Home » Forum » Wie krijgt de as

Wie krijgt de as?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
sierlo
Wie krijgt de as?

Ik heb een vraag en ik kan het antwoord niet vinden met google, dus stel ik hem hier.
De biologische vader van mijn partner is een paar maanden overleden. De zuster van die vader heeft nu de as in haar bezit, maar het half-zusje en broertje willen zelf graag de as uitstrooien. Zij wonen in Engeland en Duitsland (nu uitgezonden naar afgnistan) en kunnen dus moeilijk even die urn ophalen. Ze vragen nu aan mijn partner of hij de as kan veiligstellen. De tante doet namelijk moeilijk en wil het tot uiterlijk eind februarie bewaren en dan uitstrooien, of ze daar nu bij kunnen zijn of niet.
Er zijn gewoon hele slechte verstandhoudingen met die vrouw op het moment. Is er een wet of een recht waarmee de as in ons bezit kan komen? Wij willen het namelijk best regelen (zelf hebben we de behoefte niet) voor hun maar we hebben dus geen idee hoe of wat. Het gewoon vragen zal naar alle waarschijnlijkheid weinig uithalen (ze heeft al het contact met ons, dus alle kinderen, verbroken, lang verhaal).
Ik hoop dat iemand weet hoe het werkt, alvast bedankt.

Begripvol
Wens overledene

Sierlo,
als biologische vader te kennen heeft gegeven dat hij graag wil dat zijn kinderen het as mogen hebben staan jullie sterk. Als vader niks heeft gezegd en het over heeft gelaten aan zijn huidige partner dan wordt het een stuk moeilijker en gaat het erom of zijn 'menselijk' gezien rekening kan en wil houden met jullie gevoel.

Wellicht dat je aan deze link iets hebt.

http://www.uitvaart.nl/advies_juridisch_1_1085.html

succes en sterkte.

sierlo
Geen wens en geen partner

De tante is de zus van de overledene, hij had geen partner. Ook geen contact met de kinderen. Hij had eigenlijk met niemand contact, ook niet met zijn broer en zus. Daarin zijn ze (kinderen en broer/zus) gelijk. Hij heeft ook (voor zover iemand weet) nooit een wens uitgesproken. Het is gewoon een lastige situatie zo. Vooral ook omdat de 3 kinderen in verschillende landen wonen.

Inge M
Kinderen gaan voor zus

Als er geen partner is, zijn volgens mij de kinderen de erfgenamen. Zij bepalen dan ook wat er met de as gebeurt. Helaas heb ik geen idee hoe je dat recht moet opeisen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.