Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

LaMama

LaMama

10-04-2009 om 11:16

Nieuwe carriere: mediator?

Hoi allemaal,
Ik zou graag jullie advies willen. Op dit moment ben ik tbm en heb ik een eigen zaak (webwinkel) en ben ik actief in de politiek. Van alles dus. Van oorsprong liggen mijn roots op het medische vlak (onderzoekswerk).
Al een tijdje denk ik na over een nieuwe carriere. Ik denk erover om mediator te worden. Ik denk dat ik dat zou kunnen, omdat ik in de politiek gemerkt heb dat ik in staat ben twee strijdende partijen op een lijn te brengen. Ik vind het nobel werk, om het leven van kinderen een beetje draaglijker te maken bij een scheiding. Maar de opleidingen zijn onwijs duur, dat houdt me zo tegen. Is het een investering die het wel waard is om te doen? Ik heb geen juridische achtergrond, heeft de opleiding dan wel waarde en ben je dan als mediator minder waard?
Ik zou heel graag ervaringen horen van mensen die gebruik hebben gemaakt van een mediator: wat waren de dingen waar je het meest aan gehad hebt, liggen de adviezen vooral op het juridische of op het menselijke vlak, enz enz?
Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!
LaMama

Tinus_p

Tinus_p

10-04-2009 om 11:58

Alleenstaand ouderschap

Kijk ff in de rubriek alleenstaand ouderschap. En lees de klaagverhalen over scheidingsplanners daar.

Eens met lara

Ik ben het eens met Lara: voor mediation bij scheiding is het echt wel handig om verstand te hebben van de juridische haken en ogen, en dan vooral (maar niet uitsluitend) als er alimentatie vastgesteld moet worden. Op dit forum roep ik ook altijd dat je in zo'n geval geen mediator moet nemen die niet tevens advocaat is (al was het maar vanwege de voor die lieden verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering).
Zo denken vast veel meer mensen erover, dus werken als mediator: mooi, maar dan zoals Lara zegt voor andere gebieden dan scheidingen.

Groeten,

Temet

franzien

franzien

11-04-2009 om 11:02

Opleiding gedaan

Ik heb een aantal jaren geleden de PostHBO opleiding Mediation gedaan. De centrale docent van de opleiding gaf aan dat het moeilijk is om met mediation een boterham te verdienen. Hij had een redelijk inkomen, doordat hij ook les gaf.
Uit mijn jaar zijn er geen studenten geweest die zich zelfstandig als mediator hebben gevestigd. Wel als zelfstandige als loopbaancoach, organisatieadviseur e.d. met daarnaast de discipline mediation.
Zelf ben ik personeelsadviseur en ik heb in mijn werk veel gehad aan de opleiding. Zelfstandig werken als mediator heeft mij nooit getrokken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.