Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Pelle

Pelle

23-12-2010 om 12:28

Zijn jullie toe aan alleen pinnen in winkels?

ROTTERDAM - De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen laat weten dat grote winkelketens nog niet helemaal over durven gaan op pinnen. Pinnen moet overvallen tegengaan, maar de middenstand is bang klanten te verliezen.
Dat meldt het AD.

Zo regende het klachten bij een supermarktketen, toen in een van de filialen cash betalen niet meer mogelijk was. "Wat moet ik nou als mijn zoontje alleen maar een brood voor mij moet halen?, reageerden ouders", aldus een woordvoerster in het AD. Ook de Consumentenbond vindt de tijd om met pin te betalen niet rijp. "Voorlopig moet iedereen met cash kunnen blijven betalen."

Nee ik niet

Ik ben er helemaal niet aan toe om te pinnen in winkels. Ik zou winkels die dat instellen zeker gaan mijden.
Toen we op een gegeven moment elke maand geld te kort kwamen zijn we zelfs maandgeld gaan instellen en sindsdien gaat het veel beter. Mijn ervaring is dat ik met pinnen toch weer veel meer geld uitgeef.
Straks als ik in de bijstand zit of een minimumloon heb zal ik zeker zo weinig mogelijk pinnen.
Muizemeis

ik pin altijd en overal,het enige wat ik nog contant betaal is de collectant aan de deur en de parkeermeter .

Vera*

Vera*

23-12-2010 om 13:55

Nee

Ik houd graag het overzicht op de uitgaven en dat gaat het beste als ik contant betaal.
Winkels die enkel pinmogelijkheid hebben zal ik dan ook gaan mijden.

Massi Nissa

Massi Nissa

23-12-2010 om 14:01

Bewaar me zeg

Net als de dames hierboven pin ik juist graag van te voren een bedrag waar ik een week (of twee) van wil leven. Zo houd ik nauwkeurig overzicht over de uitgaven. Ik pin regelmatig iets, maar alleen als dat is ingecalculeerd. Ik begrijp de wens om overvallen tegen te gaan, maar ik denk dat je met deze maatregel mensen onnodig in verlegenheid brengt.
Wat ik trouwens als ander voordeel bedacht: als je alleen nog maar kunt pinnen, wordt witwassen van bijvoorbeeld 'zwart' geld veel moeilijker, of zie ik dat verkeerd? Waar dan weer het nadeel tegenover staat dat de bijstandsmoeder met een werkhuisje haar 'zwart' verdiende schoonmaakgeld niet meer kan gebruiken.
Liever niet, wat mij betreft - al zullen we er op den duur niet aan ontkomen, beetje zoals de loonzakjes die veranderden in maandelijkse storting op de (daarmee verplicht geworden) bankrekening.
Groetjes
Massi

Reactie winkelier

Hier laatst de 'week van het pinnen', en er gaan stemmen op om het Osdorpplein tot alleen-pinnen-gebied te maken (waarna de overvallers zich op de omliggende winkels en/of woningen zullen richten, maar dat terzijde).
Ik maakte tegenover een winkelier een 'kleine kinderen met geld van mama'opmerkingen en hij zei - en daar had ik nou niet aan gedacht "en wat dacht u van mensen die spullen komen terugbrengen en hun geld terugwillen?"

Ik pin trouwens wel zoveel mogelijk, maar ik kan me legio scenario's indenken waarin het helemaal niet handig is.

Groeten,

Temet

krin

krin

23-12-2010 om 14:58

Denk ik nou te simpel?

Als je, zoals sus-anne, alleen collectanten en parkeerautomaten van muntgeld voorziet, hoe kom je dan aan dat muntgeld? Je zult toch ooit naar de flappentap moeten, en die briefjes ergens moeten wisselen.
Dat worden dus op den duur collectanten met mobiele pinapparaten, neem ik aan. Parkeerautomaten die geen geld lusten staan al bijna overal.

Guinevere

Guinevere

23-12-2010 om 15:06

Heel vaak

Ik stuur heel vaak een kind met een portemonneetje naar de supermarkt. Dan zou ik 'm zeker mijn pinpas + code moeten meegeven, haha, nou, ik dacht het niet!!!
Of ik moet alle boodschappen voortaan zelf doen. Dat zal zoon niet leuk vinden, hij gaat graag naar de winkel voor mij (superkind).

Krin

Hier in onze "big" city helaas nog geen parkeerautomaten met pasje, alles nog contant(overigens ook nog OV chip, maar dat terzijde)
Muizemeis

Nee

ik wil ook cash kunnen betalen. Met name in de week dat het geld verdampt is op de betaalrekeningen en we het van de laatste briefjes moeten redden vind ik het fijn om met cash te betalen zodat ik zeker weet dat ik kan afrekenen.

Verder hier ook een kind in huis wat wekelijks even broodjes koopt en zakgeld krijgt.

