Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kind 18, spaargeld door vader ingenomen

Hallo,

V oor onze kinderen hebben wij bij de geboorte een spaarrekening geopend bij aegon en maandelijks 50 euro per kind gestort. Dit voro een studie, reis of rijbewijs etc
2 jaar geleden ben ik gescheiden en onze zoon is vorige maand 18 geworden. Zojuist vroeg ik aan mijn expartner wanneer dat geld vrijgemaakt kan worden voor onze zoon.
Ik krijg een hard gelach te horen en hij vertelde mij dat hij dit 2 jaar geleden al heeft opgevraagd en heeft gekregen. Het is dus opgemaakt door hem. Hij vertelde dat onze zoon hem dit inmiddels al wel heeft gekost.
Ik weet hier neits van, heeft hij dit na de scheiding mogen doen? Dit was voor ons kind. Hij betaalde het wel maar ik zorgde voor de kinderen dus het is toch ook mijn aandeel wat hij heeft opgemaakt? Het had gewoon nu naar ons kind gemoeten. Binnenkort wordt de 2e 18, hoe kan ik dit voorkomen, als het al niet te laat is.
Iemand tips wat ik hier mee kan...

ZO boos !!!

Gr
Pria

Hanne.

Hanne.

27-06-2011 om 15:07

Wat is er tijdens de scheiding afgesproken?

Wat is er tijdens de scheiding afgesproken over dat geld?

Ik neem aan dat er een verdeling van de financien gemaakt is. Dan moet hierover toch ook iets afgesproken zijn?

Pria

Je man was de wettige vertegenwoordiger van je kind (en is dat nog steeds van de jongste) en had het ouderlijk gezag over hem (zoals ook nu nog over de jongste) en ja, dan kan dat. Jij had dat ook kunnen doen.

Je kan het trouwens nog, en ik zou dat voor de jongste dan ook maar doen, al heb ik zo'n vermoeden dat het te laat is.

Hebben jullie destijds een convenant afgesloten en staat daarin iets opgenomen over die rekeningen?

Als ik het goed zie (ik ben wel jurist, maar boedelscheidingen zijn niet mijn sterke punt) is er een stukje boedel onverdeeld gebleven en heeft hij dat ingepikt. Dat mag niet, maar het is ernstig de vraag of het de moeite waard is hier nog iets juridisch tegen te doen.

Ik zou het geld voor jongste zsm veilig stellen als dat nog kan, het dan over je beide kinderen verdelen, en ze verder naar hun vader doorverwijzen. Mag hij het ze zelf uitleggen.

Sterkte ermee

Temet

Vic

Vic

27-06-2011 om 21:40

Op wiens naam?

Wij hadden de kinderspaarrekening, op naam van kind, niet in ons convenant opgenomen. Volgens mij hoort die ook niet tot de boedel omdat kinderen zelf ook bezit kunnen hebben. Alle overige rekeningen hadden wel naar ieder voor de helft moeten gaan, mits ze op naam van jullie staan. Als dat niet is gebeurd, zou dat formeel gezien nog steeds moeten met het saldo per datum echtscheiding. Je hebt nu dus een vordering op je ex. (Ik ben een soort nepjurist, lees wel eens een wetboek, en ben ervaringsdeskundige).

amk

amk

27-06-2011 om 23:20

Vic

het vervelende is alleen dat als het op naam van het kind staat, en het kind is nog geen 18, en je maakt er geen duidelijke afspraken over, beide ouders gewoon de rekening legitiem leeg kunnen halen. Dat is hier ook gebeurt.

Zelfs als de rekening na de scheiding door de ene ouder is geopend met slechts 1 handtekening, kan de andere ouder er gewoon bij.

Pria

Pria

27-06-2011 om 23:55 Topicstarter

Convenant

Hoe naief, ik heb dit nooit laten opnemen in het convenant. Wellicht da tik er destijds ook niet aan gedacht hebt, het is toch immers van de kinderen ? en waarom ik er nu pas aan denk is omdat ik er domweg en vol vertrouwen vanuit ging dat het in goede handen lag, vertrouwde mn ex hier gewoon mee.

Mn ex had het verhaal dat Aegon hem bedrogen had en hij 2 jaar geleden slechts 1.100 euro van hen heeft ontvangen.
Maar ons kind was toen nog 16, ik meen me toch echt te herinneren dat wij er niet eerder aan konden komen maar ik twijfel hier nu aan.

Het verbaasd mij zo enorm, dat hij dit heeft kunnen afnemen van ons kind, ik heb nooit achter hem kunnen zoeken dat hij hiertoe in staat was. Ik ben dus toch nog wel eens naief...

Ik ga morgen bellen met Aegon om na te vragen of dit kan en of het geld van onze jongste er nog op staat. Zo ja, dan is het idee wat ik hierboven las, om dit over beide kindenren te verdelen, een beste optie voor mij en hen.
Om een zaak aan te spannen zal te ver gaan maar in mn hart....Grrrrrrrrrrr..!!!!!!

Gr
Pria

liora

liora

28-06-2011 om 07:10

Gatver

Wat een lage rotstreek van je man, verschrikkelijk gewoon!

Veel sterkte!

Liora

amk

amk

28-06-2011 om 10:29

Pria

dingen kunnen altijd opgenomen worden, maar dan meestal met een stevige boete clausule. Dat hij daarom weinig gekregen heeft zou zeker kunnen kloppen.

Ik heb ook een boete clausule in mijn spaarproduct. Als ik het voor haar 18e wil opnemen met een andere reden als studie, betaal ik 5% over het opgenomen bedrag. (zoveel rente krijg ik niet)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.