Home » Forum » Vraag in kader rechtszaak origineel of kopie

Vraag in kader rechtszaak (origineel of kopie)

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rechtszoeker
Vraag in kader rechtszaak (origineel of kopie)

Hoi,
Ik heb even een vraag in verband met een rechtszaak waarin ik verwikkeld ben. Betreft een civiele zaak. Ik heb een stuk overlegd dat volgens mij het origineel is en waar iemand anders en ik iets bijgeschreven hebben. Volgens mij is het het origineel, maar dat bestreed de advocaat van de tegenpartij natuurlijk tijdens de zitting. Thuis het stuk nog eens bekijkend denk ik toch echt dat het het origineel is. Hoe (door wie) zou je dat kunnen laten nakijken die er dan een deskundigenverklaring bij kan doen? Iemand een idee?

Groet,
Rechtszoeker

Ellen Wouters
Twee opties

De beste optie is, lijkt me, de instantie die het document afgeleverd heeft. En als dat niet aan de orde is, misschien hier:
http://www.hoffmannbv.nl/index.cfm/t/Docubox_brengt_declaratie__en_docum...

10eke
Wie stelt, bewijst

Hoi,
als de advocaat van de tegenpartij stelt dat het geen origineel is, mag hij die stelling ook bewijzen volgens mij.
10neke

Rechtszoeker
Bedankt!

10neke, bedankt voor je reactie! Ik ga daar echter vooralsnog even niet van uit. De advocaat van de tegenpartij stelde dat het net zo goed een bijgekopieerd stukje op de pagina kon zijn. Dan verwacht ik wel het origineel te moeten kunnen overleggen. Maar goed, zo ver is het nog even niet.
Ellen, jouw tip was volgens mij de spijker op zijn kop! Ik heb dat bedrijf meteen gemaild om te vragen om een prijsopgave.

Groetjes,
Rechtszoeker

Rechtszoeker
Ik heb antwoord

Het kost tussen de 2000 en 2500 euro, excl BTW.
Zeer prijzig dus.

Groet,
Rechtszoeker

Ellen Wouters
Jammer

Jammer dat het zo duur blijkt te zijn. Dan is het dus afwegen of het dat waard is, en wat de advocaten en de rechter zullen zeggen. Misschien kun je met je eigen advocaat overleggen of het zin heeft het wel op tafel te leggen: dat je gezocht hebt naar expertise en bereid bent zo'n onderzoek te laten doen als er een oplossing kan worden gevonden voor de kosten. Het toont nl wel dat je zeker van je zaak bent.
Maar ik heb geen idee van wat voor zaak het betreft dus ik weet ook niet of dat slim cq de moeite waard is.

Rechtszoeker
Ellen

Inmiddels heb ik ook al zulke advocaatkosten gemaakt dat dit inderdaad niet meer haalbaar is, gezien wat ik wellicht terugkrijg in deze zaak. Over een tijdje komt er een (tussen-)vonnis, moet ik eerst maar eens afwachten. Ik vind het echter wel fijn om te weten dat het kan en waar dan en wat het kost.
Nog bedankt!

Groet,
R.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.