Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Zoekertje

Zoekertje

20-10-2009 om 13:43

Ik wil weer energie en flow voelen

Even anoniem, hoewel ik vaste klant ben op dit forum.

Ik ben midden 30 en werk al sinds mijn 24e in de ICT, overigens na een heel andere studie. Vanalles gedaan, verschillende werkgevers en bracnhes, ben lekker gegroeid in functie en salaris. Nu in deze crisis zit ik bij een werkgever die totaal geen last heeft van enige crisis: salaris is op mijn (WO-)niveau, functie ook. Werk past in mijn leven met gezin en hobby's.

Het werk dat ik doe, gaat me gemakkelijk af. Ik heb alle vrijheid en word aan alle kanten gewaardeerd. Maar toch...ik heb het niet echt naar mijn zin. Ik verveel me regelmatig, zit uren op internet. Ik mis de lol in mijn werk, de flow zogezegd is er gewoon nooit. Ik word pas blij als ik naar huis kan, en thuis aan mijn cursus of hobby kan.

Ik heb vaak geprobeerd om mijzelf hieruit te trekken. Zeg tegen mezelf dat ik niet mag klagen. Dat ik me meer moet inzetten. Ik heb alles om tevreden te zijn. Heb zeker in deze tijden geen reden (of het lef) om te gaan switchen (en dan nog: waarnaartoe dan?). Ik heb extra uitdaging gezocht in een cursus naast mijn werk, in extra werkgroepjes en OR-werk. Even leef ik dan op, ik kan iets nieuws leren, loop weer een paar dagen op nieuwe energie. En daarna kak ik weer in.

Ik zou niet weten wat voor werk ik leuk vind. Uit alle testjes in mijn hele leven kwam als uitslag dat ik in alle richtingen op mijn plek zou zijn (alfa, beta, gamma, technisch of zorg, overal interesse voor).

Wat is dit toch? Heeft iemand dezelfde ervaring? En vooral: wat kan ik er aan doen?

Bedankt voor het lezen in elk geval.

Z.

lotgenoot

lotgenoot

20-10-2009 om 14:10

Herkenbaar!

Ja dat ken ik.
Een goed baan, goed salaris, 3 dagen per week, heel veel vrijheid, maar al heel lang hetzelfde en niet tevreden.
Veel mensen in mijn omgeving vinden zelfs dat ik een droombaan heb.
Ik overweeg om me om te scholen.
Ik moet eerlijk zeggen, de ict lijkt me ook saaaaaaai.
Sta jij open voor omscholing en is dat financieel en organisatorisch mogelijk?
Is er echt niks wat je echt leuk vindt?

Zoekertje

Zoekertje

20-10-2009 om 14:18

Wat ik leuk vind

Jawel, de dingen die ik leuk vind, zijn hobby's: tekenen, schilderen, in de tuin werken. Maar daar zie ik me niet geld in verdienen.

De ICT is breed, en veel mensen denken dan alleen aal programmeren of Windows installeren enzo. Maar dat doe ik helemaal niet, ik werk met mensen, processen, gegevensstromen. En ik heb ook in de zorg gewerkt, op de ICT-afdeling, en dan is het toch een heel andere wereld.

Ik heb wel pogingen gedaan om te achterhalen wat ik nou echt leuk vind in mijn werk. Het komt toch vaak neer op 'nuttig zijn', 'ergens goed in zijn' en 'mensen helpen'. Beetje vaag dus. In principe zou ik dat met mijn werk en ervaring allemaal moeten kunnen doen. En ook in mijn huidige functie. Maar het is er dus niet...

Ik zou me best willen omscholen, alleen al omdat een nieuwe studie me leuk lijkt. Financieel kunnen we wel wat lijden. Ik heb ook veel rondgekeken naar studies, in deeltijd dan wel. Maar ik weet gewoon niet wat ik dan zou moeten kiezen. Het is ook wel een hele klus, 4 jaar studeren naast het gezin.

