Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

lies

lies

08-03-2009 om 19:46

Werk, kinderen, clubjes & reizen

hoi
ik heb net intern een ontzettend leuke baan gekregen. mijn kinderen zijn 4 en 7, en met 32 uur per week kan ik weer lekker aan de slag in een functie die ik leuk vind itt de vorige functie waar ik niet lekker in mijn vel zat maar geen overuren maakte, geen reizen, geen stress.
mijn man werkt 36 uur per week, is woensdagmiddag vrij voor de kinderen. ik dacht het mooi voor elkaar te hebben, kan grotendeels tijdens schooltijden werken (tot 15 uur). Door de week heeft oudste dochter donderdagmiddag vioolles om 16.00 uur, jongste begint binnenkort met zwemles. tot zover geen probleem.

alleen moet ik bij de nieuwe baan een tot twee keer per maand 2 dagen op reis (klant bezoeken binnen europa). daarnaast cursussen, oa op donderdag/vrijdag (met overnachting) en een terugkomdag precies op de dag dat ik normaal maar 4 uur werk.

Ik heb NSO voor 'onregelmatige tijden' en vakantieweken maar het blijft door het onregelmatige-tijden-contract altijd afwachten of ze er terecht kunnen. daarnaast kunnen dan de clubjes niet doorgaan, en blijft het voor mijn man rennen om ze op tijd op te kunnen halen.

ik blijf de hele week rennen, stressen of het allemaal wel lukt, balen dat ik op mijn werk niet voluit kan gaan en schuldig dat ik er voor mijn gezin niet voor 100% kan zijn, dat ik weer opvang moet regelen en/of mijn man voor mij vrij moet vragen.

wil ik nu teveel, had ik toch moeten wachten met deze baan? zie ik iets over het hoofd hoe ik het wel kan regelen allemaal? hoe doen jullie dit, zijn er mensen die het herkennen? hebben jullie tips? help!

Lies

meeleverd

meeleverd

08-03-2009 om 21:19

Je moet iets extra's

Je zult iets extra's moeten regelen in je opvang thuis, want zo red je het niet. Anders loop je de kans dat je kinderen twee tot vier dagen (als ik het goed gelezen heb) hun clubjes en zwemles mislopen.
Ik wens je sterkte met het vinden van een oppas die deze taken van je over wil nemen.
Kan je man niet nog minder gaan werken? Wat ik lees is dat het voor hem 'rennen' wordt.... ja dat hoort erbij als je allebei werkt als je kinderen nog zo jong zijn. Jij zult ook volop aan de bak gaan in je nieuwe baan. Als dit echt je baan is, zou het zonde zijn om dit te laten schieten.
Je kunt ook wachten met je kinderen op clubjes doen (met uitzondering van de zwemles lijkt mij) totdat ze oud en handig genoeg zijn om er zelf heen te fietsen.... maar dan nog heb je een achterwacht nodig voor het geval de nso of bso uitvalt.

marie

marie

09-03-2009 om 10:06

Woensdag bso?

Hallo
Blijkbaar hebben jullie op donderdag een probleem. Op woensdagmiddag hebben de kinderen nog niks? Geen sport e.d.
Waarom gaat je man dan niet gewoon op woensdag de hele dag werken en op (ik noem eens wat) op dinsdag en donderdag korter? Tot 14.30 uur ofzo?
Dan kan hij "taxichauffeur" voor de kinderen spelen.
Verder denk ik dat het voor de kinderen leuker is om vast op woensdagmiddag naar de nso te gaan. Het is er dan vaak rustiger en omdat het een lange middag is, is er ook meer tijd voor leuke dingen (uitstapjes etc.). Zo nu en dan eens op een drukke middag gaan, lijkt me erg onrustig en verwarrend voor de kinderen.
Onze meiden gaan al vanaf groep 1 op woensdagmiddag naar de nso en ze vinden dat de leuktste middag, juist vanwege de rust en de leuke activiteiten.
Verder proberen wij zoveel mogelijk te carpoolen met andere ouders bij de activiteiten van de kinderen.
Ik werk trouwens 3 en mijn man 5 dagen.
groetjes

Ik had

Ik had voor die ene middag - bij ons de maandag, waarop dochter naar ballet moest - een leuk pubermeisje. Zij haalde dochter op van school, dronk wat met haar, bracht haar naar ballet, haalde haar weer op en wachtte tot ik thuis was (of in jouw geval je man). Kostte me een tientje en ik was van het hele gedoe af. Kon de oppas een keer niet, dan regelde ze een vriendin. Perfect! De rest van de tijd ging dochter naar de NSO of was ik zelf thuis. Een enkel keertje viel oma in.

