Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

ayla

ayla

07-04-2009 om 15:05

Uitleg?? verlof uitkeren bij einde contract

over een krappe 2 maanden eindigt mijn contract en dit zal nit worden verlengd. Nu heb ik nog ruim 5 weken verlof te goed en aangezien ik niet volgende week met vakantie wil gaan ben ik aan het kijken hoe het zit met het uitkeren van mijn verlofuren.

nu staat op de website dit:
In beginsel dienen verlofuren voor het einde van het dienstverband te worden opgenomen. Indien een medewerker op het moment dat zijn dienstverband eindigt nog verlofaanspraken heeft, worden deze uitbetaald voor zover de werkgever de medewerker niet in de gelegenheid heeft gesteld het tegoed voor het einde van zijn dienstverband op te nemen. Voor ieder niet genoten verlofuur wordt een vergoeding toegekend ten bedrage van de laatstgenoten bezoldiging per uur.

kan iemand mij uitleggen wat de bezoldiging per uur is?

Nasha 1st

Nasha 1st

07-04-2009 om 19:16

Je uurloon

dat je nu gewoon verdient, dat moet werkgever je dan uitbetalen voor die vakantie-uren

Uitleg

bezoldiging betekent gewoon salaris.
Officeel is het trouwens nog net iets meer, want over niet opgenomen verlofuren die uitbetaald worden wordt meestal een percentage toeslag betaald. Dit omdat één verlofuur staat voor tijd, en over betaalde tijd ontvang je weer verlofrechten....snap je hem nog? Ook ontvang je over een gewerkt uur een vakantietoeslag van 8%. Op mijn werk koopt men dit af door een toeslag van 11% uit te betalen per gewerkt vakantieuur. Dit wordt gedeeltelijk in de cao geregeld.
Dus die zou je er even bij moeten pakken om te kijken wat er bij jullie staat. Welke cao heb je?
Ook kan het netto bedrag nogal tegenvallen als alles in 1 maand wordt geboekt, vanwege de belastingen. Bij ons boeken we die uren dus fictief over meerdere maanden. Maar dat zou je even bij de salarisadministratie moeten navragen hoe dat bij jullie gaat. Wel een goede vraag hoor, want het kan je 15% netto schelen.

Groetjes Evi

ayla

ayla

08-04-2009 om 08:39

Draad kwijt evi;-)

je was me na 2 zinnen al helemaal kwijt. Ik weet dat er bij uitgekeerde vakantietoeslagen evenveel afgaat als bij bijvoorbeeld vakantiegeld. Maar hoeveel en hoe dat weet ik dus echt niet.
Ik werk trouwens bij een grote universiteit dus ik neem aan de onderwijs CAO.
Over meerdere maanden boeken wordt lastig denk ik aangezien ik over 2 maanden weg moet en ik nog 5 weken tegoed heb

Cao

Als je bij een universiteit werkt, geldt de CAO Universiteiten: http://www.vsnu.nl/CAO/CAO-2007-2010.htm

Vraag het anders na bij de afdeling Personeelszaken: zij weten het je waarschijnlijk zo te vertellen.

groet,
Caroro

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.