Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Maja

Maja

27-04-2011 om 21:23

Werkeloos & er zit geen gang in....

In eind 2009 kreeg ik mijn 2e burnout en in mei het jaar erop liep mijn contract af. Dat vond ik niet erg, want de baan had bijgedragen aan de burnout. Ik kan het zelf nauwelijks geloven maar ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds niet aan de slag. Hiernaast had ik een bedrijf en dat was een concept wat niet aansloeg dus heb ik een paar maanden geleden wijs besloten dit te beeindigen(-deed pijn; droom in duigen).
Ondertussen zit ik financieel aan de grond. Ben druk met kwijtscheldingen aanvragen en ga binnenkort een aanvraag doen bij de voedselbank. Met dit laatste kan ik enigzins leven maar niet met het feit dat ik zo graag wil; een baan/weer een bedrijf. Het ontbreekt me echter aan initiatief; ik weet niet wat ik moet doen, wat ik wil gaan ondernemen. En wat betreft het solliciteren; alleen afwijzingen....
Hoe kan ik weer een drive krijgen; het lijkt alsof ik uit een (writers)block besta. Wat ik ook bedenk, ik zie alleen beren op de weg en/of ik denk dat er geen behoefte op de markt voor is. Ik ben zo apatisch als de pest terwijl ik de hele dag peins over hoe ik het heft weer in handen kan krijgen/nemen.
Wie herkent dit of weet wat ik kan ondernemen om mijzelf weer op de rails te zetten?
Alvast heel erg bedankt voor het meedenken :-)

Queenie

Queenie

28-04-2011 om 00:01

Maja

Ik denk dat het belangrijk is om de machine draaiend te houden. Dat wil zeggen, dat je iets gaat doen waardoor je niet werkloos thuis zit. Ik weet niet waar je woont, maar misschien is er een organisatie in je buurt waar je leuk en interessant vrijwilligerswerk kunt doen. Al is het maar een paar uur per week, het kan net weer zorgen voor die beweging die je wilt. Ergens verwacht worden, mensen spreken, ideeën horen, problemen oplossen, dat zet je hersenen mogelijk weer in de juiste stand. Een interessante vrijwilligersfunctie kan ook prima op je cv staan, maar belangrijker is, dat het heel prettig is weer te ervaren dat ze ergens op je rekenen.
Succes!

fladder

fladder

28-04-2011 om 08:21

Burnout

Hier nog iemand met een burnout, een eigen bedrijf dat voorlopig grotendeels stil ligt en een beëindigd jaarcontract.
Ik begrijp dat jij ook deels uit loondienst komt. Ben je "ziek uit dienst" gegaan? Heb je nog te maken met het UWV?
Ik zit inmiddels een half jaar thuis en voorlopig werk ik nog niet. Het UWV wil me voor de zomervakantie weer zien en dan kijken we verder. Verder sta ik onder behandeling van een psychologe, heb er 3 maanden herstellingsoord op zitten waar ik weer een beetje stevige basis van heb gekregen en het wachten is nu op een vervolgbehandeling.
Hoe zit dat met jou? Loop jij bij het UWV, of een behandelaar? Een burnout maakt iets kapot in je hoofd, dat is niet zomaar heel... Zeker omdat het niet de eerste is.
Je wil dolgraag weer aan de slag, maar je bent er volgens mij nog niet klaar voor. Klaagt over apathie (herkenbaar) en staat op het punt jezelf weer over je grenzen te jagen ("ik moet, maar weet niet hoe, geen initiatief, writers block"). Allemaal een prachtige basis voor je derde burnout. En een vierde. Tot je zo kapot bent, dat er definitief iets stuk kan gaan. In je hoofd, of een hartaanval, of wat dan ook. Dat stadium heb ik bereikt en dat wens ik mijn ergste vijand nog niet toe.

Laatst was ik bij de UWV-reïntegratie-arts. Die zei: "Leuke dingen doen." Weet je nog wel hoe dat moet? Leuke dingen doen? Wat leuke dingen zijn voor jou?
Nee, dat hoeft geen geld te kosten. En ja, zelfs als je bij de voedselbank loopt, mag je leuke dingen doen. Wat houdt je tegen?
Je kan pas weer aan het werk als je basis goed is. Zo te horen is die nog verre van goed. Je omstandigheden zijn heel akelig, dat maakt het niet makkelijker. Maar dan nog moet je je grenzen in de gaten houden en, heel simpel, "leuke dingen doen". Dat mag, zelfs in de bijstand en bij de voedselbank.
Probeer het maar eens...!

Maja

Maja

28-04-2011 om 12:43

Tja..

