eerste kinderbril nog vinden die ongeschonden een jaar of 2 doorkomt. Mijn dochter heeft wel eens een jaar een bril met twee verschillende pootjes gehad. Was er een stuk, en niet meer na te bestellen. Overigens heb ik nog nooit betaald voor reparaties aan de bril, ook niet voor dat nieuwe pootje. En als ik er ook maar een beetje onderuit zou kunnen komen, zou ik niet gaan betalen voor een nieuw pootje als het oude het nog prima doet.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

07-07-2012 om 14:21

Nou komt 'ie

Ik was op een nare manier benaderd door een van de ouders. Bril net nieuw, kosttte ? 150. Man is bij ze thuis geweest, de bril werd toen al ? 260. Man heeft gezegd dat we niet de bril gaan vergoeden maar wel willen mee betalen aan nieuw pootje. Gister stond een vd ouders op de stoep. Pootje kost ? 60,-.
Tja, ik heb nu het gevoel dat ik ontzettend gepiepeld word. Man wil gewoon betalen en verder niet zeuren. Voor ik echt heel boos word wil ik weten of ik terecht boos word.

Rosa van der Zanden

Leony

Leony

07-07-2012 om 14:42

Verzekering

Je kunt toch om de bon vragen? Dat is geen onredelijk verzoek. Want als je een WA verzekering hebt dan kun je deze schade claimen.
Leony

Fiorucci

Fiorucci

07-07-2012 om 16:38

Bon

Ik zou een bon willen zien en deze declareren bij mijn WA.

Vic

Vic

07-07-2012 om 17:04

Idioot bedrag

Ik zou zeker ook de oorspronkelijke bon van de bril willen zien. Een montuur van 150 euro is uitzonderlijk duur voor een kindermodel. Mijn kinderen kiezen vaak een merkbril, zo rond de 120 euro, en dat is dan vaak al een van de duursten uit het rek. 60 euro voor een pootje lijkt me dus ook idioot duur, en als die bril niet net gloednieuw is, zou ik dat er niet voor gaan betalen. Zeker als het pootje niet eens stuk was, maar een beetje bekrast.

Vic

Vic

07-07-2012 om 17:33

Overigens

Ik bedenk net dat ik ook wel eens een vergoeding heb willen hebben voor een brilschade. Uiteindelijk heb ik het niet aan die ouders gevraagd, omdat de bril niet echt stuk was (alleen maar erg verfrommeld en kon weer recht gebogen), maar dat was wel zo'n stom ongelukje grenzend aan opzettelijke roekeloosheid dat ik wel even fel dreigde te worden.

Jaymza

Jaymza

07-07-2012 om 18:33

Gratis

Van mijn bril was ook een pootje af. Ben naar een opticien in de buurt gegaan, was niet de winkel waar ik het gekocht had, die was te ver weg op dat moment. Geheel gratis een nieuw pootje aangezet! Ik heb nog nooit iets voor reparaties aan een bril hoeven betalen. Het klinkt alsof die ouders eraan willen verdienen. Ik zou zeker de bon vragen en met het volkomen legitieme argument van de verzekering.

Jaymza

kastanjet

kastanjet

07-07-2012 om 23:56

Van vriendin

die bij een opticien werkt, heb ik wel eens gehoord dat monturen zo'n 7 euro inkoopsprijs kosten. Duur pootje dus...

Cato

Cato

08-07-2012 om 09:16

Prijs

De prijs van mijn Ray Ban pootjes (ik moest er direct twee nemen – ze gaan per setje ) was € 35. Het andere pootje heb ik nog als reserve. Ik zou bij deze mensen trouwens zelfs de bon wantrouwen, als ze daar na deze verhalen nog mee komen..

Cato

Cato

08-07-2012 om 09:17

Dus rosa

... heel boos worden ! ;-))

Tibby

Tibby

08-07-2012 om 09:17

Bon

Zeer zeker bon vragen. Ik heb ook het gevoel dat ouders eraan willen verdienen. Dochter heeft toen ze klein was bril van mijn zus kapot gemaakt. Zij heeft toen ook gratis een nieuw pootje gekregen. Dochter heeft ook een bril, die was 129 euro, de duurste uit het assortiment.

Niet boos worden

maar inderdaad, bon vragen ivm verzekering en dan zonder verdere discussie afhandelen.

