Home » Forum » Kindgebonden budget 2009 kan dat nog

Kindgebonden budget 2009, kan dat nog?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
joep
Kindgebonden budget 2009, kan dat nog?

Ik kom er net achter dat ik recht heb op een kindgebonden budget(je) voor 2010. Waarschijnlijk had ik er in 2009 dus ook recht op. Nou zie ik nergens bij de belastingdienst een formulier om dit nog aan te vragen. Ben ik misschien te laat en kan het niet meer?
Komt de belastingdienst er zelf achter en wordt dit verrekend? (lijkt mij trouwens stug hoor, ik doen elk jaar aangifte).
Wie weet dit?
Gr. Joep

amk
Nee

Dat had je voor 1 april moeten doen.

joep
Wat erg

Nou amk, bedankt voor je reactie, maar wat erg, waar moet het toch heen met de wereld.

Bastet
Ach

Ik kreeg het zomaar gestort,en moet het nu weer terug betalen.Dus het is maar de vraag of je er iets mee opschiet.
bastet

Puck
Precies bastet

Ik ook, ik krijg nu de ene na de andere onbegrijpelijke brief en snap totaal niet waarom ik terug moet betalen over 2009. Mijn inkomen was zelfs lager dan in 2008 (of hadden we toen nog geen toeslagen voor ons kroost).

Bastet
Puck

Oh hou op schei uit,ik moet drie verschillende dingen in termijnen terug betalen,ik heb dus nu een hele administratie om te zorgen dat ik elke maand aan elke aanslag iets terug betaal......wat ik het ergste vindt,ik heb die toeslagen nooit aangevraagd,ze werden gewoon gestort.
Bastet

Yta Chalne
Bastet

Heb je wel goed uitgezocht of het allemaal klopt? Er worden aardig wat fouten gemaakt hiermee. Dus reken het goed na, kan heel veel geld schelen. Bezwaar maken is snel gedaan!

Puck
Hoe yta

Hoe kan je het makkelijkst bezwaar maken? Ik wil het ook eerst eens allemaal uitzoeken want volgens mij moet ik ondertussen meer toeslag terugbetalen dan dat ik ooit gekregen heb. En ook heb ik volgens hun iets met gegevens van de kinderopvang niet ingeleverd. Nou echt wel dus. 't Is er zoals altijd weer een zootje en de consument mag het weer rechtbreien. Stelletje prutsers!

Tirza G.
En weet iemand dit dan?

Kun je dat kindergeld en zorgtoeslag enzo ook per jáár (laten) verrekenen, gewoon als je met die belastingzooi bezig bent? Vraagje van vriendin, ik krijg nooit geld van iemand :-) Nu komt het per maand en moet het weer worden teruggestort, ze zou dit liever per jaar gewoon in heel de mikmak meenemen.
En zo ja, wáár kun je dat dat invullen-aanvinken-doorgeven?

Tirza

fryskdumke
Ja dat kan

tot 1 april van het volgend jaar kun je de toeslagen aanvragen.

Yta Chalne
Bezwaar maken

Hoe je bezwaar kunt maken staat in de 'brief', bij alles wat de belastingdienst je stuurt staan dat soort dingen keurig vermeld.

Bastet
Yta

Collega's van mijn man die minder verdienen moeten het ook allemaal terug betalen,dus ik ga ervan uit dat het klopt...wat mij vooral steekt,is dat het gewoon wordt gestort op rekeningen.En dan later zeggen: oepsie,foutje,je had er geen recht op.
Bastet

Carmen
Nee hoor pelle

Van het kindgebonden budget 2009 heb ik vantevoren echt geen brief gekregen! Of heb jij hem achter gehouden? :-) Sorry, die was flauw :-)

Carmen

Bastet
Nee

nee,nooit een brief gehad,Pelle.
Bastet

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.