Wat rot dat je ook in zo'n periode zit. Dank je voor je opbouwende reactie. Mijn eerste burnout was een mega gruwel, dus ik weet waar je het over hebt. Toen mijn contract eindigde(mei vorig jaar) was ik nog niet in orde. Ik was wel blij dat ik van die baan met eindeloos werk af was. Die burnout is nu wel over.(althans, dat denk ik ha ha. Ik weet dat een burnout schade aanricht, die eerste het meest. Het is een slechte zaak voor een mens, ook voor je zelfvertrouwen. Ik denk ook dat ik werktechnisch niet meer kan wat ik denk(-of wil). Mede daarom wil ik een baan voor 4 dagen, voor het evenwicht.
Tja, wat is leuk? Eerlijk gezegd leeft ik in een 'moet' cadans, terwijl ik wel van de 'gewone dingen' erg kan genieten. (kun je het nog volgen ;-) ) Gelukkig heb ik een vriend die ook erg van genieten houdt(dat is nm niet logisch is mijn ervaring!) dus dat delen we en is fijn. Hij geeft me echter wel het gevoel dat ik te passief ben, maar dat probeer ik bij hem te laten. Ik vind altijd; laten we maar naar onszelf kijken voor we het naar een ander doen.
Aan de andere kant(als reactie op mijn basis); ik heb het gevoel dat pas als ik aan de slag ben, mijn basis weer in evenwicht komt. Werken(-iets bijdragen), loon(-weer perspectief). Dus ja, ik moet maar gaan nadenken over 'leuke dingen'. Ik heb werkelijk geen idee....

Valkyre

Valkyre

28-04-2011 om 21:03

Hier ook

Ik had op m'n 28ste een burnout. Wat mij erg heeft geholpen weer iets te doen (iets voor mezelf, wat beweging) is het boek The Artist's Way van Julia Cameron. Er is ook The Artist's Way at Work. Misschien kun je het tweedehands krijgen (misschien heb ik zelfs nog een exemplaar liggen...). Het werkt met kleine opdrachtjes om je hoofd weer een beetje "open" te krijgen.

Als je geinteresseerd bent, laat het weten! Dan maak ik even een OO mailadres aan :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maja

Maja

28-04-2011 om 21:19

Valkyre

Dat klinkt wel interessant, I'm dying for a kick to the butt', ik weet niet of ik het goed schrijf, maar het klinkt krachtiger dan Nederlands ha ha. Ik zou zo graag een trigger krijger; ook al weet ik dat het uit mijzelf moet komen. Pfff om moedeloos van te worden.
Dat boek is vast in het Engels?
Doe maar zo'n OO mailadres(nog nooit van gehoord :-) )
Hartelijke groet van mij

mijk

mijk

29-04-2011 om 10:27

Dat boek is geweldig!

Echt.. Leuk om te doen, confronterend maar niet te en enorm inspirerend...

Mijk

Valkyre

Valkyre

29-04-2011 om 13:21

Maja

Ik kom erop terug! Moet even zoeken thuis.

Oh, en ik bedoel dat ik een mailadres ga aanmaken speciaal voor OO, omdat ik m'n gewone mailadres liever niet op OO plemp :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

fladder

fladder

29-04-2011 om 19:13

Goh...

Dat is nu al de zoveelste keer sinds ik ziek ben, dat dat boek mijn pad kruist...!
Gelukkig had ik nog een boldotcombonnetje liggen. Morgen ligt het boek in mijn brievenbusje (zeg, ze bezorgen morgen toch wel...?)

Maja

Maja

29-04-2011 om 23:38

Ha ha

Nou, dat boek maakt wel veel los hier ;-)

Spannend om te horen; confronterend is vruchtbaar. Valkyre; ik vat hem met het mailadres, ben benieuwd.
Fladder; ben bang voor je dat het maandag wordt; dus niet met een kop thee as zondag lekker in bed lezen!
(k.dag is lastig met bezorgen denk ik)
Iedereen een fijne scharreldag morgen met veel schat koopjes, gr. Maja

fladder

fladder

30-04-2011 om 11:16

Maja

Even los van het feit dat ik onder een k.dag iets héél anders versta :-D ...: Volgende week is ook geen probleem, het is dan vakantie ;-)

Valkyre

Valkyre

30-04-2011 om 23:51

Dooie mus (sorry maja)

Was het helemaal vergeten, maar heb het boek ooit uitgeleend en niet meer teruggekregen :-( Sorry....

Misschien is het tweedehands te krijgen? Bij Bol.com kost het boek nieuw € 15,99 (in het Engels; in het NL is-ie veel duurder). Maar ja, ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken...

Wat voel ik me een ei!

mijk

mijk

01-05-2011 om 16:43

Is er ook in het nederlands hoor..

Zie titel ;)

Valkyre

Valkyre

02-05-2011 om 18:29

Mijk

Ja, dat klopt, maar de NL versie is een tientje duurder!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.