Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Nieuwe baan

Hallo allemaal!
Per 1 augustus heb ik mijn huidige baan opgezegd om per 27 augustus bij een andere werkgever te beginnen. Ik heb dit expres gedaan, zodat ik een week of vier vrij heb. Nu heb ik er helemaal niet bij stilgestaan, dat ik dan de tussenliggende periode onverzekerd ben voor arbeidsongeschiktheid. Is dat inderdaad zo?
Iemand hier op de hoogte van mijn rechten gedurende deze periode?
Natuurlijk erg stom om hier niet vantevoren over nagedacht te hebben.
Jullie input is welkom!
groetjes, Danielle

bibi63

bibi63

03-07-2012 om 15:13

Nou

Je bent in de weken nergens in dienst, dus simpelweg ook nergens verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Als je in die paar weken ziek bent, is dat niet zo'n punt: ja vervelend, maar je had toch al geen inkomen. Maar als je nog steeds ziek bent als je met je nieuwe baan moet beginnen, weet ik het niet. Maar zou dat anders zijn als je aansluitend aan een nieuwe baan zou beginnen en je bent vanaf de dag dat je moet starten ziek? Volgens mij is die situatie dan precies hetzelfde. Dus ik denk dat het feit dat je tussenliggend niet werkt niet het punt is, maar het punt zou zijn als je ziek bent op de dag dat je moet starten. Hm, interessante vraag. Volgens mij ben je dan gewoon officieel in dienst en val je dus ook in de normale regeling.
Gr. bibi

+ Brunette +

+ Brunette +

03-07-2012 om 15:18

Enige gedachten.

Je hebt je baan per 1 augustus opgezegd. Is er misschien sprake van een uitloop in vakantiedagen? Dus dat je officieel bijvoorbeeld pas op 15 augustus uit dienst bent? Heb je natuurlijk nog een gat tot 27 augustus. Duimen maar dat je niets ergs overkomt. Of gauw een verzekeringetje afsluiten?

Danielle71

Danielle71

03-07-2012 om 15:27 Topicstarter

Ontslag

Ik heb juist per 1 augustus ontslag genomen om te voorkomen, dat mijn vakantie alsnog ingetrokken zou worden. Dus om zeker te zijn, dat ik in ieder geval die drie weken even tot rust kan komen.
Achteraf gezien misschien niet de verstandigste keuze...
Vroeger was het zo, dat je een maand verzekerd bleef, maar hoe dat nu zit? Op zich worden er over augustus wel premies betaald, omdat ik nog in augustus zal starten, maar het is te hopen, dat me in die drie weken niks ernstigs overkomt (een griepje zou idd geen probleem zijn).
Moeilijke situatie, ik hoop dat iemand precies weet hoe het zit!
groetjes, Danielle

Danielle71

Danielle71

03-07-2012 om 15:37 Topicstarter

Uwv gebeld

Dames, bedankt voor de tips. Het is al opgelost.
Ik zag op de website van het UWV dat je je vrijwillig kunt verzekeren voor periodes dat je voor korte tijd je werk onderbreekt.
Volgens artikel 46 van de ziektewet kan ik me echter binnen 4 weken na het dienstverband nog ziek melden bij mijn oude werkgever. Dit zou ik natuurlijk nooit doen, tenzij er iets heel ernstigs zou gebeuren waardoor ik arbeidsongeschikt ben.
Vier weken is hierbij de clou....
Nou ik ben wel opgelucht kan ik jullie vertellen!
Groetjes, Danielle

Jula

Jula

03-07-2012 om 21:33

Mooi

Goed dat je even gebeld hebt. Ik werk bij het UWV en je hebt inderdaad recht op nawerking van 4 weken. Mocht je binnen die tijd ziek worden dan heb je recht op een ziektewet uitkering.

+ Brunette +

+ Brunette +

03-07-2012 om 23:16

Nuttige informatie!

Dit zijn nou typisch van die situaties die niet vaak voorkomen en waar je dus het fijne niet van weet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.