Nasha 1st

Nasha 1st

20-10-2009 om 16:49

Praat eens

met een onafhankelijk arbeidsadviseur, misschien kan die je op weg helpen. www.onafhankelijkarbeidsadviseur.nl

verveeld

verveeld

21-10-2009 om 20:06

Bored out

Het tegenovergestelde van een burn out is een bore(d)out. Ergens een keer een artikel over gelezen en het is killing. En ik herken het heel erg. Ook midden dertig, 24 uur baan op niveau met verantwoordelijkheden, grote mate van eigen invulling, OR werk etc. Een jaar of 6 geleden ben ik uit de commercie gestapt naar deze organisatie omdat ik meer maatsc bezig wilde zijn. Ik heb me echt lang als een vis in het water gevoeld maar ook nu sinds een jaar ofzo GAAP. Ik surf ook uren op het net, babbel wat hier, babbel wat daar. Ik snap niet eens dat ze tevreden zijn eigenlijk. Tja ik werk snel, snap alle snel, ben zeer analytisch. Blijkbaar doe ik het werk in kortere tijd dan een ander dat zou doen. De org. zit in een veranderingsporces en op zich zou dat veel uitdaging moeten bieden, maar ik heb het gevoel voor de troepen uit te lopen en elke keer op de rest te moeten wachten. Heb ook geen idee hoe ik het tij kan keren. Ik ben er eigenlijk ook te moe voor op de een of andere manier. Ik snap dus erg wat je bedoelt. Ik ben alleen wel erg 'bang'dat ik HET nooit ga vinden. Waarsch zal ik dit in andere banen ook krijgen. Ik ben niet iemand met 1 passie die daar dan jaren op kan teren.... Ik zoek met je mee....

Zoekertje

Zoekertje

22-10-2009 om 11:41

Verveling

Inderdaad is het verveling. Wat je zegt, het is niet te begrijpen dat de werkgever mijn werk zo waardeert. Ik heb het idee er niets voor te hoeven doen. Ik doorzie de patronen hier ook vrij snel, heb een sociale en gemakkelijke babbel, krijg heel snel mensen mee als dat nodig is. En als het werk dan klaar is, zit ik weer te niksen.

Ik ga eens kijken op die site die Nasha doorgaf.

Z.

amk

amk

22-10-2009 om 20:01

Nasha bedankt

want het verhaal van zoekertje kan letterlijk mijn verhaal zijn.
Ik ga zeker neuzen op de website die je gegeven hebt.

Zoekertje

Zoekertje

23-10-2009 om 13:24

Die arbeidsadviseur is niet voor werkenden?

Nasha, op die site zie ik de voorwaarden staan, maar dat lijkt me niet van toepassing op mijn situatie? Ik heb een baan tenslotte. Goed betaald en op niveau zelfs.
Misschien moet ik er wel maar eens werk van maken (leuke woordspeling trouwens) en met een loopbaanadviseur of psycholoog gaan praten.

gelukkig is het weer bijna weekend!

Z.

Nasha 1st

Nasha 1st

23-10-2009 om 19:23

Dat was altijd wel

ik zou dus gewoon even bellen, misschien kun je gewoon eens een gesprek aangaan. Maar je kon ook altijd daar terecht als je gewoon wat anders wilde maar niet precies wist wat je dan kon of wilde....

mar-ank

mar-ank

28-10-2009 om 20:04

Gewoon even bellen

Heb ik ook gedaan. Ik ben nu als freelancer vertaler werkzaam, maar zie dat voor de toekomst niet meer zo zitten (eenzaam en alleen thuis). Dus ben ik naar zo'n onafhankelijk arbeidsadviseuse gegaan. Goed gesprek gehad, en toen heeft zij me doorgestuurd naar het CWI om een competentietest te gaan doen. Ik had zelf het idee om iets met geschiedenis te gaan doen (mijn hobby/passie); in een museum, een archief of een bibliotheek, en ooit in de toekomst Geschiedenis gaan studeren. Maar uit de toetsen kwam naar voren dat ik het best tot mijn recht zou komen in een lab of in de zorg. Het was heel verrassend, en ik moest ook echt even aan het idee wennen. Mijn eerste reactie was; ├ęcht niet! Maar na een paar weken heb ik nu het idee dat het toch klopt. Hoe en wat, dat weet ik nog niet precies. Ik ben nog wat dingen aan het uitzoeken en me aan het ori├źnteren (mag volgende week eens een dagje meelopen in het ziekenhuis en het weekend erop is er hier toevallig een zorg-beurs). Daarna wil ik nog eens terug gaan naar de arbeidsadviseuse om te bespreken welke stappen ik nu het beste kan gaan zetten. Ik heb bv helemaal geen opleiding in die richting, behalve mijn exacte vakkenpakket van de middelbare school (lang geleden).

Uiteindelijk moet je het natuurlijk allemaal zelf doen; zelf knopen doorhakken, zelf stappen zetten, zelf besluiten of je blijft zitten of de gok waagt en het roer omgooit. Maar het is fijn om daar eens met iemand over te kunnen praten die er helemaal buiten staat, maar er wel verstand van heeft en je op weg kan helpen. Vond ik wel tenminste.

Succes met het nemen van deze moeilijke beslissingen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.