Tsjor

Een pootje kost niks

Mijn jongste heeft vanaf 4 jarige leeftijd een bril gehad, altijd op want ze ziet geen fluit zonder, dus ook bij gym, bij wild spelen, bij trampolinespringen, bij turnen, bij zwemmen etc.etc.
Dus we hebben ook enorm veel brilbeschadigingen gehad, dat kan je wel snappen. Al die beschadigingen zijn altijd voor niks gerepareerd. Altijd. Het is normaal dat in normaal gebruik kinderen hun brillen zo nu en dan beschadigen....
Wij hebben dus ook nog nooit een vergoeding gevraagd aan ouders van kinderen die dat tijdens het spelen per ongeluk verzoorzaakt hadden.
Je kan niet verwachten dat andere kinderen daar de hele tijd rekening mee houden...
Ik zou eerst precies willen weten wat jouw kind heeft gedaan waardoor die bril bekrast is...Is ie afgevallen door jouw kind? En daardoor beschadigd? Dan had het brildragende kind z'n bril ook beter kunnen beschermen...vast kunnen grijpen toen hij/zij voelde dat ie weggleed b.v. De ouders hadden als ze zo precies zijn op beschadigingen ook elastiek achter de brillepootjes kunnen zetten (te koop in brillewinkel) dan valt ie niet meer zo maar af, maar zit goed vast. Ik vind dus dat de kosten zeker niet 100% voor jullie zijn, jouw kind heeft (denk ik) normaal gespeeld...en bij dat normale spelen is die bril beschadigd, de schuld ligt dus deels bij hen,ze hadden die bril ook beter kunnen beschermen.
Verder zou ik de bon willen hebben en de verzekering bellen, wat is hun advies?
Zowiezo vind ik een beetje 'krassen' en dan al een ander pootje zwaar overdreven...mijn kind heeft het nooit langer dan 1 dag uitgehouden zonder krassen op de bril :)
groeten albana

Toke

Toke

08-07-2012 om 11:24

Nieuw=garantie?

Als de bril nog zo nieuw is, dan zit er nog garantie op. En dat betekent bij kinderbrillen ook schade door normaal speelgedrag. Hier mocht zoon bijna een jaar na aanschaf een nieuwe bril uitzoeken, omdat montuur verbogen was en niet hersteld kon worden zonder de lak te beschadigen. Ik kan me dus niet goed voorstellen dat deze winkel 60 euro (!) in rekening brengt voor het vervangen van een pootje.
Omdat ik het zo onvoorstelbaar vind, zou ik het doorsluizen naar mijn verzekering. Ik zou er niet zelf de strijd over aangaan, maar de verzekering het vechtwerk laten doen. Mochten de kosten reeel zijn, dan hoor je dat vanzelf, maar mochten de ouders er een persoonlijke toeslag op gegooid hebben, dan schrikt een telefoontje van de verzekering misschien ook voldoende af. Bovendien blijft dit akkefietje dan niet tussen de kinderen/ouders hangen.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

08-07-2012 om 14:38

Hoe het ging

Ik werd op vrijdag aangesproken, volgens vader was het op dinsdag gebeurd. Wij zijn altijd op het plein, ik heb niet eerder iets gehoord en daarom heb ik al wat twijfel.
Hun kind gaf mijn kind een tik op de bil (vraag me niet waarom, schijnt leuk te zijn ofzo). Mijn kind ging op stepje achter dat kind en gaf een tik terug. Het schijnt dat toen de bril van het hoofd is gevallen en daardoor beschadigt is geraakt. Ik sprak mijn verbazing uit dat die bril dan kennelijk zo slecht past dat 'ie gelijk van hoofd afvalt. Het was een heel vervelend gesprek, ik had duidelijk zoiets van 'man z*k niet zo', hij wilde de schade vergoed hebben.
Mijn man wil het niet bij de verzekering leggen omdat we waarschijnlijk in de toekomst nog wel vaker moeten claimen in verband met ons IADH-kind. Ik vind dat je daarvoor verzekerd bent.
Man heeft gezegd het uit eigen zak te betalen en sindsdien wordt de rekening alleen maar hoger. Als ik zo de reacties lees zit ik met mijn gevoel aardig juist. Klaar dus, bon vragen, verhaal halen bij de opticien (ik woon in een dorp en grote kans dat ik bij dezelfde opticien zit én dat de rekening wat aangepast is om die mensen tegemoet te komen) en een echtelijke ruzie riskeren.
Bedankt, ik laat nog wel weten hoe dit afgelopen is.
Rosa van der Zanden

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-07-2012 om 18:33

Ooh echt niet...

Dat ik daar voor zou gaan betalen.

Kinderen met brillen moet braaf op een stoel blijven zitten, of ouders met kinderen met brillen moeten ervan uitgaan dat ze af en toe moeten dokken. Risico van het vak.

Hun kind is begonnen en jouw kind heeft m.i. echt niks raars gedaan. Ik zou echt zeggen: bel mijn verzekering maar en leg daar je claim maar neer. Grote kans dat het dan uitgaat als een nachtkaars. Teveel gedoe, teveel met de billen bloot.