Lies

laat ik voorop stellen dat ik je gevoel helemaal herken. Zelf heb ik een leuke baan, maar zou best eens wat 'meer' willen. Ik werk nu drie dagen en heb al leuke functies aan mijn neus voorbij zien gaan...'ja, als je meer dan 24 uur werkt, dan zou je het meteen worden'.

Wat bij mij de bottleneck is....kan ik het behappen. Je kan nog zoveel oppas, bso etc. regelen. Is het je dat waard? Kan je het dan allemaal aan of wordt het ren- en vliegwerk? Het antwoord hierop is voor iedereen anders. De één doet dit waarschijnlijk in een hand omdraai, de ander niet. ER is geen goed of fout. De vraag is echter wat het antwoord voor jou is.

Voor mij was het antwoord nee, dat kan ik niet behappen. Daarnaast wil ik nu ook van mijn kinderen genieten. Dus woensdag en vrijdag thuis zijn. Wel heb ik besloten om meer voor mezelf te zorgen, voor mijn 'honger' naar niveau. Ik ben daarom op de school van mijn oudste in de MR gegaan en op de school van mijn jongste in de Schooladviescommissie (adviseer je de directeur op strategisch niveau). Ik heb ook gedacht, zal ik een studie oppakken of zoiets dergelijks of ander vrijwilligerswerk dat meer van mij vraagt. Op die manier kan je ook je capacteiten inzetten. Dat hoeft niet alleen op je werk. Voordeel in mijn ogen is dat het kan op tijden die je zelf beter uitkomen.

Succes met je besluit. Ik herken zeker je gevoelens hierin.

groetjes van Purk

lies

lies

10-03-2009 om 16:08

Even rust

hoi

Mijn man minder laten werken is helaas niet mogelijk. ik mag eigenlijk al blij zijn dat ze 'm woensdagmiddag vrij geven, en dat het bedrijf redelijk flexibel is met het schuiven van hier en daar wat uren als het echt nodig is. . Het verschuiven van de woensdag naar 'hier en daar wat uren' is daar geen optie.

Ook voor mezelf is minder dan 32 uur niet mogelijk, dat is bij de baan duidelijk gezegd. Sowieso is binnen dit bedrijf minder dan 32 uur werken alleen mogelijk voor secretaresses ed.

ik heb na het lezen van jullie reacties in ieder geval geregeld dat de jongste op zaterdag zwemles gaat krijgen. Woensdagmiddag was eerst ook een optie, maar ik maak het me dan alleen maar zelf moeilijk. blijft alleen die donderdagmiddag over wanneer oudste muziekles heeft.

Meeleverd, het is niet structureel elke week 2 tot 4 dagen dat ik weg ben. Het moeilijke is juist dat ik 2 tot 4 dagen per maand weg zal zijn, en pas een paar dagen van te voren bekend is wanneer en hoe lang.

Stoepkrijt, zo'n oppas lijkt me wel wat. mijn kinderen gaan naar een school die hier niet in de buurt is, 10 minuten fietsen. Misschien kan ik eens op school gaan rondvragen of er een thuisblijfmoeder is de ze zo nu en dan eens mee kan nemen voor een paar uurtjes. als het de moeder van een vriendinnetje is, maakt dat het toch weer wat leuker voor de meiden.
Familie van mij en mijn man wonen 2 uur rijden verderop, is geen optie. we hebben hier ook (nog) geen hele goede vrienden die we even kunnen vragen om in te springen, dat is wel lastig.

Tsja ik heb een paar maanden geleden gekozen om niet meer op mijn oude functie te blijven, en voor deze functie te kiezen. Mijn manager zei vandaag al dat sinds ik begonnen ben (1 feb) ik met een glimlach daar rondloop. en zo voelt het ook, ik ben weer helemaal goed op mijn plek. Bij mijn vorige baan baalde ik als ik weer naar mijn werk moest, nu ga ik er vrolijk heen. Voor mezelf is het helemaal goed, nu thuis nog.

Misschien moet ik het gewoon nog wat langer de tijd geven, dat de cursussen voorbij zijn, het inleren en het langzamerhand wat ritme krijgt. ik hoop dat die tijd vlot komt (als die al komt...).

