Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kiki

Kiki

03-07-2010 om 21:06

Opgelicht

In mijn afwezigheid op kantoor werd mijn vervangster gebeld door het bedrijf Internet Marketing Bureau Nederland
die zeiden dat ik telefonisch heb toegezegd en ik een jaar gratis vermelding op internet had gekregen, maar omdat ik vergeten was het op te zeggen ik nu 75 euro excl. BTW per maand moet betalen voor 2 jaar.
Dat wilde mijn vervangster uiteraard niet, dus ze zouden een opzegbrief sturen en dan hoefde ik maar een jaar te betalen. Hij moest het wel per ommegaande terug hebben.

Mijn vervangster niet goed gekeken, getekend en nu blijkt ze getekend te hebben voor een eenjarig abonnement in een keer te betalen. Ik was best geërgerd, want het gaat om 1700 euro.

Ik ga sowieso aangifte doen wegens oplichting en ik heb gelukkig rechtsbijstand en al aardig wat gevonden over dit bedrijf.
Maar de brieven die ik gekregen heb, worden wel steeds akeliger van toon.
Dit kunnen ze toch niet zomaar doen? Hoe kom ik hier weer vanaf

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 09:11

Waar zit de oplichting?

Je bent ingegaan op een jaar lang gratis vermelding met daarna omzetting in een 2-jarig abonnement. Omdat niet is opgezegd is het abonnement ingegaan.
Na bellen is overeengekomen dat het niet voor 2 jaar maar nog maar voor 1 jaar hoeft. Vervangster kijkt niet goed en tekent voor een 1-jarig abonnement (dat was toch de afspraak?). Ik zie de oplichting niet.
Wat wel zou kunnen is dat het automatisch verlengen van het abonnement bij niet-opzeggen niet (meer) mag. Er is volgens mij sinds kort een regel dat abonnementen en overeenkomsten voor 1 jaar gelden en dat je ze dan opnieuw moet bekrachtigen, ze lopen niet "zomaar" door, en je kunt ook maandelijks opzeggen. Ik weet niet of dat overal al geldt maar daar zit dan voor jou een mogelijkheid.
Kari

Kiki

Kiki

04-07-2010 om 09:37

Sorry kari

Ik was niet duidelijk.
Ik ben nooit ingegaan op een jaar lang gratis vermelding. Ik ken dat hele bedrijf niet, nog nooit van gehoord. Volgens hun hadden we een jaar lang een gratis vermelding, lijkt me vreemd omdat ik nog nooit van dat bedrijf gehoord had.

Volgens mijn vervangster, zeiden ze toen dat het waarschijnlijk een misverstand was en dat iemand anders dat dan heeft opgegeven. Daarna zeiden ze dat ze annulering zouden sturen via mail. De hele pagina leek dat ook zo te zijn.
Pas de kleine letters onderaan stond dat het een tweejarig abonnement is.
Het is dus pure misleiding.

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

04-07-2010 om 11:46

Kiki

Mijn man heeft een vergelijkbare ervaring gehad. Een van zijn medewerkers ondertekende ook iets dergelijks en zo zaten ze dus vast aan een ongewild abonnement. Hij heeft idd rechtsbijstand ingeschakeld en wat brieven teruggestuurd en al redelijk snel zijn ze opgehouden met hun gedreig. Ze hebben nooit officieel laten weten dat ze hun vordering introkken, maar zijn er gewoon niet meer op teruggekomen. Mijn man heeft de papieren nog liggen, als je wil, wilde hij ze wel eens opzoeken.
Groet, Lelie

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 12:53

Snap het nog niet...

Jullie hadden een gratis vermelding (met aansluitend abonnement) maar die was nooit door jullie aangevraagd. Gebeld, en "Volgens mijn vervangster, zeiden ze toen dat het waarschijnlijk een misverstand was en dat iemand anders dat dan heeft opgegeven. Daarna zeiden ze dat ze annulering zouden sturen via mail." In je eerste bericht heb je het niet over een annulering, maar over 1 ipv 2 jaar betalen ("dus ze zouden een opzegbrief sturen en dan hoefde ik maar een jaar te betalen. Hij moest het wel per ommegaande terug hebben."). "Mijn vervangster niet goed gekeken, getekend en nu blijkt ze getekend te hebben voor een eenjarig abonnement", dat zeiden ze toch ook?
"Pas de kleine letters onderaan stond dat het een tweejarig abonnement is." Maar je zei dat ze heeft getekend voor 1 jaar?
Hoe dan ook, als jullie je nooit hebben opgegeven dan zou er geen sprake moeten zijn van 1 of 2 jaar betalen maar óók niet van een annulering. Je kunt immers niet iets annuleren wat er niet is. Gewoon niets doen, laat dat bedrijf maar aantonen dat jullie je opgegeven hebben. Als je heel zeker weet dat dat niet is gebeurd dan hebben ze geen poot om op te staan lijkt me.
Kari

