Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Adhd en slecht handschrift

Onze oudste met diagnose ADHD heeft een zeer slecht handschrift. Hier is op de basisschool veel aandacht aan geschonken. Hij heeft fysiotherapie en ergotherapie gehad maar alles zonder resultaat. Hij zit nu in Havo 3 en wij zien dat er met het maken van zijn toetsen van de talen veel fout gerekend wordt omdat het gewoonweg niet leesbaar is. Van school mag hij een laptop mee nemen om zijn aantekeningen te maken maar om zijn toetsen op de laptop te mogen maken moeten wij kunnen aantonen dat zijn slechte handschrift geen luiigheid o.i.d is maar dat het komt vanwege een verminderde fijne motoriek in combinatie met zijn aandacht en concentratie problemen.
Van de fysio en ergotherapie hebben wij geen verslagen en we willen kijken of ze op de basisschool of bij de huisarts nog wel iets op papier hebben staan. Zijn er meer kinderen met de combinatie slecht handschrift en ADHD? Het is bij ons wel zo dat alle drie de kinderen deze combinatie hebben. Als er geen verslag legging meer is, is dan de enige optie terug naar de fysio of ergotherapie of zijn er andere wegen die we kunnen bewandelen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
zonnig

zonnig

14-04-2010 om 17:05 Topicstarter

Dokter worden!

Met zo'n handschrift kun je nog altijd dokter worden is ook al jaren een gevleugelde uitspraak hier in huis.

Ik heb de fysiotherapeut gebeld en zij duikt in haar archieven.Wil zelfs als er niet genoeg info in haar verslagen staat als nog een brief schrijven dat de problemen met het slechte handschrift wel degelijk gelinkt kan worden aan zijn ADHD.
De basisschool haalt ook zijn archief van zolder,daar staat zeker in zijn handelingsplannen het een en ander beschreven
ergotherapeut gebeld maar praktijk bestaat niet meer.
huisarts niet aanwezig.

Hopelijk levert dat genoeg informatie op voor de huidige school om hem toestemming te geven zijn toetsen voortaan op de laptop te mogen doen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.