Bedankt voor jullie reacties!
Lies

Hanne.

Hanne.

10-03-2009 om 16:13

Tijdelijk of permanent?

Ik sluit me bij Purk aan kijk eerst of je (en je partner) het kan behappen, en welke offers jullie daarvoor moeten en willen maken.

Daarbij zou ik ook kijken naar wat structurele en wat incidentele dingen zijn

2x per maand weg moeten lijkt met structureel, daar zou ik dus ook een structurele oplossing voor vinden. Partner minder werken, kinderen dag extra naar de BSO oid

Cursussen lijkt me minder structureel (ik neem tenminste aan dat je niet tot het einde der tijden maandelijks een cursus moet volgen). Daar zou ik ook voor de ad hoc oplossingen gaan (man een dagje vrij, kinderen dagje bij opa en oma, of een incidentele extra BSO dag vragen)

Hanne.

Hanne.

10-03-2009 om 16:16

Tegelijk

gelijk gepost, helaas heb je een deel van m'n oplossingen naar de prullenbak verwezen

Ik ga verder denken
(maar met een glimlag op je gezicht rondlopen is voor mij een ZEER sterke indicatie dat je de baan moet houden, en de zaken er omheen moet regelen!)

Heeft het bedrijf van je man ook goede argumenten om hem geen toestemming te geven om minder te werken? Ik herken het nl van het bedrijf van mijn man, het mag niet, maar er is echt geen enkel zinnig arugment (mocht wel een jaar lang 1 dag in de week ouderschapsverlof, maar vervolgens niet 1 dag in de week minder gaan werken)

Mannen mogen niet

Nav Hanne: het komt geloof ik nogal eens voor dat werkgevers hun mannelijker werknemers verbieden minder te werken. Wetend dat de man in de meeste gevallen toch niet echt op zijn strepen gaat staan. Bij vrouwen durven ze dat minder, want bij hen zit de part-time ideologie er zo ingeslepen dat ze opstappen als ze hun zin niet krijgen.

Er is een Wet Aanpassing Arbeidsduur die een recht op minder (trouwens in principe ook op meer) uren schept. Maar ja, man moet wel even de confrontatie aan.

Groeten,

Temet

Nina

Nina

11-03-2009 om 13:25

Lies

Allereerst gefe1licteerd met je nieuwe functie! Ik herken de situatie waar je in zit heel erg goed, het is vergelijkbaar met die van mij. Ik 3 kinderen (11,8 en 7)heb een baan van 32 uur, wel met flexibele werktijden maar wel met gemiddeld 1x per maand naar het buitenland, naar de VS of binnen Europa. Dit is niet gelijk verdeeld over het jaar, de maanden april mei en juni en september en oktober zijn de piekreismaanden voor mij. Man werkt 40u, maar ook flexiblele werktijden, hij werkt structureel op dinsdagmiddag thuis. Ik ben in principe vrij op woensdag en dan zijn de clubjes ook georganiseerd. Clubjes door de week, voor 6uur vallen helaas af. Op donderdag BSO en daarnaast heb ik voor de maandag en de vrijdag een flexibele oppas aan huis die ook wel eens een keer op woensdag kan oppassen als ik weg ben. Het mooie aan mijn systeem is dat ik een back-up heb, of de oppas komt op een andere dag, of, als de oppas niet kan is er meestal wel een incidenteel plekje op de BSO.

Ja, het blijft stressen, ja het blijft regelen (vorige maand hield de oppas er ineens mee op) en ja er blijven momenten waarop je denkt ik stop ermee, maar over het algemeen loopt het wel, en heb ik een baan waar ik uitermate van geniet, die op mijn niveau is, waar ik nog in kan groeien, die mij voldoende uitdaging biedt, en waar ik ook nog eens een goed salaris van thuis breng. En iedereen thuis is tevreden. Tuurlijk wordt er weleens gezucht "moet je nu alweer weg?", zowel door man als kinderen en ook wel eens door mezelf overigens, maar ja, het hoor bij mijn functie en dat is wel een functie waar ik blij mee ben

De boodschap is dat het echt wel kan, dat het wel wat vraagt van jouzelf en van je gezin, maar dat je rook heel veel voor terug krijgt.

Groetjes,

Nina

Nina

Nina

11-03-2009 om 13:30

Sorry voor de vele spelfouten

Veel te snel getypt en pas overgelezen nadat ik het bericht had gepost........

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.