Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Karin

Karin

26-01-2011 om 10:57

Investeren met caravan of niet doen?

Hallo, Hier even een beknopt verslag; Wij als gezin hebben de laatste 2 jaar een lager inkomen, bezuinigen al op van alles, en het lukt net. Nu zou ik het inkomen willen aanvullen met de verkoop van een caravan op onze camping. Maar het is een klein risico van investeren; kosten zijn in totaal 2400,- en kan er hopelijk 750 รก 1000 op verdienen. Maar.. dat weet ik niet 100% zeker. Als het minder is, dat is het wel een groot risico en het brengt nogal wat werk met zich mee. Het type en grootte van de caravan en deze camping zijn geliefd. Maar hij moet nog wel opgeknapt, dat kost min. 200,- en een hoop werk en tijd. Ik heb die tijd wel en het lijkt me erg leuk om te doen. Man zou ook een beetje moeten meehelpen voor het techn. deel, die heeft minder tijd maar zou het wel willen, mits het rendabel is. We moeten de plek op de camping ook van te voren inkopen, ( dus staangeld betalen; 1500,- , dat bedrag heb ik al berekend in de kosten boven) caravan laten neerzetten( dat kost niets gelukkig) en beetje inrichten, voor de eerste indruk. Maar ik heb dat bedrag niet zelf, maar een deel, zou de rest moeten lenen. Met deze investering heb ik dus kans op een groter inkomen, maar het brengt risisco met zich mee. ( Stel dat de netto winst-opbrengst tegenvalt?) Kortom, ik moet op korte termijn beslissen maar twijfel vanwege het risico. Ook is het lastig nakijken wat deze caravans op deze camping verleden jaar ongeveer opbrachten. Kun je dat eigenlijk nog met terugwerkende kracht inzien op marktplaats bijvoorbeeld?
Veel vragen, en hoop op zinvolle reacties! Dank!
Karin

Huh?

Begrijp ik goed dat je eerst een caravan wil kopen om hem vervolgens te verkopen en daaraan te verdienen?
Niet doen natuurlijk. Als je goed was in handel, dan was je wel handelaar geweest. Ben je niet. Het is niet verstandig om aan dat soort risicovolle carrieres te beginnen als je al op zwart zaad zit.
Groet,
Miriam Lavell

vlinder72

vlinder72

26-01-2011 om 12:41

Als

je geld over hebt. En je hebt genoeg tijd en je vindt het ontzettend leuk om oude caravans op te knappen dan kan je zoiets doen. Als je het doet om geld te verdienen dan is het een heel verkeerde beslissing.

Als het niet lukt dan zit je met een verlies van 2.400 euro (en dat dan ook nog als een lening).

Niet doen. Je hebt geen verstand van caravans. Je gaat uit van veronderstellingen.

Je kan dan nog beter 750 kledingstukken op Marktplaats kopen voor een heel klein prijsje en vervolgens proberen deze kleding stukken voor een hogere prijs te verkopen. Een euro winst per kleding stuk is ook 750 euro.

Kleine investering

Ik word erg nieuwsgierig naar de caravan die je zou willen kopen. De totale kosten zijn 2400,- en dat is inclusief 1500,- staangeld. Ik ben best nieuwsgierig hoe een caravan van 900,- eruit ziet.
Je moet `m dus snel opknappen en dan snel verkopen anders betaal je volgend jaar weer 1500,- staangeld. Dat is de caravan niet eens waard. Ik vind het ook eng en de eventuele winst minimaal. Als je de caravan niet verkoopt zit je met een lege bankrekening, een lening en volgend jaar weer staangeld betalen.
Als je het leuk vindt om dingen op te knappen zou je bijvoorbeeld wel een tweedehands oud meubeltje kunnen kopen voor weinig geld, mooi opknappen en weer verkopen op b.v. marktplaats. Ik ken mensen die dit al jaren doen en met aan aanhangertje zelfs op de rommelmarkten staan.

dc

dc

27-01-2011 om 08:40

Eens

Niet investeren met geleend geld. Daarmee kun je flink in de penarie komen te zitten.

Als je het leuk vind om caravans op te knappen, zet dan een advertentie. Wij hadden vroeger een houten geval, en dat moest elk jaar aan de buitenkant schoongemaakt, geschuurd en gelakt worden. Ik kan me voorstellen dat mensen dat best willen uitbesteden, en dat zijn ook zekere inkomsten!

NaShA

NaShA

28-01-2011 om 13:50

En verhuren ipv verkopen?

Dan heb je structurele inkomsten, misschien is dat een optie? ik zou het overigens ook niet met geleend geld doen inderdaad...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.