Dat zou mij wel een echtelijke ruzie waard zijn. En verder vraag ik me af: is je IADH kind dan echt zo'n brokkenpiloot dat je man zich zorgen maakt over de verzekerbaarheid. Meestal loopt dat toch niet zo'n vaart.

Tirza G.

Tirza G.

08-07-2012 om 19:22

Verzekering

doet volgens mij niet eens zo bar veel bij een kinderbril die in spelgedrag kapot gaat. Dat hoort onder 'normaal' en wordt niet vergoed.

Tirza

Je hoeft het niet bij de verzekering te 'leggen'

Je hoeft het niet bij de verzekering te 'leggen' je kan wel vragen over hoe zij deze schade zouden behandelen.
Volg hun advies, zouden zij uitbetalen, dan doe jij het ook en andersom dus ook.
groeten albana

elsje78

elsje78

09-07-2012 om 17:02

Ooh

daar ging ik echt niet voor betalen, wie zegt dat dit het juiste verhaal is? En dan zou ik een offerte vragen, dus geen bon, maar een soort opgaaf van de schade en de verwachtte reparatiekosten... Wedden dat ze afhaken?

naar hoor, dit soort toestanden!

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-07-2012 om 18:38

Vader is weer aan de deur geweest

Met een bon voor een vervangende veer. Hee dat was toch niet kapot? De opticien is van een plaats hier vlakbij, ik ga er morgen even langs. De bril is van het merk Look, wat ik zo op internet zie is het niet de meest dure bril die er is. Ik heb de schade niet gezien, ik heb geen offerte gehad en nu dus een bon voor iets anders dan waarvoor schade is. Man zag dat niet zo in de gauwigheid. Als meneer niet zo overduidelijk oneerlijk was geweest had ik allang betaald. Morgen even de verzekering bellen, no way dat ik een veertje van 60! euro ga betalen.

Rosa van der Zanden

cqcq

cqcq

09-07-2012 om 19:25

Tja dat is opticientaal

Een veer = gelijk aan een brillenpoot.
Zie bijvoorbeeld hier bij specsavers:
http://www.specsavers.nl/brillen/advies-bij-montuurkeuze/afmetingen-montuur/

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-07-2012 om 20:19

Okee

Maar dan nog, 60 euro zonder eerst een offerte te laten maken. Dat gaat hem gewoon niet worden.

Rosa van der Zanden

Vic

Vic

09-07-2012 om 21:41

Goed zo!

Ik zit me hier plaatsvervangend op te winden over zulk onderste-uit-de-kan willend opdringerig gedrag. Wel voet bij stuk houden hoor! ;-)

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

10-07-2012 om 15:19

Bij mijn eigen opticien geweest

Een pootje kost 20 procent van het totaalbedrag van het montuur tenzij er ongein als briljanten opzitten. De duurste bril van Look is 130 euro, een pootje kan nooit meer kosten dan 26 euro. Over drie weken zijn ze terug van vakantie, man is om en gaat ze de oren wassen.
Wat een vreselijk oneerlijke achterbaksheid, bah!
Rosa van der Zanden

Qwenn

Qwenn

10-07-2012 om 18:50

Zit met verbazing te lezen

hoe sommige mensen zo moeilijk kunnen doen. Hier ook een brildragende onhandige dochter. Veel teruggeweest, goede brilverzekering afgesloten. Tot nu toe alles vergoed. Het zou niet eens in me opkomen om het te claimen als er iets gebeurd met dochterlief haar bril.
Poot stijf houden hoor Rosa!

Groeten,

Qwenn (achternaam is precies hetzelfde als jij Rosa, voornaam is mijn nick)

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

10-07-2012 om 21:01

Ik wil best declareren bij de verzekering, maar niet als ik het gevoel heb dat ik opgelicht word.

Rosa van der Zanden

Fiorucci

Fiorucci

10-07-2012 om 22:06

Nou, bij veel aansprakelijkheidsverzekeringen zijn de eerste 50 0f 100 euro voor eigen rekening per claim.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-07-2012 om 23:14

Oh verschrikkelijk zeg

Wat zijn er toch oneerlijke mensen op deze wereld.

En ga je die 26 euro dan wel betalen? Ik zou dat alleen ter plekke bij de Opticien doen. Grote kans namelijk dat ze die 26 euro gewoon in hun zak steken en dat kind met bril met kaal pootje rondloopt.

Bah bah bah...

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

10-07-2012 om 23:25

Nee hoor

Man had gezegd de helft te willen betalen, de vader weet dat dit is terug gedraaid en dat we het gaan declareren. Na hun vakantie gaat hij langs, confronteert ze met de feiten en we geven het aan de verzekering allicht met de tip dat deze mensen niet zo zuiver op de graat zijn.
Er wordt absoluut niet meer uitbetaald dan dertien euro maximaal.

Rosa van der Zanden

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.