Fiorucci

Fiorucci

23-12-2010 om 15:50

Nee

Nee, ik vind het niks en vorige week liep ik in de stad, en was er een enorme storing. De automaten lagen plat en pinnen in de winkels kon ook niet. Dat heeft uren geduurd, en ik kon dus weer naar huis omdat ik geen cash had. Ik denk ook dat kinderen beter en makkelijker met geld om leren gaan als ze van hun bij elkaar geschraapte dubbeltjes iets gaan kopen ofzo. het maakt het tastbaarder, zeg maar.
En hoe doen we dat dan als we krantenjongens een fooi geven?

Vic

Vic

23-12-2010 om 16:05

Overzicht

Ik snap het nooit zo goed als mensen zeggen dat ze door contant betalen meer overzicht hebben. Ik pin juist alles om goed overzicht te hebben. Aan het eind van de maand download ik al mijn bankmutaties, en maak dan een spannend exceloverzicht. Als ik contant boodschappen zou doen, zou ik alle bonnen moeten bewaren en die handmatig invoeren. Dat is toch niet handig? Wat ik uitgeef, kan ik zo ook bijhouden (ik probeer onder de 100 euro per week te blijven qua boodschappen en 'dingetjes'). Ik pin ongeveer 20 euro per twee weken voor de losse kleine uitgaven als parkeren, collectanten en lunchen op mijn werk. Verder alleen maar pinbetalingen.

Brianna F

Brianna F

23-12-2010 om 16:44

Vic

Als je een paar pinbetalingen hebt gedaan bij zeg: de drogist, bakker, slager, groenteman en supermarkt, weet jij dan aan het eind vand e dag precies wat je hebt uitgegeven en wat je nog over hebt van je week/maandbedrag? Schrijf je elke pinbetaling op?
Ik heb gewoon mijn weekgeld in de portemonnee zitten en ik zie wat er uit mijn portemonnee gaat en wat ik over houdt.
Als ik aan het eind van de week nog maar een paar tientjes in de knip heb zitten dan weet ik wat ik nog te besteden heb.Als ik dat aan het eind van de maand pas kan zien, weet ik zeker dat ik meer uitgeef dan gepland.

Vic

Vic

23-12-2010 om 17:04

Brianna

Ja, dat weet ik dan nog wel. Boodschappen doe ik 3x per week. Twee keer voor ongeveer 30 euro, en een keer voor 15-20 euro. Ik haal nagenoeg alles bij de supermarkt, dus ik hoef niet de bedragen van 5 winkels te onthouden. Maar dat zou ook nog wel lukken ;-) Gedurende de maand kijk ik ook nog 2 a 3 keer in mijn bankgegevens (bij het invoeren van opdrachten). Dan kan ik precies zien of een bezoek aan bouwmarkt, Hema, kledingzaak o.i.d. nog mogelijk is.

Overzicht

ik pin alles,en kijk elke dag even op telebankieren,zo weet ik precies wat ik heb uitgegeven en waaraan,prima overzicht.

Guinevere

Guinevere

23-12-2010 om 20:17

Kind met mijn chipknip?

Nou, ik ga echt geen kind met mijn chipknip naar de winkel sturen dus. Het is wel mijn betaalpasje dat ik 'm dan meegeef!

Guinevere

Guinevere

23-12-2010 om 21:22

Ja maar pelle

Maar pelle, als mijn zoon naar de winkel gaat krijgt hij dus niet MIJN portemonnee mee natuurlijk...

Kaaskopje

Kaaskopje

24-12-2010 om 01:04

De rest nog niet gelezen, maar

ik vind pinnen in winkels zo vanzelfsprekend dat ik zelden veel contant geld mee heb. Ik zou er geen moeite mee hebben als contant betalen afgeschaft zou worden, maar ik betwijfel of het wettelijk gezien wel mag. Iedereen moet in de gelegenheid gesteld worden om te kunnen betalen, lijkt mij. Dus een oud vrouwtje van 90 kun je niet zomaar dwingen om een pasje te gebruiken waar ze de pincode standaard van vergeet. Ik noem maar een voorbeeld.

Kiki

Kiki

24-12-2010 om 07:53

Ik pin altijd en overal :)

Ik heb nooit cash-geld op zak. Parkeren doe ik met mijn telefoon, kleine dingen met mijn chipkaart. Het enige wat ik pin is het geld voor mijn hulp en het geld voor de glazenwasser.
Ik heb de krantenbezorger (mijn held in dit weer) al laten weten dat hij me van tevoren moet laten weten dat hij komt, dan zorg ik dat er wat geld in huis is.

De postbezorger (tweede held) bij kantoor en mijn huis heb ik een bios-bon gegeven, waar ze blij verrast mee waren.

Maar om nou overal het met pin betalen te gaan verplichten? Hoe gaan ze dat doen als je iets wilt retourneren dan?

Dan zou iedereen zo'n pinkastje bij zich moeten hebben :)

Kaaskopje

Kaaskopje

24-12-2010 om 10:51

Pelle

Ik vind je voorstel echt heel goed. Van mij zou het mogen.
Ik begrijp de angst voor nonchalant pingedrag en om het overzicht kwijt te raken nooit zo. Als ik niet zeker weet hoeveel er op de rekening kijk ik dat eerst even na via internet. Als we wat krap zitten tel ik tijdens het boodschappen doen grofweg wat ik in de kar leg, zodat ik bij de kassa geen onaangename verrassing heb dat ik tekort geld op de rekening heb.

maan.

maan.

