Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

WWtje

WWtje

06-04-2010 om 07:32

Wanneer moet ik naar het cwi of beginnen met solliciteren

Ik krijg mijn ontslag bij mijn huidige werkgever, moet nog werken tot eind april, daarna neem ik 2 maanden verlofuren op. Per 1 juli ben ik vrijgesteld van arbeid, dan ga ik 6 maanden in een loopbaantraject en daarna heb ik nog 3 maanden opzegtermijn. Dus uiteindelijk krijg ik per 1 april mijn ontslag.

Heel luxe natuurlijk, dat realiseer ik me terdege. Nu wil ik die tijd besteden om mijn opleidingen op te frissen en een nieuwe opleiding te starten. De tijd zal ik wel nodig hebben.

Mijn vraag is:
Wanneer moet ik me gaan inschrijven bij het CWI? Is dat nu al? Of pas tegen de tijd dat mijn ontslag ingaat?
Wanneer moet ik gaan solliciteren? Ik solliciteer nu al hoor, maar natuurlijk nu nog alleen op DE baan die me super lijkt. Maar nog niet paniekerig om alles aan te pakken wat op mijn pad komt. Maar ik begrijp dat je tegenwoordig verplicht bent te solliciteren zodra je weet dat je je baan gaat verliezen??!

Werkt er iemand bij het CWI of heeft men in dezelfde situatie gezeten?

Groetjes WWtje

Hanny61

Hanny61

06-04-2010 om 10:12

Cwi

Inschrijven bij het CWI is altijd een mogelijkheid, ook als je een baan hebt en iets anders wilt. Je hoopt dé baan te vinden en soms kan het CWI je daarbij helpen. Wat natuurlijk van belang is, is of je wel beschikbaar bent voor werk. Zoals ik je verhaal lees, ga je een opleiding doen. Dat zal je kansen op werk hopenlijk vergroten, maar daardoor kun je minder beschikbaar zijn. Pas 1 april volgend jaar zul je evt. een beroep gaan doen op een uitkering. Een uitkeringsinstantie verplicht je om ingeschreven te staan, bij voorkeur vanaf het moment dat je weet dat je zonder baan komt te zitten. Een jaar van te voren is wel lang, dat komt denk ik niet erg vaak voor. Ik zou zeggen: schrijf je alvast in bij het CWI en geef daar aan waar je naar op zoek bent. Omdat je pas over een jaar evt. in een uitkering terecht komt, kun je heel kritisch zijn.

Nasha 1st

Nasha 1st

06-04-2010 om 10:54

Uwv werkbedrijf

is de huidige naam van het CWI :-)

Hoe dan ook, inschrijven mag altijd, kan ook geen kwaad omdat het UWV voor de WW ook uitgaat van de meldingsdatum bij UWV WERKbedrijf. Dus alvast melden kan in je voordeel werken als je toch WW nodig blijkt te hebben, omdat je je op tijd gemeld hebt. Bewaar ook al je sollicitatie-pogingen, want daar gaan ze zeker naar vragen (als je al zo vroeg weet wanneer je werkloos wordt, gaan ze er van uit dat je ook begint met solliciteren!)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.