Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lampie

Lampie

04-12-2011 om 17:19

Informatieve vraag alimentatie

scheiding is niet aan de orde. Hoogstens speelt het af en toe door het hoofd. En wat ik me dan afvraag, is hoe het zit met kind- en partneralimentatie als je beiden evenveel werkt maar wel een (klein) verschil in inkomsten hebt. En waarbij een gezamenlijk ouderschap uitgeoefend zal worden.

Verschil in inkomsten is ongeveer 500 netto per maand.

groetjes Lampie

Inkomen

Hoe is het nu geregeld? Er zijn vast regels voor en die kun je vinden op internet of door naar een advocaat te gaan. En dat lijkt me verstandig als het zover mocht komen. Verder hangt het er vanaf hoe het nu gaat. Al te grote verschillen in de verdeling zorgen makkelijk voor spanningen. Overigens vind ik 500 euro verschil niet klein. En ja, ik begrijp dat je dan aan co-ouderschap denkt. Het hangt van je relatie af, het handigste is om de zaken zoveel mogelijk helder te maken maar mijn ervaring is dat je er als moeder toch vaak bij inschiet, gewoon omdat je er anders inzit en vaak dichter op de huid van je kind zit.

Op de grote hoop

In elk geval heb je al zelf meer inkomen. Dat lijkt me gunstig. Verder hangt het er vanaf wie nu het geld aan de kinderen besteed denk ik. En als dat kan met een grote hoopregeling lijkt me dat geen bezwaar om dat voort te zetten. Het heeft vast ook nadelen maar dan is de overgang niet zo groot.
Mogelijk dat jij dan wel iets meer zal inleggen maar dat doe je nu waarschijnlijk ook al.
Mijn ex zou nooit alimentatie gaan betalen. In ons huwelijk bleek geld al een lastig probleem. Hij heeft wel, net als tijdens ons huwelijk, op zijn eigen onnavolgbare manier gezorgd voor kleding voor de kinderen, traktaties op scholen, meegaan naar sport en muziek. Daarin was hij niet zo erg beinvloedbaar. Had ik er een strijd van gemaakt dat het per se om geld ging dat ik dan zou krijgen dan was het een heel ander verhaal geworden.

Tinus_p

Tinus_p

04-12-2011 om 21:08

Indicatieve berekening

http://www.alimentatiewijzer.nl/berekenen/kinderalimentatie-behoefte.html

Deze site geeft iha te hoge bedragen (ivm geen rekening houden met werkelijke draagkracht) maar het is een indicatie.
PA berekenen bij vergelijkbare inkomens is een ramp vanwege de subjectieve jusvergelijking.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.