Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

koentje

koentje

28-10-2010 om 13:04

Twee banen

wat zijn de consequenties, als ik al een baan heb van ongeveer 20 uur, kan ik dan nog een baan aannemen van 20 uur? Uiteraard kan ik het kwa tijdsverdeling in elkaar passen...

Waarom zou dat niet kunnen?

Natuurlijk kan dat. Gebeurt ook regelmatig. Waarom zou dat niet kunnen?

Je moet er alleen even rekening mee houden dat je maar door éen van je twee werkgevers (en dus niet door beide) de loonheffingskorting (oid) laat meerekenen, anders wordt er te weinig belasting ingehouden en krijg je later een naheffing.

Groeten,

Temet

koentje

koentje

28-10-2010 om 13:26

Maar

ben ik bijv. verplicht beide werkgevers te laten weten dat ik nog een andere baan heb?

Hangt ervan af

Dat is wel een goede vraag, en dan moet je even in je contract kijken. En in de CAO, als die er is.

Het komt inderdaad wel voor dat een verbod op nevenwerkzaamheden geldt, vaak om overbelasting te voorkomen maar dat geldt dan toch vooral bij voltijdsbanen zou ik denken. Maar nogmaals: kijk in je contract. Staat daar niks, dan ben je niets verplicht.

Groeten,

Temet

xx

xx

28-10-2010 om 16:55

Dubbele job

Ook ik heb een dubbele baan, beide partijen zijn hiervan op de hoogte, het geeft geen problemen.
Let wel op de loonheffingskorting, daar waar je het meest verdient moet wel loonheffing ingehouden worden, bij de ander niet.

gr.
Sannie

Beemer

Concurrentiebeding staat niet in je contract volgens mij, maar in de CAO. Waar je automatisch accoord voor geeft als je je contract tekent.

Wel in contract

Concurrentiebedingen staan juist wel in het arbeidscontract. Bepalingen die nevenfuncties verbieden (of voorafgaande toestemming eisen) kunnen ook wel in een CAO staan.

Groeten,

Temet

Echt?

Dacht dat ik onze P&O man laatst hoorde zeggen dat het in onze CAO staat (GGZ). Concurrentiebeding is volgens hem ook wettelijk gezien niet echt steekhoudend. Maar dat zal ook wel aan de branche liggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.