24-12-2010 om 11:36

Liever niet

Grote boodschappen worden altijd gepind, maar even een pondje gehakt of wat losse snoepjes bij de drogist dat zijn van die kleine uitgaven vind ik gewoon niet handig om te pinnen.

Dochter neemt wat losse euro's mee naar school, kan ze in een tussenuur of na schooltijd als ze wil nog wat rondshoppen zoals een hartig broodje, nagellakje, oorbelletje.. een paar losse euro's durft ze wel mee te nemen maar een pinpas lijkt ons niet zo handig mee.

En dan mijn oma.. eindelijk heeft ze een bankfiliaal gevonden waar ze aan een loket kan opnemen (moet ze wel met het ov naar toe..) ze is als de dood om te pinnen dus alleen al voor haar zou ik zeggen geen verplichte pin in de winkels.

Overzicht

Grappig dat de een meer overzicht heeft met pinnen en de ander juist niet.
Ik wil graag zien wat er in mijn knip zit, dat heb ik dan nog. Wat van mij wel zou mogen is een soort los pasje met geld erop, zoals je ook bij tegoedkaarten hebt. Dat zou ik mijn kind wel mee willen geven naar de supermarkt maar mijn bankpasje gaat niet mee.
Muizemeis

fladder

fladder

24-12-2010 om 13:46

Dit vind ik erg...

Ik ben een fanatiek pinner, heb goed overzicht en mijn bankrekening heeft een nul-euro-limiet, maar dit stukje blijft in mijn hoofd hangen:
"Eén kassa (in principe onbemand, er moet iemand naar toe komen) die extra beveiligd is met contant geld lijkt me een prima oplossing."

Ik ben een ouw wijf dat nog uit de tijd komt dat de melkboer en de groenteboer en de SVR-man gewoon met hun contante dagopbrengst over straat gingen tijdens hun werk. Zijn wij inmiddels zó afgezakt dat supermarkten qua contant geld zó moeten handelen?

Ik woon bij een supermarkt die regelmatig wordt overvallen (ooit 3x in 6 weken), en ik ben bang dat het antwoord op mijn eigen vraag "ja" moet zijn...

Tirza G.

Tirza G.

24-12-2010 om 15:23

Fladder

Hier ook eentje uit jouw tijd. Wij gingen gewoon met de centen van de kinderpostzegels langs de deur.......dat is al jaren niet meer. Kinderen worden overvallen. Dat vind ik persoonlijk helemaal the bloody limit. Een kind overvallen.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

24-12-2010 om 15:24

In de knip

Nou dames, als jullie nou alles gaan pinnen, dat niet tegen jezelf gaan zeggen en dan maar een tientje contant in je knip doet: dan geef je niks meer uit! Want volgens je vorige-eeuw-brein heb je geen geld. Tara!

Tirza

fladder

fladder

24-12-2010 om 17:04

Tirza

Ja... Idem dito met Sint Maarten. En nu, de folder-kerstfooien... Bah...

maan.

maan.

24-12-2010 om 19:40

Nog een reden dan..

volgens mijn man waren er vanmiddag pinproblemen, tja dan ben je toch blij als je de mogelijkheid hebt om alsnog met contant geld te betalen.

Toeristen

en hoe moeten die dan betalen ?

Brianna F

Brianna F

24-12-2010 om 21:05

Storing

Vandaag was er storing in de pinautomaten. het duurde eerst heel lang voordat er iets op het schermpje kwam en de meeste keren stond er dus: betaal anders. daar sta je met je volle kar met kerstboodschappen en geen contant geld.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-12-2010 om 01:20

Pelle

Je kunt niet in een buitenlandse supermarkt pinnen dus dan moet je geld bij de bank pinnen (dat is ook nog de goedkoopste methode volgens mij) en dan kun je in de winkel contant betalen.
Ik ben er niet voor dat geld echt afgeschaft wordt. Opgroeiende kinderen moeten nog wel leren hoe het werkt om met papier en munten te betalen. En ze moeten ook nog geld in een spaarpotje kunnen doen om dat later te mogen legen voor een belangrijke aankoop.

Fiorucci

Fiorucci

25-12-2010 om 09:10

Pelle

Waarom is dat niet relevant, als zoals ik schreef, uren lang alle pinautomaten + die in de winkels plat liggen?
Lijkt me toch een groot nadeel van dit systeem.
En toen wij in Duitsland waren vorig jaar, waren er mensen met een ING pas die tot in de wijde omgeving nergens konden pinnen. Ook niet bij banken!Sta je dan, aan het begin van je vakantie.(Kaaskopje, wij konden wel gewoon pinnen hoor, in winkels met onze ABNAMRO pas) Ik snap dat je er voordelen aan ziet, maar de nadelen irrelevant noemen gaat me te ver.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.