Home » Forum » Niet inschrijven op tijdelijk woonadres

Niet inschrijven op tijdelijk woonadres

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
metis123
Niet inschrijven op tijdelijk woonadres

Wat zijn de mogelijke consequenties als je je niet inschrijft op je tijdelijke woonadres (omdat anders je woonduur vervalt bij de wooncorporatie)?
Voor zowel jezelf als voor de achterblijver?

Iemand?

Metis

Ellen Wouters
Allerlei

Het hangt nogal van de situatie af, dus wie er achterblijft en hoe de verstandhouding is (echtscheiding?) en of jij of hij problemen wil veroorzaken. Maar ik kan nogal wat problemen verzinnen die opduiken met de belastingdienst, schuldeisers, verzekeraars etc. Niet alleen is je feitelijke woonadres anders dan in de GBA staat, ook je woonsituatie (samenwonend, alleenwonend etc) is anders dan geregistreerd staat.

Afgezien daarvan is het strafbaar om langer dan een x aantal maanden (weet de grens niet precies) ergens anders te wonen dan op je officiele adres.

metis123
Bedankt

Ellen,

Bedankt voor je reactie. Ik had zelf a het gevoel dat het veel meer complicaties zou hebben en heb besloten om me er niet aan te wagen. Ik heb zo al genoeg problemen.

Ellen Wouters
Risico is kans maal impact

Het is lastig in te schatten hoe groot het risico van betrapt worden nou werkelijk is. De impact kan groot zijn, de kans dat het zich voordoet is misschien klein.

Ikzelf ben administratief nogal een braverd en zou het er niet snel op wagen, maar wie weet loop je een groot voordeel mis. Maar zoals je zelf al zegt: je zit niet op extra problemen te wachten.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.