Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

even ano

even ano

12-07-2010 om 13:55

Zzp er die stopt

Ik ben als zzp er niet meer in staat door te gaan met werk en realiseer me dat ik dan de bijstand in moet, heb al wat rondgeneusd en kom op +-900.00,alleenstaand met kinderen,ik kan nergens vinden of ik dan ook in aanmerking kom voor zorg en huurtoeslag, en welke andere dingen nog meer,
groet en alvast bedankt voor de info

Toeslagen

Die 900, daar komt nog een toeslag van 20% minimumloon bovenop (je moet even doorlezen), in totaal heb je zo'n 1150 netto. Alleenstaande ouder-korting wordt afgetrokken (moet je wel aanvragen. Doe dat meteen maar, als je het nog niet gedaan hebt). Je hebt inderdaad recht op zorg- en huurtoeslag, dat wordt niet in mindering gebracht op je bijstand, kinderbijslag ook niet.

verder kom je in aanmerking voor vrijstelling van bepaalde heffingen. Vaak word je daar door de gemeente automatisch op gewezen als je eenmaal in de bijstand zit.

Ga maar gauw aanvragen, die uitkering wordt niet met terugwerkende kracht verstrekt. Sterkte ermee, het is vervelend, aan de andere kant kan de zekerheid van een vast inkomen (ook al is het laag) denk ik wel een hoop rust geven. Kan je vanuit die positie weer verder.

Succes ermee

Temet

Rein zeggen

Rein zeggen

14-07-2010 om 17:06

Verkopen adressen

Een tip die ik je kan proberen te geven is dat je probeert je klantenbestand aan iemand over te doen.

Ik ben zou aan een paar adressen gekomen die mij een basis gaven om mee verder te gaan. Ik heb ook een (beperkte) goodwill betaald. We zijn eerst samen de klanten afgegaan, eerst als partners later heb ik de zaak overgenomen. Een paar klanten liepen uiteraard weg, doe je niets aan maar het is voor mij een waardevolle basis.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.