Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

m ik

m ik

15-07-2010 om 11:50

Mag dit? (meer porto betalen, dan daadwerkelijk gefrankeerd)

Afgelopen dagen is het me 2x overkomen. Bij twee verschillende bedrijven iets besteld waarvoor ik 2,50 respectievelijk 3 euro portokosten moest betalen.
Toen beide bestellingen werden geleverd, zat het in een envelop, met 88 ct aan postzegels.
Tja, zo kan ik ook mijn geld verdienen. Mag dit of kan ik hierover mailen?

Juanna

Juanna

15-07-2010 om 11:58

Ik zou mailen

Bedrijven moeten 19% BTW betalen op de verzendkosten, en een envelopje, maar dat is echt niet zo veel als wat jij nu hebt betaald. Ik zou dus mailen als ik jou was.

m ik

m ik

15-07-2010 om 12:02

Hmm, zit te bedenken ...

dat ik dan wsl. wel een reactie krijg dat de rest van het bedrag de kosten voor het envelopje zijn ...

amk

amk

15-07-2010 om 13:03

Middelen

had je ook gevraagd of je bij mocht betalen als het meer was dan het gevraagde bedrag aan porto?

Ze middelen de portokosten gewoon uit over alle bestellingen die ze hebben waarschijnlijk. Sommigen hebben dan voordeel, anderen (zoals jij) nadeel, maar zij maken geen verlies of winst.

sjalot

sjalot

15-07-2010 om 13:27

Verzendkosten

Waarschijnlijk stond er op de website 'verzendkosten' (niet portokosten): dat omvat dus ook dat er iemand de spullen in een envelop stopt, er een adresetiket opplakt, de envelop naar de brievenbus of postkantoor brengt...
En verder, zoals amk al zei, zijn het gewoon de gemiddelde kosten. Ik vind 2,5 of 3 euro verzendkosten niet veel; het goedkoopste wat ik ken is 1,95 euro per bestelling bij bol.com. Je ziet ook wel eens 'gratis bezorgd' maar ja, dan zitten de verzendkosten dus gewoon al in de prijs.

Rieneke van der Graaf

Rieneke van der Graaf

15-07-2010 om 14:20

Mailen

Ik zou mij behoorlijk genomen voelen, en zeker een mailtje sturen naar het bedrijf. Laat hen maar uitleggen waarom ze meer verzendkosten vragen dan ze als postzegels/ frankeerzegels/ ... plakken. Misschien gaat de rest inderdaad op aan verpakkingsmateriaal, lopen naar de brievenbus etc, maar dat zou dan op de site vermeld moeten zijn vind ik. Dit verschil vind ik veel te groot.

Verder vind ik niet dat ik hoef te betalen voor de extra verzendkosten van wat anderen bestellen. Niet als het overduidelijk is dat ik dan teveel betaal zoals mij m ik. Dan sluiten ze maar een of ander dealtje met TNT of welke postbezorger dan ook en versturen ze alles met pakketpost. Zoals Bol.com, Wehkamp etc ook doen.

Jesse_1

Jesse_1

15-07-2010 om 14:52

Hangt er van af

Zoals hiervoor al gezegd, waren het echt PORTOKOSTEN die je moest betalen? Onder de noemer verzendkosten valt nog meer namelijk (de daadwerkelijke 'moeite' die verzenden ook kost, en de speciale envelop wellicht?).
Ik heb wel eens via marktplaats iets gekocht met 6,20 portokosten, wat toch in een gewone envelop met 0,88 ct bleek te passen. Daar heb ik toen wel op gereageerd en het verschil ook teruggestort gekregen (was per ongeluk, vooraf had ze niet gedacht dat het in een gewone envelop kon).
Jesse

Lietje

Lietje

15-07-2010 om 17:30

Nou ...

Ik heb een tijdje bestellingen opgenomen en opgestuurd, vooral drukwerk (folders, boekjes) en er zijn toch echt meer dan alleen postzegels te betalen. Ik moest de bestelling invoeren, een factuur uitdraaien, copieren en verwerken, bestelling bij elkaar zoeken en dan uiteindelijk in een envelop met postzegel stoppen. Je betaalt ook voor het werk erom heen, dus ja, verzendkosten zijn meer dan alleen de postzegel. Ik deed dat werk niet gratis....
Lietje

m ik

m ik

15-07-2010 om 17:37

Wat er precies stond ...

op de factuur is: "In envelop, kleinverpakking". Ik laat het mailen maar achterwege. Zal wel verpakkingskosten etc. zijn die erbij komen.
Het gaat me niet om de centen hoor, maar was gewoon even benieuwd hoe dit nou kon.

Spuit elf

Kom ik nog effe met mijn eieren na pasen ( ja sorry, er moet gewerkt worden!).

Ik heb zelf een webshop, en zal helaas moeten werken met standaard verzendkosten. (kan niet anders ingevoerd worden in mijn webshop) Die van mij zijn gebaseerd op het totaalbedrag. Anders zou het betekenen dat ik van elk product het gewicht en de afmeting moet gaan invoeren en welke combinatie wel of niet door de brievenbus kan. Helaas, niet te doen!
Doordat ik met standaard verzendkosten werk, kun je iets bestellen, direct afrekenen, en heb je het vaak de volgende dag al in huis. Als ik per pakket moet gaan meten of het wel of niet door de brievenbus kan, moet ik een mail gaan sturen met de verzendkosten, en dan pas kan de klant gaan afrekenen. Kost meer tijd en de klant heeft het vaak een dag later pas. Soms komt het voor dat ik minder postzegels op de envelop hoef te plakken, en soms blijkt het toch niet door de brievenbus te passen en moet ik bij betalen. En dat middelt zich dus aardig.
Eigenlijk kijk ik helemaal niet naar het verpakkingsmateriaal, maar kies ik voor een vlotte en snelle verzending naar de klant. Soms heb je geluk, en soms pech!

Dorry

Maxime.M

Maxime.M

16-07-2010 om 17:34

Spuit 11 (2)

Ja en nog een opmerking, er zit geen btw op postzegels (dat schreef iemand hier ergens) het zal inderdaad om een soort administratiekosten gaan (dus inderdaad het verpakkingsmateriaal enz. telt dan ook mee)

Maxime

Maxime

Inderdaad, er zit geen btw op postzegels.

Vaak is het gewoon het handigste om een standaard verzendtarief te hebben. Is voor iedereen vooraf duidelijk.

Dorry

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.