Home » Forum » Verlof alleen in dagdelen

Verlof alleen in dagdelen

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Joppie
Verlof alleen in dagdelen

Mijn werkgever heeft bedacht dat het misschien makkelijker is om verlof alleen in dagdelen te kunnen opnemen, en dus niet in losse uren. Even los van of dit inderdaad makkelijker is: mag hij dit zo stellen? Er is geen CAO.
Dank, Joppie

Vic
Makkelijker

Voor hem is het vast wel makkelijker ;-) Waar staan de regels omtrent het opnemen van vakanties momenteel vermeld? Volgens mij kunnen reglementen eenzijdig gewijzigd worden, maar als het in je arbeidsovereenkomst staat kan dat niet zomaar.

bibi63
Kan

Je werkgever kan (zeker als er geen CAO is waar dit in is opgenomen) best eigen bedrijfsregels opstellen. Net zo goed als hij (binnen redelijke grenzen) kan bepalen vanaf en tot welk moment de zaak bereikbaar moet zijn. En of er wel of niet een rookruimte wordt gecreerd enz enz.
Op zich kan ik de regel wel begrijpen. Als iedereen her en der uurtjes opneemt om wat voor reden dan ook, dan is niet echt overzichtelijk of die uren ook weer worden ingehaald en/of van het verlof worden afgeschreven. Wel vind ik dat hij soepel moet zijn in incidentele gevallen.
Gr. Bibi

Fiorucci
Tuurlijk wel

Mijn man kan gewoon per uur vrije tijd opnemen en dat wordt netjes bijgehouden hoor. Kwestie van willen!

Muriel
Ouderwets

Het komt op mij ouderwets over, zeker in tijden waarin flexibel werken steeds meer in opmars komt en waarin de voorkeur voor het kunnen combineren van werk en zorg steeds groter wordt. Maargoed, jouw vraag was: MAG hij dit doen. Ja, dat mag. Mits er niet in jouw arbeidsovereenkomst staat dat verlof flexibel opgenomen mag worden, en ik ben er vrijwel zeker van dat dat er niet in staat, omdat het niet gangbaar is.

Ook ouderwets als het als "lastig" ervaren wordt om verlofuren in uren te berekenen i.p.v. dagen of dagdelen. Waarom? Omdat er een overvloed is aan softwarepakketten om verlof, ziekteverzuim enz. digitaal te regelen. Dan hoeft niemand te rekenen en hoef je alleen maar digitaal verlof aan te vragen en de leidinggevende dit goed te keuren. Dus ik ben het wel eens met Fiorucci, het is een kwestie van WILLEN.

Groetjes,
Muriel

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.