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

04-07-2010 om 13:07

Kari

In principe heb je gelijk met je redenering. Waar het volgens mij gaat, is dat dit schimmige bedrijfjes zijn die zogenaamde diensten verlenen (vermelding op een of andere site , die qua naam lijkt op grote, bekende en betrouwbare sites) en die een schot hagel lossen op andere bedrijven om te kijken wie 'erin trapt' , oftewel wie niet zorgvuldig genoeg leest. En dat zijn er nogal wat. Vervolgens sturen ze hun facturen, die vaak genoeg gewoon betaald worden door de financiële administratie zonder dat medewerkers er vraagtekens bij stellen. Als je wel protest aantekent zijn ze redelijk makkelijk af te poeieren, volgens mij.
Of je het dus oplichting moet noemen, waarschijnlijk niet. Misleidend zijn deze praktijken volgens mij wel en ook heel hinderlijk. Goede afspraken moet je in elk geval maken met je medewerkers over of ze überhaupt iets mogen tekenen.

Kari1

Kari1

04-07-2010 om 16:34

Lelietje

Ja, misleidend en hinderlijk is dat zeker. Het blijft goed opletten, zoiets. Als de vervanger van Kiki nu wél echt getekend heeft heeft voor een 1-jaarsabonnement dan weet ik niet of ze er nog zomaar af kunnen. Misschien met een maand opzegtermijn?
Kari

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

04-07-2010 om 18:50

Kari

Of het lukt om er zomaar vanaf te komen weet ik niet, maar ervaring van man is iig dat bij terugdreigen gauw ingebonden werd. Ik denk ook dat dit soort bedrijven gericht is op makkelijk geld verdienen en dus als iemand tegenspartelt het al snel niet meer de moeite waard is voor ze.

guera

guera

04-07-2010 om 19:18

Fax terugsturen

Ja herkenbaar! ik heb het gehad met DEtelefoongids op mijn werk. Ik dacht dat het ging om vermelding van de KPN telefoongids op i net. Dus telefonisch zei ik: o ja oke prima. Vervolgens kreeg ik een fax die ik moest tekenen. Toen herkende ik het logo niet. Ik heb toen niet getekend. En p i net gecontroleerd wat die vermleding dan was. Een of andere pruts website. Zij belden terug en ik zei: nee vergist ik wil niet. Nooit meer iets van gehoord.

Bij jou is er wel getekend. Maar waarsch weten ze zelfs ook wel dondersgoed dat het misleiding is. Ik zou een fax sturen met de melding dat jouw medewerker helemaal geen tekenbevoegheid heeft en dat jij niet hebt getekend en dat niet gaat doen. Die fax moet je dan NIET tekenen want die kunnen ze dan weer eronder plakken (ook weleens meegemaakt nl).
Kijken hoe hard ze het dan nog gaan spelen. Ik denk dat je er niks meer van gaat horen...
Suk6. Is echt klote dit soort dingen en zeker wel misleiding!

Minet

Minet

04-07-2010 om 19:58

Misleiding

Ook mij is dit wel eens overkomen. Gewoon negeren de brieven, dan stopt het vanzelf. De misleider gaat jou echt niet met deurwaarders bestoken oid, want dat kost hem dan weer geld. Gewoon laten doodbloeden, en melden bij het meldpunt dat hiervoor in het leven is geroepen.

Aangifte doen

Want er zijn meerdere bedrijven die dit soort acties ontplooien, spooknota's sturen is er ook zo een.

Ik zou aangifte doen bij de politie, want het is niet alleen misleiding, het riekt naar oplichting. Betalen voor een vermelding ergens in is al een hele oude truck, maar blijkbaar loont ie nog steeds.

Doe aangifte, wie weet loopt er al eea naar dit bedrijf.

Clo

Clo

13-07-2010 om 09:42

Beter laat dan nooit

Dat is een mooie truuk: iemand bellen en doorgeven dat weer iemand anders een bepaalde afspraak (gratis vermelding) heeft gemaakt. Te kennen geven dat er nu een tweejarig abonnement aan vast zit en dan de schijn geven dat men coulant genoeg is om er 'maar' een éénjarig abonnement te maken. Wel vervelend dat dit laatste feit getekend is. Maar, om bij het begin te beginnen: als er inderdaad telefonisch toegezegd zou zijn door Kiki zou er een voicelock oftewel bandopname van moeten zijn. Het gesprek wordt opgenomen en dat geldt dan als handtekening. Dus Kiki, ik zou eens naar de voicelock vragen en kijken hoe snel ze inbinden ;-)

Rein zeggen

Rein zeggen

14-07-2010 om 16:48

Bekende club

Als je idd even zoekt op internet is het een bekende club oplichters...heel veel problemen mee

En ja, absoluut aangifte doen. Veel mensen negeren het en daardoor is er aan het einde eigenlijk geen zaak tegen het bedrijf dat wel veel geld vangt van mensen die denken er idd aan vast te zitten.

Probleem is alleen dat als de politie om de hoek komt kijken het bedrijf plots failliet gaat en er niemand mee te vinden is die verantwoordelijk is. Die hebben dan alweer een andere BV opgericht die op dezelfde voet doorgaat

als bedrijf moet je gewoon oppassen voor dit soort dingen, je krijgt er allemaal mee te maken

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.