Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Ise

Ise

26-11-2011 om 12:35

Oplichting webshop?

Een tijdje geleden heb ik een bestelling gedaan bij een webshop. Niet een heel groot bedrag, maar toch. Gisteren keek ik even of het pakketje al verstuurd was en las ik tot mijn schrik een paar beoordelingen die er niet om logen. Mensen die al drie maanden wachten op hun bestelling terwijl de site 3 dagen belooft. Toch maar even bellen dacht ik. Wat blijk: zowel het 06-nummer als een elders gevonden vast nummer zijn afgesloten/bestaan niet? Ik heb de bestelling betaald met ideal, dus terughalen kan niet zomaar. Wat kan ik doen. Vermoeden van oplichting aangeven bij de politie? Ik heb wel een adres...als dat klopt?

bella

bella

26-11-2011 om 12:50

Zie

Ise, wat vervelend. Dat het vaak voorkomt, blijkt wel uit de oprichting van de site www.opgelichtopinternet.nl Kijk daar maar eens, daar staat ook hoe je verder kan handelen. Succes.

Credit care

Daarom liever met de credit card betalen dan met ideal. De creditcards vergoedt de evt schade door oplichting/niet aankomen van het pakket. althans de Rabobank, ik neem aan dat dit ook voor andere credit Carla geldt. Wel iets om op te letten vind ik bij vage webshops.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ise

Ise

26-11-2011 om 14:31 Topicstarter

Reactie

@Bella: bedankt voor de tip. Ik zal de site eens goed doorlezen.
@gonniegans: ik heb geen credit card. Ik heb wel het adres en het rekeningnummer van de webshop, maar daar kan ik waarschijnlijk niet veel mee.

Hier ook

Nog wel de 1e x dat ik iets via etsy.com heb gekocht, ik kreeg een excuus van etsy maar dat zij niets kunnen doen, en krijg nu steeds spam vanaf dat adres :$
Een 2e setje via andere etsyverkoper kwam wel, met een extraatje nog wel..

Maar ik zal es uitzoeken dan, of ik het boa de credit card kan terugkrijgen...? Heb alleen een orderbevestiging, niets over dat het al versturd was oid. gelukkig en klein bedrag maar toch 10 euro..

app-sent

Sanne

Sanne

04-12-2011 om 15:20

Aangifte doen

Op het werk heb ik zo'n zelfde situatie ook aan de hand gehad. Een bestelling geplaatst via een webshop, idealbetaling en vervolgens kwam er niets. Verschillende malen gebeld, standaardantwoord was dat e.e.a. morgen verstuurd zou worden. Uit beoordelingen op internet over deze webshop bleek dat levering niet of nauwelijks werd gedaan.Uiteindelijk de bank gebeld en die adviseerde om aangifte te gaan doen bij de politie van oplichting. Bij meerdere aangiften tegen zo'n webshop trekken de banken de mogelijkheid voor ideal-betaling aan zo'n verkoper in. Wat je bereikt is dat er niet meer mensen benadeeld kunnen worden en dat het de verkoper moeilijk wordt gemaakt om zo makkelijk aan geld te komen.
In onze situatie heb ik uiteindelijk de persoon toch te spreken gekregen en gezegd dat de order geannuleerd moest worden en het geld terug moest. Als het geld niet binnen 2 dagen retour gestort zou zijn dan volgde aangifte bij de politie. Die man ging volledig uit zijn dak, schreeuwde, dreigde etc maar de volgende dag stond het geld op onze rekening en hadden we creditnota via de mail gekregen.
Door onbereikbaar te zijn door verkeerde/valse telefoonnummers etc gokken ze erop dat je het er uiteindelijk maar bij laat zitten en zij lachen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.