Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Tigerfeet

Tigerfeet

08-02-2012 om 20:02

Innen allimentatie vi as lbio

Ik heb nog steeds de maand april 2011 niet ontvangen, we zouden ander geld daarmee verekenen, maar izjn daar nooit uitgekomen. Omdat ex zich aan andere financiele afspraken volgens convenant niet houdt(hij betaald de allimentatie wel netjes maar andere verplichtingen niet). Ik wil nu die maand april alsnog opvragen. Alleen kun je op het formulier van het LBIO alleen maar invullen tot aug 2011. Moet ik het dan zo invullen dat ik steeds een maand opschuif(oef hoe leg ik dit nu uit) dat ik bij de maand sept invul dat hij dat betaald heefgt als de maand oktober, dus een verschuiving van een maand. Sanppen jullie wat ik bedoel?
tigerfeet

Tigerfeet

Voor zover mij bekend is het bij dit soort periodieke betalingen zo dat een betaling aan de oudste openstaande termijn wordt toegerekend. Dat betekent dan dat hij in mei feitelijk april heeft betaald, dat hij in juni mei heeft betaald etc. Dus dan krijg je de oplossing die jij schetst.

Dat is volgens mij hoe het juridisch zit, maar of het in de praktijk ook zo door het LBIO wordt opgepikt weet ik niet. Ik zou die club gewoon even bellen en uitleggen dat hij over éen specifieke maand niet betaald heeft, en hoe men dat dan aanpakt.

Groeten,

Temet

Tigerfeet

Tigerfeet

08-02-2012 om 22:56

Temet

Okee doe ik morgen even
Tigerfeet

Tigerfeet

Tigerfeet

09-02-2012 om 13:22

Helaas kan het niet meer

Ik kan die maand april niet meer opeisen via het LBIO, ik heb voor de lieve vrede te lang gewacht.Zou alleen evt via een deurwaarder kunnen.
Tigerfeet

Caitlynn

Caitlynn

09-02-2012 om 14:21

Deurwaarder

Mocht je de stap naar de deurwaarder willen nemen, laat je dan goed informeren, want de kosten/ percentages verschillen per kantoor. Ze kunnen naast het openstaande bedrag ook nog een som aan wettelijke rente doorberekenen aan je ex, die een deel van de deurwaarderskosten vergoedt.
Je moet er wel zeker van zijn dat er geld is te halen, bijvoorbeeld als je ex vakantiegeld krijgt, waar beslag op kan worden gelegd, anders moet je de kosten uit eigen zak vergoeden.
Je kan ook je advocaat raadplegen voor het inschakelen van een deurwaarder, zij hebben soms overeenkomsten met deurwaarders waardoor een lager tarief aan deurwaarderskosten wordt doorberekend.

Fransien

Fransien

09-02-2012 om 15:13

Balen

Toch erg zuur, wil je de lieve vrede nog een beetje bewaren, zit je ex finaal over alle grenzen heen te lopen...
Tsja, misschien toch een deurwaarder en de volgende keer direct een mail dat je het LBIO inschakelt.
Trek je het zelf nog een beetje, dit gedoe?

Tigerfeet

Tigerfeet

09-02-2012 om 16:13

Fransien

Ja ik trek het wel, er is voor dit moment even rust, klinkt misschien raar, maar zo is het nu even. Het is tijdelijk, misschien stilte voor de storm ik zie het wel. Maar mede dank zij veel lieve mensen om mij heen gaat het goed.
Tigerfeet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.